|
![]() |
#2761 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
rx je nesto kao zamjena za k24 koliko sam skuzio, samo malo upgreadani... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2762 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Renesis, kako si uspio onako zaprskat prednji dio volana ? Najčešće si najbrži prema dole, zar je netko luđi/brži od tebe bio ? BTW, danas pričao sa Zlatkom iz Zaprešića. Rekao je da se vozio jednom s tobom i da je bilo pametnom dovoljno ![]() ![]() ![]() Ja si pribavio SLX prednju kočnicu, dosta mi je toga da mi Juicy propada. A za cijenu koju bi platio za odzračivanje, dobio novu kočnicu ![]() Još sad samo vilicu na servis i to je to - bajk je spreman za sezonu ![]()
![]() |
#2763 |
Ex-Gastarbajter
|
nije nitko bio ispred mene, ustvari nikoga nije bilo na nasipu biciklom oko 20:00 kad sam se vozio, samo trkaci ![]() ![]() to sam jednom isao na sljeme dok nisam imao pakne za formulu, pa sam samo na zadnjoj isao. spustali se dolje ispod puntijarke prema pilani. na pocetku sam razmisljao da idem lagano po cesti dolje, ali sam rekao, kvragu i sve, i isao ipak po sumi. na pocetku malo lakse, a poslije ipak malo brze ![]() sto se tice juicya 3, kolko cujem, dosta su gnjecave i kad se odzrace, jednostavno nemaju ono sto treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2764 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Juicy se mora znat odzračit, dosta ih tu zajebe. Ručica je gnjecava i sve, ali vani na bajkovima od nekoliko tisuća dolara stavljaju Juicy 3 sa većim rotorima. Malo sam se šokirao kad sam čitao e-magazine. BikeRadar ih npr. obožava iako sam ziher da su sa većim rotorima ok za low end. Kad je sve ispravno - mora kočiti. Možda ne da napraviš trostruki salto unaprijed, ali mora kočiti sa 180/203 rotorima, ako ne i lakšim vozačima na 160mm.
![]() |
![]() |
#2765 |
Ex-Gastarbajter
|
a bio je lijep dan, rekao tibs da necemo se ganjat nizbrdo, pa ajde, idem malo na svjez zrak. a jednom na vrhu, steta ne iskoristit spust ![]() a ne znam, malo sam neki dan se zapricao sa bizmarkom, i njemu se nikako ne sviđaju ![]() ![]() ![]() EDIT: jucer su destroyer i rendula mijenjali kotace i kocnice. da vidis veselja kad je skrlec maknuo MX4 mehaniku i stavio 180/160 deore hidrauliku ![]() EDIT2: novi hope ventilirajuci rotor ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2766 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() Btw, skrlec? ![]() ![]() ![]() ![]() To je taj dakle rotorček. Da si zmontiram na deore to? ![]()
![]() |
![]() |
#2767 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() Ja moram prvo skuriti pakne na SLX-u jer trenutno se samo kližem ![]() BTW, ako netko želi Juicy 3 prednju sa rotorom Avid G2 160mm i adapterom, neka se javi na PM.
![]() |
![]() |
#2768 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
@Renesis: Koliko vrijedi taj tvoj bajk? Bas je brutalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2769 |
Ex-Gastarbajter
|
tesko je rec, jer bajk sam kupio novi za 3700kn, pa sam mijenjao lulicu (Race Face Ride), volan (Race Face Evolve XC) , prednju vilicu (RS Reba SL), kočnice (Formula K24 180/160), pedale (Shimano 505) i gumu (Schwalbe Albert) pa eto, nabere se ![]() Zadnje izmijenjeno od: Renesis. 06.02.2010. u 22:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2770 | |
Avocado
|
Citiraj:
Tipičan slijed tuniranja bajka ![]()
![]() |
![]() |
#2771 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Renesis fino si sredio pilu. Koja je to rama? PS di se u Rijeci, tj. okolici moze vozikati, osim Ucke? Malo sam brljao po netu i nasao da se moze kod izvora Rjecine, al neam pojma di je to ![]() Inace imam pitanje u vezi bikea. Uskoro cu uzimati novi. Lova mi nije problem, ali se ipak nebi previse isprsio. Gledam ovaj Focus Thunder i nije los, kao ni Kona Dawg 2010. E sad me zanima dal je bolje ici na FS ili uzeti neki HT i dotjerati ga za lovu FS-a sa boljim kocnicama, viljom i jos necim sto bude potrebno? Znam da je ovo vise stvar osobnog preferiranja, ali problem je sto nisam ni probao neki bolji FS bike, a sad imam HT i ne smeta mi previse sto nema zadnju suspenziju. A ni nemam bas prilike probati FS kod nekoga.
![]() |
#2772 |
Moderator
|
Znaš kak ti uvijek ide - kupiš HT-a jer nemaš love, razmišljaš nakon 4 mjeseca o fulki, kupiš fulku, voziš se na fulki, kad se izvoziš, onda opet kupiš HT-a jer si već star ![]() Renesis vozi Diamondback ramu. Response model ![]() Što se bajka tiče, Focus je uvijek davao odlične stvari za lovu. Vidio sam Thundera na netu i 3.0 je onako - lila, ali 2.0 daje već odlične best buy komponente ![]() Ja sam osobno gledao Giante u Turbo sportu, a bilo ih je po nevjerojatnim cijenama. A kad bi imao lovu i to ogromnu, onda bih već birao između Specialized Pitcha Pro, Trek Remedy 7, Canyon-a nekog koji daje najbolje za lovu od svih, no zaljubio sam se u Lapierre-a Spicy 516. Samo, da - najgore je što ne znaš kaj bi uzeo. Jesi možda razmišljao o polovnom biciklu ? Vidio sam Fuel EX-ova (a njega sam vozio i to je odličan bajk za gore i za dole) po tipa 7-8k kn, a da su ono, doista voženi minimalno, bez ogrebotine na downtube-u primjerice ![]()
![]() |
#2773 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Razmisljao jesam o polovnom bikeu. A sad vidjet cemo sto ce biti. Bas sam nedavno gledao na dropbike-u kako je jedan lik EX8 malo koristenog prodavao za tu lovu.
![]() |
#2774 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Pozdrav, za mjesec-dva-tri kupujem "novi" bicikl, pa me zanima što mislite o ovom Focusu? Prvenstveno bi mi bicikl služio za brze gradske vožnje, Jarun, Bundek, nasip..., a jako malo za neki off road. Nikad se dosad nisam družio sa 28" kotačima, pa sam skeptičan o gripu guma. Pretpostavljam da bi dobio na brzini sa tim 28" kotačima? Još jedna stvar koja mi je upala u oko je mali hod vilice od 63mm.Jel to dosta za grad i rinzole? Molio bih ljude koji imaju iskustva sa ovakvim tipom bicikla da ostave par komentara kako bi mi pomogli u odabiru. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2775 |
Ex-Gastarbajter
|
@aski- ovisi sto bi vozio. a i odakle bi kretao? za voznju imas ucku, gore od drenove prema šumi. Drenova, pa se dignes na saršoni, spustiš prema rječini, izvor ti je onda samo 3km, od kad pređeš most preko rjecine. Na platku imas makadama da ga valjda nikad neces svog ispedalirat, sve ti je spojeno od klane preko platka do gorskog kotara. isto tako guslica, snjeznik i risnjak su ti skoro u potpunosti vozni. ako kreces sa platka mozes i do tuhobica, iako je tu na dijelovima kroz sumu pa bi trebao malo gurat. sto se tice fullya ili HT-a, kako je rekao vuco, svi krenu sa HTom, pa ako se puno voze kad tad kupe fullya, ja bi rađe uzeo HT-a sa pravom opremom nego fullya sa losom. iako ces ionako cijeli bajk izmjenjat kroz vrijeme ![]() @speedbreaker - 28" ti je za pogradu idealno, lakse i ugodnije se vozi i brze ide. sto se tice gripa. s ovim gumama koje su na slici ces bez problema voziti lagan makadam. iako vise od toga ne bi sugerirao s obzirom na tip bicikla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2776 |
Moderator
|
Grip guma ovisi o samim gumama. Na trekking bajkovima dolaze najčešće slick gume koje su super i brze na cesti. Sa relativno tankim gumama i 28" bio bi definitivno brži nego slick i 26". Za Jarun dušu dalo ![]() Ja sam se jednom vozio na 28" od frenda po Jarunu i definitivno je bilo lakše terati. Rinzoli nisu bili neka opasnost ako se pazi. Naime, jače udarce malo lošije podnose 28" kotači/felge.
![]() |
#2777 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
OK, hvala vam obojici na brzim odgovorima. Gume su ove na njemu.Nije potpuni slick, pa vjerojatno ima nešto gripa... Onda ću vjerojatno i ić na 28" pošto mi karakteristike koje ste naveli najviše pašu za bicikl. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2778 |
...estranged....
Datum registracije: Oct 2008
|
norco ili wheeler pozdrav.... relativno sam nov u biciklizmu....ali intenzivno razmisljam kupit si bajk jer moram odrzavat formu.... pa sam si skonto da kupim neki iole posten bajk..... e sad...nasao sam ova dva koja mi se svidjaju...a kontam da su i kvalitetni...koristio bi bajk za grad/selo prirodu,prtenjake...visok sam 175cm i 95 kila... ![]() koja bi mi velicina odgovarala..? http://www.bicikla.com/index.php?page=s ... temid=63#s http://www.bicikla.com/index.php?page=s ... temid=63#s zanima me vasa procijena koji je od ove dvojice bolji,kvalitetniji,omjer ulozenog dobivenog...ili dali za te pare bi mogao naci bolji i kvalitetniji bajk mozda....i gdje...??? hvala za odgovore i misljenja unaprijed.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2780 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne bi bilo loše o ovom razmisliti - http://bikes.konaworld.com/09/09_blastdeluxe_en.cfm |
![]() |
![]() |
![]() |
#2781 | |
...estranged....
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2782 |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Evo ispravljen link: http://bit.ly/94e388 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2783 |
...estranged....
|
tnx za link....ali gdje bi se to moglo nac kod nas za kupiti za koje novce... nasao sam josh jednu konu na jednom forumu.... spec: Frame size L ili 20 Frame tubing Kona Clump 7005 Aluminum Fork Marzocchi Dirt Jumper 2 100mm Headset FSA Crankarms FSA Alpha Drive ISIS Pedals Shimano M505 Clipless -> FIREEYE FIRE Chain KMC HG53 F/D Shimano Deore R/D Shimano XT Shadow Shifters Shimano Deore Handlebar FSA XC-280B OS Riser -> SUNLINE V2 Stem FSA OS-190LX -> SYNCROS AM 70mm Grips Specialized XC + ACOR Brakes Hayes Stroker Trail Hydraulic V6 Brake Levers Hayes Stroker Trail Hydraulic Front Hub KK Disc Rear Hub Shimano M525 Disc Spokes DT Stainless 14g Tires Maxxis Ignitor 26 x 2.35 Rims Sun Black Eye Saddle WTB Speed V Sport SE Seatpost Kona Double Clamp Seat Clamp Kona QR + Ciklokomp Sigma BC1106 Zaštita od lanca RACEFACE volan FSA XC-280B OS Riser lulu FSA OS-190LX CIJENA 3700 KN http://www.imagesforme.com/show.php/...8042009078.jpg koliko sam skuzio bolje uzet polovnu konu nego nesht od ovo dvoje...? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2784 | |
no fear
|
Evo link: Citiraj:
Novo je novo, a rabljeno ako je dobra ponuda! 3700 KN dosta visoka cijena za rabljeni bicikl. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2786 | |
Avocado
|
Citiraj:
Bicikl u čisto oke stanju, malo pogreban i navoj na PMu na vilici oglodan, al to se da riješiti već nečim ![]() Btw, odmah preporuka neka za problem u rečenici iznad? Dakle, navoj nije skroz pojeden, radi se o onom navoju u vilici za adapter/čeljust, što se može napraviti osim kupnje nove vilje?
![]() |
![]() |
#2787 |
no fear
|
Tip stavi cijeni pa A.P.P. U principu to je model za malo jače dečke pa je samim time i teži od klasičnih modela. Nisam u toku sa cijenama rabljenih ali ti je moja preporuka da pogledaš kaj nude u TurboSportu. Znaju imati odlične akcije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2788 |
Avocado
|
![]() |
#2789 |
Moderator
|
@ Paint it black Za 4000 Wheeler ima lošu opremu. Norco ima već bolju otprilike. No, jesi razmislio možda o Hari ?: http://www.dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=2622 Ili starom Focusu koji je za 4000 brijem moj favorit po izgledu i svemu ostalome: http://www.dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=2606 http://www.dsg.hr/proizvod.asp?Sifra=2603 @ Destrojer Taj PM navoj se rješavao sa onim kao zavojnicama. Nemrem se sad sjetiti pravog naziva. Bilo je riječi na dropbike-u o tome i hvalili su Bizmarka da je s time popravljao navoje na vilicama i pogonima.
![]() |
#2790 |
...estranged....
|
da budem iskren...najvise sam cuo o wheeleru i norcu...pa su mi oni zbog toga bili favoriti...e sad,sto dalje gledam postov....sve sam manje siguran u to.... tako da slobodno mozete predlozit sto bi bilo best buy za nekih 4000 + - kuna.... dali to bilo polovno ili novo... haro mi oke izgleda...ali kontam da je bolji focus zbog hidraulicnih kocnica...a razlika u novcima nije velika... otvoren sam za sve prijedloge...iako mi ona kona sad zapela za oko...mozd ako ju spusti na 3300 mozda i nju uzmem...ali je sigurno da sam manje siguran u odluke oko bajka nego danas u podne..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|