|
![]() |
#2251 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Eo zamjenio sam scart kabl sa HDMI kablom i spojio plazmu (telefunkenova) sa max tvom i sad imam jos veci sum na ekranu a lica su mi nejasna.Sa scartom je slika jasnija al jos ima sumova.Jel to do kabla ili jednostavno do plazme nedto ne stima ?
![]() |
#2252 | |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
ali do nje se nalazio pv80 model koji je jeftiniji 20% koji ne treba zaobilaziti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2253 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Hvala na odgovorima, nažalost udaljenost je 280-300 cm pa je 37 optimalno. Dal i za 37 dolazi plazma u obzir prije B650, recimo da mi 1500-2000 kn nije od životne važnosti. Sad sam malo proučio kak to spojit i vidim da ljudi koriste WD HD koji spoje na telku s HDMI. To bi bilo jednostavnije i jeftinije od novog kompa. E sad, ak ja uzmem B650, koji u sebi ima brdo video decodera(malo niže je tablica), kaj će meni taj WD HD, pa valda samo spojim vanjski hard prek USBa na telku i gotovo. Il sam nekaj krivo skužio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2254 | |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
u teoriji je to super , pitanje je kakva je slika . ja neznam kakva je , mozda je savrsena , samo kazem zasto jel se ljudi neckaju oko toga. ako je ili slika neadekvatne kvalitete , ili ne podrzava sve formate (ima problema sa dolbyem ili videima velikog bitratea)onda si dao vise para , a nemas sve mogucnosti reprodukcije. upravo sam pokrenuo to pitanja na http://hdtelevizija.com/forum/viewto...=1043&start=60 kolko kuzim , nejde visekanalni zvuk kroz audio izlaze ovog telkaca,samo stereo. Citiraj:
ono sto sam jos danas saznao da vecina trgovaca kod nas ima x10E modele , a samo neki i x10Y modele koji u sebi imaju mpeg4 tuner . pitanje je , jel se isplati dati par sto kuna vise za mpeg4 podrsku.zasad je hd promo , bit ce jos valjda s vremenom . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2255 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
spojit onda zvuk direktno na receiver? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2256 |
lepi
|
i to gledam , evo cijeli topic takav http://www.avforums.com/forums/lg-ow...t-lg-hdtv.html dakel treba direktno iz izvora u kucno kino ili reciever sa optickim kablom, te naravno HDMIjem sliku na telkac. jedna zica vise .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2258 |
lepi
|
dada , samo ja to nisam tak skuzio pa mi je bilo nejasno . koje komplikacije , eh. mislim da cu napraviti ovo : HDMI kabel iz laptopa direkt u TV , tak cu prenjet zvuk ,a opticki kabel u kucno kino koje ima opticki ulaz . valdja bu funkcioniralo, ak ne , ostajem na CRTu i mono zvuku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2259 | |
Guest
|
Citiraj:
Imaš receiver koji ima X,Y,Z ulaze. Laptop ti ima ,te, te i te izlaze za zvuk TV ti ima, te, te i te izlaze za zvuk. Izabereš koji ti paše i spojiš nevezano za sliku. Ako su ti izlazi na laptopu kompatibilni sa ovim na receiveru, odlično. Ako nisu, a ovi na TV-u jesu, prvo moraš do TV-a i onda dalje do receivera ![]() |
|
![]() |
![]() |
#2260 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Vidio sam na ponudi Philips 32PFL5604H za 4000 kn. Da li netko ima iskustva s tim modelom? Kao što sam već napisao, našao sam da Philips ima problema s rasponom frekvencija za MPEG4. Da li je to možda sređeno? Dati 4000 kn za ovaj model ili 5000 kn za 32LH5000 od LG-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2261 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Samsung LE32B530P7
Evo, zanima me dali taj TV vrijedi 3800kn (u ve-mulju) i kakva imate iskustva s njim... Ako ne, molio bih ponudu šta je najbolje do 3800kn u ve-mulju uzeti.. Poželjno da ima čim veću rezu je bih spojio laptop na nju, da ima naravno DVB-T i MPEG4... 82cm naravno, i da nije preružna i predebela.. ![]()
Macbook Pro Unibody 15.4", 2.4GHz, 4GB DDR3, 9400M+9600GT, 250GB iPhone 4 16GB Logitech Z5500, G-Drive Mobile 500GB, Canon LBP-3010, Logitech HUB Premium, Apple Magic Mouse, Apple Remote, Apple Airport Express, Terratec Cinergy DT USB XS Diversity, Tucano Second Skin Samsung LE-32 B530 P7 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2262 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
I sam bih volio čuti druga mišljenja o tom modelu ?! Inače, tražio sam nešto drugo u tom cjenovnom rangu al bez Full HD rezolucije jer bih TV uglavnom koristio za gledanje SD programa, pa se dvoumim između: Samsung LE32B450 Kod: http://www.samsung.com/uk/consumer/d...LE32B450C4WXXC LG 32LH2000 HTML kod: http://www.lge.com/uk/tv-audio-video...v-32LH2000.jsp Dakle oba 32 inča, HD Ready, imaju MPEG4 tuner, modeli 2009., dok čisto zbog nekakvih predrasuda prema LG-u smatram Samsung kvalitetnijim ( ali ne moram biti u pravu). Samsung je i nekih 300 Kn skuplji. Svako mišljenje s kojim bih otklonio dilemu ( ili trilemu ako u obzir uzmem i LE32B530 model ) je dobrodošlo. Hvala unaprijed. Zadnje izmijenjeno od: sigdrag. 15.07.2009. u 23:35. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2263 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
Moze li mi neko reci razliku izmedju Sony Bravia kdl 32" 4000 i slabiji modela kao npr sony bravia kdl 32" 3400 i drugi. I koja je razlika izmedju Sony Bravia 32" lcd televizora i televizora ostalih proizvodjaca (Philips, Toshiba, Samsung, LG)??? Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2266 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
hahahah vjerujem da moze. Ja sam laik u ovome pa bi i bilo kakvo objasnjenje bilo dovoljno. Mozes li mi reci makar osnovne razlike Bravie 32" kdl 4000 i slabijih modela i koja je osnovna razlika izmedju Sony Bravie, LG, Toshibe, Philips ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2267 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2269 |
hdtelevizija.com editor
|
Napravili smo update postavit cemo ga ubrzo. Razlike u sustini nema, na manjim dijagonalama se koriste nekvalitetniji napeli (obicno manji vidljivi ugao i losiji prikaz boje) dakle svi paneli osim IPS i PVA. Best buy u toj kategoriji je Samsung sa serijom 6 (b650), Philips je po meni precijenjen od serije 7, a manje serije su nekvalitetne, LG je marka koju ne preporucujem nikome. Sony posto koristi iste panele kao i Samsung a skuplji je u svakom cjenovnom rangu a nema bolju elektroniku biva, iz mjeseca u mjesec sve vise potisnut od Samsung modela. Prosle godine je uzeo primat od Sony-a na američkom kontinentu, isto če se dogoditi i u EU. Skoro se i ne sjecam po forumima kad se neko pohvalio zadnji put da je uzeo Sony-a.
![]() |
#2270 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#2271 | |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Panasonic je stvarno herojska firma, srce mi je pucalo kad sam saznao da su im gubici u prošloj godini dvaput veći od Sonijevih. Samo da i oni ne krenu u nekakvo "restrukturiranje" i ugase proizvodnju plazmi a LCD panele počnu od Tajvanaca nabavljat. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2272 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
trebam prepruku tv-a(preporučite i lcd i plasmu) za oko 4k kuna. može i koja stotina više ak se baš mora, nije bed. gledanje zemaljskih programa ,satelita ,maxa, ma manje više svega će biti. udaljenost je 3-3.5m. mislim da je 42" minimum il? il je jednostavno 42x10 jedini pošten izbor do 5k kuna? Zadnje izmijenjeno od: snorky_vk. 17.07.2009. u 18:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2273 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
tako je, min je 42" za tu udaljenost, mada ja na 42x10 mogu SD program gledat i s 2-2,5m bez pardona. Da ti skratim muke, toplo preporucam 42x10 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2276 |
lepi
|
Jucer setam metroom , bacim pogledn na telkace (fora je tak na jednom mjestu puno razlicith LCDa i plazmi razlicitih brandova - doslovno od vivaxa do panasonica ) , pokazem curi kak LCD saxa u usporedbi sa plazmom ![]() jako dobra akcija , steta sto nemaju x10(Y) .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2277 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
TH-37PX8 je 3500 maloprodajna isto dosta povoljno...
![]() |
#2278 |
Registered Abuser
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2279 |
PC mašinerija
Datum registracije: Nov 2007
|
HDMI
pozdrav svima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2280 |
hdtelevizija.com editor
|
Svi HDMI kablovi prenose 1080 signal i sve signale manje od toga dakle i 720p. To sto tebi pise 720p znaci da uredjaj koji si spojio sa tv-om preko hdmi kabla salje na TV 720p signal. Da li se radi o HD receiveru, playeru ili PS3-ici nije bitno.
![]() |
|
|