|
![]() |
#1682 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Temperature?!?!?
Dakle nabavio sam Radeon 4870... i koristio je nekih tjedan dana sa stock coolerom dok mi zena nije dobila slom radi buke... Nabavio sam accelero Twin turbo.... popikao sve heatsinkove itd... Temperatura GPU odlična, nikad recimo preko 55.. a buka nestala. No temperatura VRM-a do neba. Malo sam Googlal i shvatio da to sve skupa radi bolje sa backplateom od stock coolera... i učinih. Znači Ati 4870 + twin turbo + stock backplate, sa onom ljigom umjesto paste... Temperature VRM neidu preko 80... i to je kao super... No zaboravio sam prije gledati ostale temperature i sad me nešto brine. Sve je super osim temperature: http://img689.imageshack.us/img689/590/temperature.jpg (nije moj screenshot ali samo za uvid, znači ova označena crveno) E ta temperatura meni sad ide u igrama do nekih 85... a u furmarku i do 90 ?!?!? Da li je to normalno... di sam zeznul... te koja je normala... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1683 |
Oppa Gangbang Style
Datum registracije: Jan 2009
|
meni to izgleda OK temperatura uglavnom, MEMIO temperatura bi ti trebala biti 10-15ak stupnjeva veća od čipa (DISPIO) pod opterećenjem, a u IDLE cca 7-8 stupnjeva viša pogledaj kako je to bilo kod mene: http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=105 a ako su ti te razlike puno veće, onda ti je vjerovatno uzrok tome što baza coolera nije dobro "sjela" na čip http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1370 http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=138 barem je to kod mene bio |
![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1685 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Vrlo isplativo obzirom da se po oglasnicima vrti za višu cijenu. Jest da joj cooler nije jača strana po pitanju hlađenja i buke, ali za tu lovu ju se isplati uzeti. Vidio sam na njihovim stranicama da postoji još jedna verzija s drugačijim hlađenjem, ali vidim da je samo sa 2 žice spojen sa pcb-om pa pretpostavljam da nema automatsku regulaciju brzine vrtnje. http://www.xfxforce.com/ecms.ashx/36...FC1354x312.jpg http://www.xfxforce.com/ecms.ashx/08...FC2354x312.jpg http://www.xfxforce.com/ecms.ashx/ae...ket354x312.jpg
![]() |
#1686 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali svejedno hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1687 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
puno ljudi vjeruje da 2 žice znači da se vent vrti na max. no to nije uvijek tako. ![]() evo primjer kako samo preko 2 žice grafa najnormalnije regulira brzinu vrtnje, bilo ručno ili automatski (3. pin nije tvornički ni zalemljen!, dakle ne radi se o nikakvom DIY modu) http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1060
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 05.01.2010. u 14:16. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1692 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1693 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
Imao sam tu grafu i neznam kako se kreću temp sa stock kulerom, ali je moja stalno gorila na 65-67c u idleu (bez kućišta cca 55c). Cooler nije ništa bučniji, a niti tiši od onog na sadašnjoj grafi iz siga. Al da je grafa pila - je. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1694 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1695 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa bih molio mišljenje ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 06.01.2010. u 10:22. Razlog: Slike u thumb! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1696 | |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1697 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Jučer sam se zatekao u Osijeku pa sam naišao u Links i pitao za akciju, i tip kaže "Je, sutra se može kupiti na akciji", sve pet. I tako ja, da se ne vozam bezveze, dam pare i upute frendu iz OS da on danas kupi karticu...i on jutros dođe a ovi mu kažu da imaju inventuru i da se kartica može naručiti te da će doći u utorak ili srijedu. Zar nisu to meni mogli jučer reći, naručio bih ju danas telefonski i ne bih tjerao frenda da se ustaje rano ujutro i ide po to...bolje za njih da je kartica zvijer ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1698 |
Premium
|
Eto, ja sam jutros otisao do Linksa i pitao za karticu. Kaze prodavac, imamo ih, dobili 3 komada (hebena akcija ![]() ![]() K tome u paketu nema DVI-HDMI adapter nego samo na D-sub i 2x molex na pci- napajanje. Kazem ok, cijena je izvrsna, uzet cu 1 komad. Fino platim karticom i odem iz ducana. Dosavsi doma upiknem je u komp kad ono, nema slike. Vent se vrti, ali slike nema. Ja sad malo gledam, kazem ok, u drugislot cu je upiknuti mozda ce tamo raditi. ali niti to nije pomoglo, drugi DVI isto ne baca liku. Zovem u ducan, kaze gospodin da probam sa molex adapterima. Probao sam i to ali naravno nije pomoglo. Sad ja nista, nazad u ducan, ili druga grafa ili novci nazad. Dodjem tamo kad kifla, 1 kartica vecprodana, druga je rezervirana za neku konfu u kastelu, dok 3 vise nemaju, prodali je meni. Kaze trgovac, dajte je na servis pa je do petka vjerojatno gotova. Na AmEx mi novce nisu mogli vratiti tako da sam upravo kupio graficku koju moram slati odmah na servis jer je DOA. Strasno, razocaran sam do yaya. Koliko sam cuo u razgovoru sve kartice po centrima su rasprodane tako da ko je jamio, jamio je. A ja bez grafike tjedan dana. Nije bed ali je vani vrijeme katastrofa i sad kad je najljepse za igrati on-line, ja bez kompa.. Eto moje subotnje iskusto sa ATI 4870 i akcijom u Linksu... ![]() ![]() ![]() EDIT: graficka je bucna do yaya, zalaufa se na max i tako cijelo vrijeme. Mozda kad se probudi malo smanji broj okretaja ali sumnjam, ima 2 zicice kao i one turbine od Gigabyte-zalman grafickih, a tako i zvuce... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1699 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Baš krasno ![]() ![]() Ja bih poludio da mi se tako nešto desi. Kaos ![]()
![]() |
#1702 |
Jack of all, master of none
|
Stvarno ćeš se usrećiti s njom izgleda ![]() @alen - nadam se da će zamjenska biti bolja pa makar nadoplatio 100kn, hmmm, zašto me ovaj zaheb uopće nije iznenadio? Izgleda da koliko para toliko muzike, ta serija i ne vrijedi više od 700kn i oni u Stinksu to dobro znaju, tko zna od kuda su dobili tu pošiljku i po kojoj cijeni...
![]() |
#1703 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Normalna je pojava da kad nešto nije OK s karticom da se ventilator zalaufa na 100% i tako stoji. I inače kad pališ računalo se ventilator na svakoj kartici zalaufa na 100% i tako stoji par sekundi pa se onda spusti na normalne okretaje. Tako da, kad ćeš (i ako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1704 |
Premium
|
pa koliko sam vidio uvoznik je "stinks", znaci vjerojatno oni uvoze direkt od XFX-a. Koliko po webu gledam, to je najlosija kartica tj naslabije opremljena na hd4870 chipu. Sad sto se zamjenske tice, niti u ludilu ne mislim nista nadoplacivati, ili ce mi dati istu takvu ili bolju karticu. ali bez moje nadoplate. dovoljno je to sto sam kupio neispravnu karticu i moram cekati tjedan dana (u najboljem slucaju) da upalim komp. Sva sreca da je laptop od cure u ispravno stanju pa mogu procitati forum i mail. A i koliko mi se cini, necu vise tako skoro sto kupovati od stinksa, da je bar sto posteno u ponudi hgspota u tom cjenovnom razredu. Ma da je i 100 kn vise, radije bih njima dao jer ipak imaju korektniji pristup kupcu pogotovo u ovakvoj situaciji. @max: znam, no jesi li imao prilike raditi na grafickama od gigabyte-a sa onim zalmanom vf830? otprilike je i ovo takav dizajn (samo sa nakeljenon plastikom gore) i slican nacin rada. Nadam se da imaju bilo kakvu regulaciju okretaja jer ako nemaju i takva mi ista dodje nazad, vrlo ce brzo na trznicu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1705 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Malo mi je čudno da ta 4870 nema automatsku regulaciju vrtnje. Koliko znam, one sa drugim stock coolerom je imaju. U krajnjem slučaju, novi BIOS bi riješio i taj problem. EDIT: @alen Još da hgšrot ima 4870 možda bi i realizirao tu kupnju
![]() |
#1706 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Nebih znao kako je kod ATI-a. Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 09.01.2010. u 14:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1707 | |
Jack of all, master of none
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1708 |
Premium
|
Evo baš čitam što pišete i nemogu vjerovati,...ja jutros poranio u Links u Zg,...reko biće gužva ,...prije 8 sam bio pred vratima kad ono gužva od dva čovjeka,...uzeo grafu baš ovakvu istu kao i alangrosevic,došao doma,upiknuo,friški instal sedmice,skinuo RivaTuner v2.24 MSI/Master Overclocking Arena 2009.,i grafa radi da je milina....neznam kako vama neradi ali meni najnormalnije radi regulacija brzine vrtnje venta sa ovom verzijom Rive,...na 45% pa sve do 65% vent na grafi se gotovo i nečuje,bučan je samo nakon 85%,...baš gledam temperaturu u gpuz....51*C,... zavrtio 3DMark06...15.000bodova. Za 770KN ja ne zadovoljan nego presretan,...poz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Imao je i DomagojX takve dvije grafe ako se ne varam. Ja sam imao jednu i sve je bilo u redu. Nadao sam se da će u kutiji biti referentna 4870, ali frula. Hladnjak na njoj je za qrac, zbog toga sam je i mjenjao... BTW takav je hladnjak na thedreamovoj 5770... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|