|
![]() |
#1 |
Pauk mrežar
Datum registracije: Jul 2007
|
Komp se nekad pali, nekad ne
Ovako, imam problem.... komp se pali svaki 20-ti put. Matična je WinFast 6100M2MA . Kada se čuje beep, upali se normalno i radi normalno. Kada se beep ne čuje, ventovi se vrte, disk se vrti, ali nema slike ni zvuka. Lampice za disc activity i za power ne svijetle. Jedino ga mogu iskopčat i probat ponovo upalit. Sumnjam na matičnu, ali nisam siguran. Da li bi se šta napravilo flashanjem BIOS-a? Probao vadit rame, bateriju, disk otkopčat... ali neće jednostavno beepnut.
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Možeš navesti i ostatak konfe ako ti nije problem? Jesi pokušao s metodom vađenja ploče iz kućišta i spajanja samo najnužnijih komponenti (proc, jedan modul RAM-a, proc i napajanje)?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Pauk mrežar
|
Citiraj:
Zbunjuje me to što kad se komp ipak upali, radi sasvim normalno. Grafička je on-board, neVidia 6100, koliko se sjećam.
![]() |
![]() |
#4 |
|
Po meni ili ploča ili napajanje, pokušaj s drugim napajanjem još pa vidi ako ima kakve promjene. I provjeri da li su ti svi kablovi uštekani kako treba.
![]() |
#5 |
Pauk mrežar
|
Kablove sam provjerio, napajanje ću provjerit kad nabavim nekakvo... ali malo mi je čudno kako nekada radi normalno. Ako je matična, da li bi flashanje BIOS-a pomoglo?
![]() |
#6 |
|
![]() |
#7 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Ne znam bas bili flash pomogao (no mozes probat), ja bi rekao da je cold boot u pitanju. Iako svakako probat izvadit sve van, spojit samo "osnovno" da si siguran da sve dobro "lezi" nema kratkog spoja itd.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pauk mrežar
|
Citiraj:
Ok, probat ću stavit drugo napajanje, izvadit ploču i tako probat i za kraj flashat BIOS ako ništa ne uspije. No tek idući vikend. Javim rezultate. Hvala na pomoći. ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
negdje ti nešto nije dobro spojenon ,probaj ploču izvadit i upalit van kučišta. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|