|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
(riješeno) Procesor - velike oscilacije temperatura u par sekundi
Imam pokrenut Everest i SpeedFan za kontrolu temperature, a procesor radi bez opterecenja na 40°C. Kad pokrenem igru temperatura unutar pola minute do minutu skoci na 70°C i tada se oglasi alarm iz BIOS-a postavljen na 70°C. Stisnem ALT+TAB da se vratim na desktop i gledam temperature u spomenutim programima, unutar par sekundi vrate se na 40°C. Ponovo stisnem ALT+TAB i vratim se u igru da bi nakon mozda 30 sekundi opet pocelo tuliti zbog previsoke temperature. Pogadjate, vratim se na desktop i temperature sa 70°C za par sekundi padaju na 40°C. Je li tko imao slican problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Pa nije CPU pećnica da mu treba 10 min da se zagrije ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Why so serious
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Kakav kuler imaš?, stavi prst na njega i reci kakav je kad se oglasi alarm od biosa! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Procesor se ne moze u 4 sekunde ohladiti za 30 stupnjeva celzijusevih. To bi valjda trebao znati. Isto se odnosi i na zagrijavanje. Citiraj:
Na stranim forumimam sam naisao na "skakanje" temperatura, slicno kao kod mene, spominju mogucnosti nalijeganja procesora i pastu... no, sve je radilo bez greske do nedavno tako da mi je malo cudno da bi odjednom temperature "divljale" samo tako, bilo je rijeci i o mogucoj gresci na senzoru... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 06.08.2009. u 21:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
Kako jedno drugo ponistava ostaje nam samo los primjerak procesora ili sjebani senzor na ploci. Ja pucam na plocu, kako i ne bi kad vidim da je GB ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Proslo je mjesec i pol otkad sam se ovdje pozalio na problem s procesorom. Vidim da je dijelomicno razlog spomenutom problemu bila i ljetna sparina i visoke temperature, svakodnevno preko 30°C pa se i procesor grijao vise od uobicajenog. Ali to nije bio primarni razlog. Evo sto je bilo u pitanju... Neki dan sam skinuo hladnjak i procesor i vidim da je paste bilo previse (stavio sam previse kad sam nesto mijenjao). To sam ovaj put uklonio i nanio novi sloj i to samo trecinu one male tube (sprice) u kojoj dodje pasta i to razmazao karticom po procesoru koliko sam bolje i ravnomjernije mogao. Temperatura procesora je pala i sad je bez opterecenja (ovisi koliko racunalo radi) 30-33°C, prije je bilo 38-41°C, a kad se optereti onda je razlika i primjetno veca (naravno, u korist nize temperature). Eto, ako netko ima slican problem se visokim temperaturama procesora, neka proba vidjeti s pastom. Napomena: kad sam skinuo pastu (koje je ocito bilo previse) i vratio takav procesor natrag u kuciste da isprobam, temp. su bile nize nego s tom pastom koja je bila na procesoru. Dakle, vodite racuna koliko paste stavljate na procesor. Zadnje izmijenjeno od: .Scorpion.. 21.09.2009. u 14:30. Razlog: .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
- Kap (velicine zrna rize) na sredinu proca i pritiskom coolera ce se rasirit - Razmazivanje kred.karticom ili nekakvom plasticnom lopaticom - Prstom od najlonske rukavice ili folije - Meni najdrazi - Zalman bocica sa malim kistom, kao za pituranje noktiju ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|