|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
molim vas pomoc
e pozdrav ljudi, ovako nova sam na forumu, potrebna mi je pomoc, posto nisam profic za ove stvari, ovako imam pc i laptop, i imam ADSL 5GB internet, i zelim umreziti pc i laptop (razmjena podataka) a istovremeno i konekciju da imam i na pc-u i na laptopu, ruter mi ima 4 porta,(adsl 2/2+), i ruter sam prebacila u routed mod, jer sherovanje konekcije mi ne paše, i naravno sada imam konekciju i na laptopu i na pc-u, ali nismo umrezeni, eh sada kako cu to izvesti znaci da smo umrezeni i da imam na oba konekciju... hvala vam mnogo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
kak stojis s engleskim? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2010
|
Sa engleskim, onako, ne znam ga full, a napomena koristim WIN XP SP3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
ADSL Biblija > File & Printer share |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Tebi treba na oba racunara internet konekcija i da se vide u mrezi ?? Jesi stavila iste workgroup-e !? Ako nisu iste workgroupe na racunarima onda se ne vide medjusobno u network neigborhood ali mozes pristupiti sa jednog na drugi racunar kucanjem direktno njegove IP adrese ili imena racunara u win explorer.. a ako su iste workgrupe onda se vide racunari u network neigborhood.. Obavezno izgasi windows firewall na oba racunara!!! Suvise cesto je upravo taj problem bas do njega.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Netreba gasit windows firewall, on je najmanji problem (ako uopće). |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Kod mene je bio upravo taj problem.. nakon gasenja Windows Firewall-a ( mozes ugasit samo na LAN-u ili na Wireless Karti zavisi kako se spajas u mrezu) i nakon toga pojavili su mi se racunari u mrezi.. Takodje treba provjeriti na racunarima dal je "File and Printer Sharing" okacena kvacica na podesavanjima mrezne karte na svim racunarima koji su u mrezi.. Evo uputstvo: http://helpdeskgeek.com/networking/c...etwork-places/ Takodje obratit paznju da neki od racunara nemaju mozda isti naziv ![]() Zadnje izmijenjeno od: boki_bl. 08.03.2010. u 12:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Sve već piše u ADSL Bibliji, samo treba čitat i primjenit. |
![]() |
![]() |
|
|