|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Monitor koji zviždi...
Samsung 753DFX koji posjedujem je počeo zviždati (evo, ovaj čas je prestao, ali bojim se da će opet početi). Kao prvo, užasno me glava boli od toga, a kao drugo, siguran sam da to nije dobar znak. Zanima me jel zna neko šta je to? Tj zašto zviždi i može li mi neko sa sigurnošću pottvrdit da mi neće eksplodirati u facu ![]() Na dodir je hladan svugdje, osim na gornjoj strani (govorimo o mjestu di je ktodna cijev, ne ekran) gdje je dosta topao, na granici sa vrućim. Naravno, nemam nikakvih predmeta na njemu, ništa što bi mu smanjivalo ventialciju. Ajmo majstori, jako sam zabrinut. edit: samo da dodam da sam primejtio da zviždi jučer kad sam doma došao, komp je bio ugašen, samo monitor upaljen (stand by). Danas zviždi i kad radi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Meni je belinea zviždala i u roku 2 tjedna je odapela... to je vjerovatno vn trafo... brzo u neki dobar servis i vidi ako ti se isplati popravak... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
To je VN trafo, ucestala pojava i kod TV-a a dobro je kaj ja vise 16 kHt tak niskog nivoa ne cujem ![]() Eksplodiralo ti ne bu nista, krepat moze, ali nije nuzno, moze tako radit godinama.
__________________ |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() BTW Jel se to može zamjeniti i koliko bi koštalo? Za sad još ne zviždi stalno, ali ako počne da to promjenim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ja imam LG-a i on zviždi samo na 60Hz probbaj vidjet na kolko ti je. Nemam pojma zašto ali na 60 ko blesav. Na više ništa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Meni zviždi već prek dvije godine kad je u stand-byu, a dok radi ne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ex-Gastarbajter
|
Čuj VN trafo je dosta skup i obično to nije isplativa stvar, ti vidi ako se tebi isplati... Ko šta ljudi kažu on može zviždit dugo, al jednaput će odzviždat... A baš i nije ugodan zvuk za čut... P.S. meni je znalo pomoć ako bi onako malo pukao monitor sa strane pa se znalo stabilizirat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Da to pukni rukom/nogom se pokazalo kao jako znanstveno dokazana metoda. :clap: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ex-Gastarbajter
|
Ma tehnika radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
ja imam 755 DFX i zviždi mi već nekih 6-7 mj. ako je rezolucija 1024x768@85Hz, a kad je na 100Hz ništa.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|