|
![]() |
#151 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
gle ja ti toplo preporucam da to ne radis jel sak ti se samo jedna zicica spoji sa drugom ode ploca proc i ko zna kaj sve ne! dakle oprez. sad ak vec to ides raditi stvarno neznam kaj da ti preporucim. brijem da ti je svejedno koje zice koristis. pretopstavljam da bi bile bolje bakrene jel pozlacene neznam ni di ima za kupiti.
![]() |
![]() |
#153 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
odi si u neki dućan s elefonskom i elekrtoničkom opremom i kupi si žice na metar. Odogovaramo te od bvađenej soketa jer je to stvarno riskantno najbolej bi bilo da se raspitaš kod ekipe na Xtreme ssystems oni delaju sve bolesnoće. http://xtremesystems.org/forums/index.php
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Ex-Gastarbajter
|
Pa šta nisu slot1 i slot a ostavili zbog slabijih performansi(ili zbog hlađenja) od socketa? Uglavnom, ja te potpuno podržavam ako imaš volje, živaca i vremena to napravit. za žicu nađi ako možeš pozlaćenu a treba ti je oko 235m (cca 470x0.5m)... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#158 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ima u linksu:clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Cold plate
Treba mi cold plate za peltier ili barem komad bakra da ga mogu dat istokarit,gdje da to nabavim |
![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Premium
|
imas bakra u strojoprometu i kosta ti nekih 30-40 kn kila
![]() |
#162 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
ja bum ti dao... koju mjeru trebaš ? imam gotov 50×50×21 mm (elektrolitski ...) OFC ionako nečeš pronaći...ovaj je OK..99,99% |
![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Banned
|
imam i kompletnu strojnu obradu , pa ako ti što treba javi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Banned
|
ja sam ti na potezu Crikva-Matulji usput onaj postotak , se ne odnosi na iskoristivost, več čistoću ! u slučaju da se ne nađu kakvi stručnjaci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Premium
|
da ali zbog debiljine bakra od 21 mm ti je dosta ne efikasan. prporuka za cold plate, tj. njezinu debiljinu je 10 do max. 12 mm jel su razlike tempereturi prevelike
![]() |
#166 |
Banned
|
pa zglodam ga na koliko oće... usput...on je predviđen za izradu spirale za vodeno , no kako sam odustao od kemijanja, s poluproizvodima i počeo izrađivati "prave" stvari...imam takvih komadića od AL i Cu , koliko srce poželi |
![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
Javi se preko PM-a da se dogovorimo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#169 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
T.E.C. ti absorbcijski frižider... Ustvari radi na principu hlađenja, ali ne na struju nego na plin. Može i na struju. Stari frižideri ti to imaju. Ovako nekako priča počinje: Imaš samo jedan grijač. taj grijač može biti elektro ili plin (kad "kuhaš ručak plin"), taj grijač zagrijava posudu u kojoj je smjesa vode i amonijaka. Amonijak se pod povišenom temperaturom odvaja iz vode i ide tamo di ga ti sa cijevima usmjeriš. Taj amonijak ti se onda ponaša kao freon. Kad dođe na mijesto sa povišenom temperaturom (blok CPU-a recimo), amonijak prestaje biti plin jer preuzima toplinu iz okoline (CPU blok) i pretvara se u kapljevinu i vraća nazad u vodu. To ti je najjednostavnije štoa sam ti mogao objasniti, bez schema i sličnog. Ja sam neko vrijeme planirao napraviti takvo nešto, ali sam odustao jer mi je freon jednostavniji i znam baratati sa njim. Na kraju nisam ništa napravio ![]() Još sam pročitao negdje na netu na amonijak nagriza bakar ![]() Napiši absorption (ili tako nekako) cooling u google i naći češ scheme. Uglavnom ti se takvo hlađenje koristi za hlađenje velikih postrojenja. Phase change ti je običan frižider Radi na principu freona. Neda mi se sad objašnjavat. To ti je sistem koji imaš doma u frižideru, ali umjesto isparivača u frižideru, ti bi ga spojio da preuzima temp iz CPU bloka, a ne iz frižidera. watter chiller sama riječ kaže. Hlađenje vode, a kako češ je ti hladit ovisi o tebi. Možeš je hladiti pomoću freonskog sistema i td. Valjda sam pomogao
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! Zadnje izmijenjeno od: LorD ClockaN. 11.02.2005. u 08:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#170 |
Premium
|
Lorde Fulao si za TEC 100% TEC ili Peltier (termo-eletric cooler) ti radi na principu peltierovok efekta. npr. ako stavic jedan kraj zice u hladnu vodua drugi u toplu. kroz vodic ce teci struja. a peltier radi bas na tom principu samo obratno umjesto toplo hladno on korisiti struju pa na taj nacin radi diferencijal toline.
![]() |
#171 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Imaš pravo. Znao sam da mi je TEC bilo poznato, ali sam ga povezao sa absorpcijskim hlađenjem koji se također može upotrijebiti u svrhu hlađenja kompa... Jebiga, nisam se odmah sijetio
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#172 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Eh sad, kad smo već kod tih hlađenja, mene bi zanimalo što je to Vapo Chill... Znam naravno otprilike(masno hlađenje koje košta oko 5k kn), Al jel bi mi neko mogo malo pojasnit kak funkcionira, princip hlađenja itd? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Premium
|
kosta 500 us baksa, radi na principu toplinske pumpe ![]() lol salim se to je phase change cooling, imas vapo chill ls uređaj unutra je kompreosr iz friđžđera ![]()
![]() |
#174 |
motocross
|
ja sam naso vapochill za 600$,sve je to lijepo i skupo,ali cemu to,kaj ti dobivas ak kloknes proc sa 2ghz na 3 ghz?nikaj,moras 600$ ulozit da to napravis,za 150$ kupis proc na 3ghz i svi sretni i zadovoljni! |
![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Premium
|
gle ja bi kupio sebi vapo samo zato kaj je proc jako hladn i jako tih ![]() ak ti sve igre i programi rade odlicno zasto sad ici klokat? a znam ![]() ![]() nemam nista protiv oceanja, al ono ak ti sve ljepo radi zasto stresat komponente?
![]() |
#176 |
Master
Datum registracije: Nov 2004
|
Peltier
Evo,vjerovatno cu kupiti to hladenje... E sad me zanima da li netko ima iskustva s tim,koje su mu mane? ![]() ![]()
..:: AMD Athlon64 3200 sck.939 ::.. ..:: DFI LanParty UT nF4 SLi ::.. ..:: Coolermaster vodeno ::.. ..:: 2xLeadtek Winfast 6800ultra 800/2200 ::.. ..:: 2x512 OCZ rev.2 ::.. ..:: 2x74Gb Raptor (puno buke,a...) ::.. ..:: OCZ PowerStorm 520W ::.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Premium
|
kao ex korisnik pelta (pogledaj na 2crowded forumu clanak) nebi te htio pokolebati ali bs ti i nije isplativ i ucinkovit. eventualno ak uspijes nabaviti onaj model od 435w ili onaj jaci 600W samo znaj ta koliko je jak toliko moras jako napajanje osigurat i topliko + proc topline s necim hladiti. stoga radje nemoj jel ti ispadne preskupo a dobijes nis. radje napri obicno vodeno hladjenje i vidjet ces da je mrak!!
![]() |
#179 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Pelt
tia bi kupit Peltier za 939 socket... di to ima kupit kod nas..i koliko se cijene kreću...
PC E4400@3GHZ,ASUS|P5K-E(WiFi),Gainward 9800GT,2gb|800MHz,3x320GB,250GB,160GB,1TB,Samsung|DVD-rw,ChieftecBIG|Sharkoon(450W) HTPC A64X2|BE-2300+,AsusM2A-VM(HDMI),1gb|800MHz,2x500GB,1x640GB,Asus|DVD-RW,Frontier Prime 15M |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|