PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Komp se nekad pali, nekad ne (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=181252)

Mac_F 06.03.2010. 17:43

Komp se nekad pali, nekad ne

Ovako, imam problem.... komp se pali svaki 20-ti put. Matična je WinFast 6100M2MA .
Kada se čuje beep, upali se normalno i radi normalno. Kada se beep ne čuje, ventovi se vrte, disk se vrti, ali nema slike ni zvuka. Lampice za disc activity i za power ne svijetle. Jedino ga mogu iskopčat i probat ponovo upalit.

Sumnjam na matičnu, ali nisam siguran. Da li bi se šta napravilo flashanjem BIOS-a?

Probao vadit rame, bateriju, disk otkopčat... ali neće jednostavno beepnut.

Doink the Clown 06.03.2010. 19:45

Možeš navesti i ostatak konfe ako ti nije problem?
Jesi pokušao s metodom vađenja ploče iz kućišta i spajanja samo najnužnijih komponenti (proc, jedan modul RAM-a, proc i napajanje)?

Mac_F 06.03.2010. 20:03

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1588233)
Možeš navesti i ostatak konfe ako ti nije problem?
Jesi pokušao s metodom vađenja ploče iz kućišta i spajanja samo najnužnijih komponenti (proc, jedan modul RAM-a, proc i napajanje)?

U kompu i je samo 1 modul od 1GB. Proc je neki single-core AMD... neznam točno. Probao izvadit i taj modul RAMa, ali opet nema beepa.
Zbunjuje me to što kad se komp ipak upali, radi sasvim normalno.
Grafička je on-board, neVidia 6100, koliko se sjećam.

Doink the Clown 06.03.2010. 20:15

Po meni ili ploča ili napajanje, pokušaj s drugim napajanjem još pa vidi ako ima kakve promjene.
I provjeri da li su ti svi kablovi uštekani kako treba.

Mac_F 06.03.2010. 20:43

Kablove sam provjerio, napajanje ću provjerit kad nabavim nekakvo... ali malo mi je čudno kako nekada radi normalno.

Ako je matična, da li bi flashanje BIOS-a pomoglo?

Doink the Clown 06.03.2010. 20:48

Citiraj:

Autor Mac_F (Post 1588264)
Ako je matična, da li bi flashanje BIOS-a pomoglo?

Ništa te ne košta. Jesu li ti postavke u biosu na defaultu? Ništa clockano?

Joke 06.03.2010. 21:08

Ne znam bas bili flash pomogao (no mozes probat), ja bi rekao da je cold boot u pitanju.
Iako svakako probat izvadit sve van, spojit samo "osnovno" da si siguran da sve dobro "lezi" nema kratkog spoja itd..

Mac_F 06.03.2010. 22:26

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1588268)
Ništa te ne košta. Jesu li ti postavke u biosu na defaultu? Ništa clockano?

Vjerujem da nitko nije ni ušao u bios otkad je komp kupljen... ali vadio sam bateriju.

Ok, probat ću stavit drugo napajanje, izvadit ploču i tako probat i za kraj flashat BIOS ako ništa ne uspije. No tek idući vikend. Javim rezultate.

Hvala na pomoći. ;)

MAGARAC 06.03.2010. 22:44

Citiraj:

Autor Mac_F (Post 1588320)
Vjerujem da nitko nije ni ušao u bios otkad je komp kupljen... ali vadio sam bateriju.

Ok, probat ću stavit drugo napajanje, izvadit ploču i tako probat i za kraj flashat BIOS ako ništa ne uspije. No tek idući vikend. Javim rezultate.

Hvala na pomoći. ;)

negdje ti nešto nije dobro spojenon ,probaj ploču izvadit i upalit van kučišta.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:14.