![]() |
molim vas pomoc
e pozdrav ljudi, ovako nova sam na forumu, potrebna mi je pomoc, posto nisam profic za ove stvari, ovako imam pc i laptop, i imam ADSL 5GB internet, i zelim umreziti pc i laptop (razmjena podataka) a istovremeno i konekciju da imam i na pc-u i na laptopu, ruter mi ima 4 porta,(adsl 2/2+), i ruter sam prebacila u routed mod, jer sherovanje konekcije mi ne paše, i naravno sada imam konekciju i na laptopu i na pc-u, ali nismo umrezeni, eh sada kako cu to izvesti znaci da smo umrezeni i da imam na oba konekciju... hvala vam mnogo...
|
kak stojis s engleskim?
|
Sa engleskim, onako, ne znam ga full, a napomena koristim WIN XP SP3
|
ADSL Biblija > File & Printer share
|
Tebi treba na oba racunara internet konekcija i da se vide u mrezi ??
Jesi stavila iste workgroup-e !? Ako nisu iste workgroupe na racunarima onda se ne vide medjusobno u network neigborhood ali mozes pristupiti sa jednog na drugi racunar kucanjem direktno njegove IP adrese ili imena racunara u win explorer.. a ako su iste workgrupe onda se vide racunari u network neigborhood.. Obavezno izgasi windows firewall na oba racunara!!! Suvise cesto je upravo taj problem bas do njega.. |
Netreba gasit windows firewall, on je najmanji problem (ako uopće).
|
Kod mene je bio upravo taj problem.. nakon gasenja Windows Firewall-a
( mozes ugasit samo na LAN-u ili na Wireless Karti zavisi kako se spajas u mrezu) i nakon toga pojavili su mi se racunari u mrezi.. Takodje treba provjeriti na racunarima dal je "File and Printer Sharing" okacena kvacica na podesavanjima mrezne karte na svim racunarima koji su u mrezi.. Evo uputstvo: http://helpdeskgeek.com/networking/c...etwork-places/ Takodje obratit paznju da neki od racunara nemaju mozda isti naziv :) |
Sve već piše u ADSL Bibliji, samo treba čitat i primjenit.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:11. |