Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.07.2009., 01:01   #31
BeroVK
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Ma ok je temp, moj x2 5000 na stocku dolazi do 60C-70C u loadu tak da bi reko da je ovo cist ok temp.
BeroVK je offline   Reply With Quote
Staro 14.07.2009., 06:38   #32
ivan77
Guest

Citiraj:
Autor mirmac Pregled postova
pa baš ti i nije neka turbo low temperatura ja sam imao taj proc prije u svom kompu i sa stock coolerom (uz pastu cooler master - neku top što mi je dao trouble - mislim da joj je nano ime) su pod loadom temperature bile cca 40 stupnjeva. sada je taj proc u burazovom kompu sa stock coolerom, samo je pasta Tuniq TX-2 proc na 3.0 i voltaži 1.35 i opet ista stvar, oko 40
znam , al nema veze vruće je u sobi ko pas , pogotovo kad je vani preko 30..a imam tu i onu nexus tmp 1000 pastu , budem jos danas maknuo ovu koja dolazi s coolerom i stavio ovu
  Reply With Quote
Staro 14.07.2009., 21:35   #33
ivan77
Guest

UPDATE:

Danas , dodem s posla i malo igram GTA 4. I s vrmena na vrijeme alt+tab pratim temperature CPU , normalne ...odjedanput komp se zgasi.
Kad sam ga htio upalit ponovo , poruka "please connect power cable to graphic card"...a sve uredno spojeno. I tako sad je temperatura CPU-a o samo komp pali ko na kurblu iz druge uz ovakva upozorenja.
Jel se može sad definitivno dijagnosticirat : Raptoxx sranje je preslabo za novi 7750 x2 , 4850 i ostatak i vrijeme je za Corsair?
Ovo su tipični znakovi slabog napajanja , jel tak? Eh , da , kad je komp pod full loadom ,ovo raptoxx napjanje se tolko zagrije da smrdi.

ovo su napono kad je komp u idle-u:

+3,3V =3,26
+12V= 11,92

Zadnje izmijenjeno od: ivan77. 14.07.2009. u 21:38. Razlog: ..
  Reply With Quote
Staro 15.07.2009., 20:02   #34
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Sudeći po svemu, ja bih rekao da mačak u vreći Raptoxxx krepava polako, prije kupovine ako si u mogućnosti posudi od nekog drugo napajanje i uštekaj ga pa mrcvari komp par dana i ako sve bude u redu znaš što dalje, ali što prije vadi ovo čudo iz kompa da ne bi i ploča nastradala, nikad se nezna... Kojeg Radeona 4850 točno imaš?

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 15.07.2009., 20:12   #35
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Naravno da Raptoxx ne može držati tu konfu. Kad kupiš MS, znaš da si kupio šrot. Raptoxx je ušminkani šrot. Pokloni ga nekome i uzmi pravo napajanje (npr. CX400).
Staro 15.07.2009., 20:33   #36
ivan77
Guest

Ok , uzeo pravo napajanje , sad se ne grije i skužio di je problem , jedan frajer imao isti slučaj :
"hi peeps,

i have been having problems clocking my 7850 BE and wondered if anyone has any suggestions. the cpu is running in my gigabyte ga-m57sli-s4 motherboard. i contacted gigabyte before i bought the cpu as it only showed the 7750 in there cpu support list, gigabyte then said it was supported and gave me the latest bios. i had to manually set the cpu voltage to 1.2v as the board wanted to run at 1.325v on auto. the cpu runs fine at 2.8ghz and with the voltage set to 1.2v but if i adjust the clock multiplier ever to 2.9ghz i will get a blue screen. if i set the voltage to 1.25v and set to 2.9ghz the pc will boot and go into windows, but i know straight away the pc isnt liking it as my mouse pointer becomes a white pointer instead of the usual gold colour. if i then try to run 3dmark it will lock up. has anyone got any idea of why this isnt overclocking even by this small amount. thanks in advance for any replies."

A sad može riješeno
  Reply With Quote
Staro 17.07.2009., 01:41   #37
dean225
DD9512
Moj komp

dean225's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
heheee, taj proc radi skoro bez hladnjaka.. sa stock hladnjakom 3.2Ghz na 1.35V temp 45 max!!!
dean225 je offline   Reply With Quote
Staro 17.07.2009., 07:16   #38
ivan77
Guest

Citiraj:
Autor dean225 Pregled postova
heheee, taj proc radi skoro bez hladnjaka.. sa stock hladnjakom 3.2Ghz na 1.35V temp 45 max!!!

45 max na 1.35 V na 3,2 gh...pa na koliko ti je klima u sobi , 14 C ?

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Naravno da Raptoxx ne može držati tu konfu. Kad kupiš MS, znaš da si kupio šrot. Raptoxx je ušminkani šrot. Pokloni ga nekome i uzmi pravo napajanje (npr. CX400).
Ovo je istina , jebeno smeće koje svijetli sa LED diodama ,
Ovaj Corsair 550 W se ne grije niti buči a ima prejebene kablove obložene tak da ih mogu nagurat i svezat da mi ne klepeću po kućištu

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.07.2009. u 21:50.
  Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na