|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Kupovina monitora sa ebay-a
Razmišlajući o kupovini novo i poštenog monitora malo gledam cijene monitora kod nas i na ebayu, i dolazim do zaključka da su monitori na ebayu skoro duplo jeftiniji nego kod nas. Konkretno gledam Dell U2410 24" IP, kod nas je cijena otprilike 4500 kn, a na ebayu 500$+shiping. Cijena kod nas:nabava i cijena ebay Pa me sad zanimaju vasa iskustva sa ovakvim načinom kupnje i koliko na kraju bi kosta ovaj monitor kad bi ga recimo narucio. Isto me zanima kako stvar ide sa garancijom, jer negdje sam viđao je garancija vrijedi samo u USA, a negdje je worlwide. LP ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
za garanciju ti je najbolje njega pitati ako je worldwide,ja neznam tko je u RH zastupnik za Dell.. ali racunaj si minimalno 800 kn carine i ostalih piz***** na cijenu monitora. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
8 Iz prve ruke, moram te razocarati s nekoliko detalja. Do danas, nazalost, znam za nesrecu koja je pojedinacno zadesila petero ljudi koji su dobili razbijene monitore u HR via eBay. Monitori u pojedinacnim posiljkama, dokazano (cak i u internom prometu) su bez konkurencije najvece zrtve transporta do kupca. Ako se ne radi o prilicnoj razlici u cijeni (u tvom slucaju nije dostatna) od domace ponude, finalni troskovi na kraju ostave gorak okus ustede - specijalno u monitorskom slucaju. Citiraj:
Svaki diler na eBay-u od kojeg kupujes monitor ti to moze odma potvrditi. Ili pocasti Kodeks jednim pozivom pa saznaj iz prve ruke. Za model koji si spomenuo, nikako ne bih uzimao preko eBay-a. Daleko previse potencijalnih problema za u ovom slucaju, vrlo upitnu ustedu sa solidnom dozom neizvjesnosti. ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
ne isplati ti se tako kupovati.. kolko je jos shiping..sigurno nije ispod 150$ to ti je 650$ recimo i carina i pdv nek bude 30% a moze samo vise.. nek bude sve skupa oko 850$ to je 4300kn a jos garancija koja je "upitna" eto to je moje neko razmisljanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Osobno nebi nikada kupovao monitor na neviđeno, po računici ti se više isplati otići u Austriju/Njemu i osobno kupiti isti nego "nespavati nočima u očekivanju hoće li i kako stiči kupljena stvar" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Znači kad se sve zbroji i oduzme, previse je tu rizika, da bi se upustalo u tako nesto. A jel nije fora da sve sto ima veze s kompom, da to spada u računalne komponente i samim tim kao takveo ne podlijeze carini i porezu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
Više ti se isplati za te pare napunit auto, skoknu do neke zemlje gdje je jeftinije, podjeliti troškove benge. Uživati za neki produženi vikend i tamo kupiti monitor :P |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Pa nije to uopce nesto posebno jeftino, ovaj del najeftiniji kosta 3500 kn, na sto jos moram dodat troskove puta+troskovi putovnice, i jos uvjek nepredvidiva carina. Ne isplati se to.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
ja sam kupio preko ebay-a iz us samsung p2370hd kod nas 2500kn nakon šta sam platio pdv jer se samo to plača uz naravno poštarinu ispalo je nekih 1700kn jedini problem je šta ja taj monitor ujedno i tv ali kod nas ne radi jer ameri ne koriste dvbt nego atsc |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
Citiraj:
zasto ja nebi kupio, jer je to onaj rizik koji ja nebi za tu razliku u novcu platio.. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|