Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.03.2010., 06:18   #1
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kupovina monitora sa ebay-a

Razmišlajući o kupovini novo i poštenog monitora malo gledam cijene monitora kod nas i na ebayu, i dolazim do zaključka da su monitori na ebayu skoro duplo jeftiniji nego kod nas. Konkretno gledam Dell U2410 24" IP, kod nas je cijena otprilike 4500 kn, a na ebayu 500$+shiping.

Cijena kod nas:nabava i cijena ebay

Pa me sad zanimaju vasa iskustva sa ovakvim načinom kupnje i koliko na kraju bi kosta ovaj monitor kad bi ga recimo narucio. Isto me zanima kako stvar ide sa garancijom, jer negdje sam viđao je garancija vrijedi samo u USA, a negdje je worlwide.

LP

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2010., 07:28   #2
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

Datum registracije: Jul 2009
za garanciju ti je najbolje njega pitati ako je worldwide,ja neznam tko je u RH zastupnik za Dell.. ali racunaj si minimalno 800 kn carine i ostalih piz***** na cijenu monitora.
V.I.P je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.03.2010., 07:35   #3
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
8
Iz prve ruke, moram te razocarati s nekoliko detalja. Do danas, nazalost, znam za nesrecu koja je pojedinacno zadesila petero ljudi koji su dobili razbijene monitore u HR via eBay. Monitori u pojedinacnim posiljkama, dokazano (cak i u internom prometu) su bez konkurencije najvece zrtve transporta do kupca. Ako se ne radi o prilicnoj razlici u cijeni (u tvom slucaju nije dostatna) od domace ponude, finalni troskovi na kraju ostave gorak okus ustede - specijalno u monitorskom slucaju.

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Razmišlajući o kupovini novo i poštenog monitora malo gledam cijene monitora kod nas i na ebayu, i dolazim do zaključka da su monitori na ebayu skoro duplo jeftiniji nego kod nas. Konkretno gledam Dell U2410 24" IP, kod nas je cijena otprilike 4500 kn, a na ebayu 500$+shiping.
zaokruzimo na 2800 kn + pošteno, u ovom slucaju od zivotne vaznosti dodatno pakiranje + slanje + kusur troskova... jel bi vjerovao, da bi ti se moglo desiti da dodjes na jedva, jedva osjetnu ustedu? Ili nikakvu. Imaj na umu da novi monitori imaju i poseban fetis kod carinika (duga ali istinita prica) u ocijukanju s procjenom. Sanse da dobijes i nakon dobrog pakiranja razbijeni monitor (plastika ili ekran) rastu na ne tako daleku statisticku mogucnost. Ne kazem da ces 100% dobiti, samo ako bi se desilo, imas upropastenu kupovinu! Zato bih isao na kupovinu eBay monitora iskljucivo kod ultra skupih modela ili tamo gdje mogu najmanje "2x" dobiti ustedu na cijeni naspram najbolje domace ponude. Uz super osiguranje (da skupo) i jednako kapitalno pakiranje i kurira. Nema mjesec dana da sam razocarano slusao, kako je prijateljev kum dobio razbijenog HP-jca i sve mu je na kraju prisjelo.

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
jer negdje sam viđao je garancija vrijedi samo u USA, a negdje je worlwide.
Svaki diler na eBay-u od kojeg kupujes monitor ti to moze odma potvrditi. Ili pocasti Kodeks jednim pozivom pa saznaj iz prve ruke. Za model koji si spomenuo, nikako ne bih uzimao preko eBay-a. Daleko previse potencijalnih problema za u ovom slucaju, vrlo upitnu ustedu sa solidnom dozom neizvjesnosti.

...

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 11.03.2010. u 08:07. Razlog: ... krivi link ...
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2010., 07:44   #4
Spirit
Premium
Moj komp

Spirit's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
ne isplati ti se tako kupovati..
kolko je jos shiping..sigurno nije ispod 150$
to ti je 650$ recimo
i carina i pdv nek bude 30% a moze samo vise..
nek bude sve skupa oko 850$ to je 4300kn
a jos garancija koja je "upitna"

eto to je moje neko razmisljanje
Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2010., 10:29   #5
ECHO
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Osobno nebi nikada kupovao monitor na neviđeno, po računici ti se više isplati otići u Austriju/Njemu i osobno kupiti isti nego "nespavati nočima u očekivanju hoće li i kako stiči kupljena stvar"
ECHO je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2010., 13:48   #6
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Znači kad se sve zbroji i oduzme, previse je tu rizika, da bi se upustalo u tako nesto.
A jel nije fora da sve sto ima veze s kompom, da to spada u računalne komponente i samim tim kao takveo ne podlijeze carini i porezu?

Staro 11.03.2010., 14:09   #7
Mad_Duke
Guest

Više ti se isplati za te pare napunit auto, skoknu do neke zemlje gdje je jeftinije, podjeliti troškove benge. Uživati za neki produženi vikend i tamo kupiti monitor :P
  Reply With Quote
Staro 11.03.2010., 14:34   #8
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

ako hoces mogu ti ja pogledati koliko bi dosao u njemackoj..
Staro 11.03.2010., 14:37   #9
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Pa ako moze, dajte nekea "nabave.net" u Austriji i Njemačkoj. Ali opet ce mi na to lupit carinu, zar ne?

Staro 11.03.2010., 14:56   #10
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.03.2010., 17:24   #11
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Pa nije to uopce nesto posebno jeftino, ovaj del najeftiniji kosta 3500 kn, na sto jos moram dodat troskove puta+troskovi putovnice, i jos uvjek nepredvidiva carina. Ne isplati se to..

Staro 11.03.2010., 17:48   #12
markoak47
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
ja sam kupio preko ebay-a iz us samsung p2370hd kod nas 2500kn nakon šta sam platio pdv jer se samo to plača uz naravno poštarinu ispalo je nekih 1700kn jedini problem je šta ja taj monitor ujedno i tv ali kod nas ne radi jer ameri ne koriste dvbt nego atsc
markoak47 je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2010., 18:11   #13
V.I.P
Istrian Lifestyle
Moj komp

V.I.P's Avatar

Citiraj:
Autor markoak47 Pregled postova
ja sam kupio preko ebay-a iz us samsung p2370hd kod nas 2500kn nakon šta sam platio pdv jer se samo to plača uz naravno poštarinu ispalo je nekih 1700kn jedini problem je šta ja taj monitor ujedno i tv ali kod nas ne radi jer ameri ne koriste dvbt nego atsc
ok,prosao si 100 eura jeftinije,a sta ako ti prdne?? oces ga slati u ameriku??

zasto ja nebi kupio, jer je to onaj rizik koji ja nebi za tu razliku u novcu platio..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno