|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Noob u INTEL-u.Please par odgovora ako moze.
1. Koja je razlika izmedju Advanced Transfer Cache i Hyper threading. Ili to nema veze jedno s drugim. (u opisu proca vidim ili jedno ili drugo) 2. Sta znaci recimo 2.4B ,2.4C ,2.4E (pretpostavljam fsb) 3. Norhwood vs Prescott. Koji je bolji/brzi? 4. Znaci Nothw= 512 kb , Prescott 1MB L2? 5. Preporuka i za PROCESOR i za MATICNU please. (samo da ne pocnu svadje ;-)) Ulazim lagano u INTEL svijet pa me znaima sve prije nego pocnem. A nemam pojma nista o intelu osim da je celeron 900 smece. (sto se mene tice.Imao sam ga prije 2 godine i za 13 dana sam ga prodao.) Hvala unaprijed. P.S. Nisam nigdje nasao odgovore na ovom forumu. Ili mozda da promijenim dioptriju i smanjim pive. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
1. Hyper Threading ti je simuliranje dva procesora i to svi noviji P4 imaju 2. B ti ima 533bus, C ti ima 800, a E su Prescotti (isto 800) 3.To je već relativna stvar, Northwood je kao nešto malo brži, Prescott ima više cache-a i bolje se clocka... 4.Da 5.P4 2.8E i Abit IC7/IS7 bilo koji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
5. 2.8E i DFI LanParty PRO875B |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Re: Noob u INTEL-u.Please par odgovora ako moze.
Citiraj:
2. B=533MHz FSB (Northwood); C= 800MHz FSB (Northwood); E= 800MHz FSB (Prescott, dakle duplo više L2 cachea (1MB)) 3. U biti se pokazalo da je Prescott sporiji u većini aplikacija, osim onih koje žderu cache 4. DA!!! 5. Abit IC77-MAX3, neki DFI, ili ako hoces LGA755 neku s 915/925X chipsetom (ali tada si uzmi PCI Express grafulju) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
a) Malo = Asus P4P800-VM b) Puno = Supermicro P8SGA c) Negdje izmedju = Asus P4C800-E DeLuxe ili Supermicro P4SCT Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 | |
The Dragoon
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|