|
![]() |
#32 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2009
|
Zadnje izmijenjeno od: FioPro. 30.06.2009. u 13:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
I kod mene je slicno... a 3 puta sam stavljao pastu... cak sam isprobavao ranzne tehnike.. zrno rize, premazivanje karticom, linija... I ista stvar cijelo vrijeme... mozda sam dobio 1C sad sa linijom, ali vise ni sam nisam siguran... Meni su dvije jezgre u idle-u hladnije 3C, a pod opterecenjem 2C btw. meni je sa stock coolerom na nekih 80-84C kod renderiranja a temp u sobi je oko 27C... tako da mi se ovih tvojih 66 cini kao premija Sad sam nabavio Noctua-u, pa cu je kroz koji dan instalirati, pa ti mogu javiti rezultate... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
|
Evo, bilo je jace od mene, stoji mi Noctua vec 5 dana doma neraspakirana, a ja nikako da skupim vremena i zivaca da to sastavim... ali morao sam probati... sva sreca da je sve proradilo iz prve, jerbo imam jos hrpu posla ![]() Uglavnom ovako je to izgledalo sa Prime-om pre kojih 2-3 tjedna Citiraj:
![]() CPU core1: 42-63 stupnjeva CPU core2: 39-61 stupnjeva CPU core3: 41-61 stupnjeva CPU core4: 38-59 stupnjeva A ovo su temperature sa Prime-om, dakle sa 3dMax-om ce biti jos manje Uglavnom ja sam vrlo zadovoljan, i kuler ima moje tople preporuke... Ne moram napomenuti koliko je tisi od starog... Jos zamijenimi kuler na grafickoj, i zivjela tisina.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#37 | |
Premium
|
Citiraj:
btw. tad sam u Grazu naletio na TRUE Black za istu cijenu, e to je vec dosta jeftinije nego kod nas... pa ako nekog zanima cisto da zna... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Ne bi se isplatilo čikama iz Intela svako malo mjenjat proceve na garanciji, a da oni odlaze radi pregrijavanja na stocku. Sad daješ "masne" pare na hlađenje, a da ti temperature budu za 10C niže, a zašto? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
samo ukratko pa odo na more ![]() u firmi smo uzeli I7 920 i hladnjak SCYTHE Kabuto http://www.scythe-eu.com/en/products...pu-cooler.html nisam uspio proc natjerat preko 75c ali veliko ALI u prostoriji je cca 22-23 c (mora bit zbog ostatka elektronike) i jedino sta mogu za doticni kuler rec je da je mrakaca, tih i hladan + ima PWM regulaciju vrtnje venta pa posto je u normalnom radu rijetko opterecen 100% duze od 3-4 min drzim ga na PWM regulaciji okretaja koliko je u idle cca oko ono tamo vamo mislim da je oko 45 ali nisam 100% siguran jer nisam bas gledao idle temp kuciste je (i ovo je bitna stavka) Coolermaster HAF 922 bez bocnog veta samo sa rupicastom bocnom stranicom http://www.coolermaster.com/products...te=246&id=6620 eto toliko za sad kad dojasem nazad na kopno ispljunem jos par tocnih temperatura (ne mora nego proca ![]() ps- proc nije OC i gnjavio sam ga sa OCCT v 3.1.0 http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
evo kod mene Hladnjak THERMALRIGHT Ultra 120 eXtreme Kućište COOLERMASTER Sniper idle: ![]() load: ![]() Hladnjak THERMALRIGHT Ultra 120 u linksu vise nemaju,imaju zato nesto skuplji Black Edition - 509kn potrebno je jos kupiti Bolt-Thru-Kit (omogućuje montažu na s. 1366) -29kn i ventilator u mom slucaju- SCYTHE Slip Stream, 120mm - 1600 - 60kn sve zajedno malo skupo ali za mene vrijedno svake kune Zadnje izmijenjeno od: cromen. 02.09.2009. u 05:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Help! Previsoka temperatura i7 920.
Pozdrav svima ![]() Imam i7 920 CPU koji radi na 2.66 GHz (kaže bios) Na njemu intelov ventilator koji je doso sa njim. MB: Gigabyte GA-EX58-UD5 RAM: 6 GB GPU: Nvidia GeForce 9800 GTX+ box: Antec Sonata III, 500 W Imam slijedeće CPU temperature: U biosu: CPU temp: cca 55°C CPU fan: cca 1900 RPM Linux Mint 64-bit (lm_sensors output): Code:
Elena rat # sensors coretemp-isa-0000 Adapter: ISA adapter Core 0: +60.0°C (high = +80.0°C, crit = +100.0°C) coretemp-isa-0001 Adapter: ISA adapter Core 1: +60.0°C (high = +80.0°C, crit = +100.0°C) coretemp-isa-0002 Adapter: ISA adapter Core 2: +57.0°C (high = +80.0°C, crit = +100.0°C) coretemp-isa-0003 Adapter: ISA adapter Core 3: +57.0°C (high = +80.0°C, crit = +100.0°C) coretemp-isa-0004 Adapter: ISA adapter Core 4: +60.0°C (high = +80.0°C, crit = +100.0°C) coretemp-isa-0005 Adapter: ISA adapter Core 5: +60.0°C (high = +80.0°C, crit = +100.0°C) coretemp-isa-0006 Adapter: ISA adapter Core 6: +57.0°C (high = +80.0°C, crit = +100.0°C) coretemp-isa-0007 Adapter: ISA adapter Core 7: +57.0°C (high = +80.0°C, crit = +100.0°C) Pokušao sam vrtiti Prime95 i temperatura je nakon svega par minuta skočila na 91°C (na jednoj jezgri, a druge su bile isto tu negdje stupanj-dva niže). Zaustavio sam test. Zabrinula me ta temperatura. ![]() ![]() Jel možda u termalnoj pasti problem...i7 već dođe sa pastom na sebi pa sam to bio i ostavio gore. Komp radi oko 9 mjeseci i nije mi se nikad srušio. Temperaturu nisam do sad previše provjeravao (pošto primarno koristim linux, a nisam uspio upogoniti lm_sensors do sad). Nikakav overclock nisam radio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
normalna temperatura za Bloomfield sa box coolerom posebice ako ti je uključen Turbo boost i HT
![]() |
#45 |
Registered User
|
hvala na odgovorima ![]() ma ima kuciste jos jedan od 120mm ventilator pa i to valjda necemu sluzi... znaci to je tak s njihovim hlađenjem. dal mi treba novo hlađenje ili je sigurno da ostane ovak? koju max temperaturu opce moze izdrzati to cudo? e da i ak zna netko zasto su temperature nesto vece na linuxu nego na windowsima? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Moderator
|
do 100 °C se ne trebaš brinut kao što si i rekao, stroj ti se nije nikad srušio što dovoljno govori o ''sigurnosti'' Naravno da bi bilo bolje uzet neki bolji cooler tipa Scythe Katana 3 od jeftinijih ili Scythe Kabuto od malo skupljih
![]() |
#47 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() sad me zanima jel imas kakvih iskustva s njim...? jel tih? uzeo bi neki što tiši cooler (ovaj original intelov mi se solidno cuje) koji opet dobro hladi, a da cjena nije prevelika (čitaj tih 350 je max maxova kaj bi dao). alternative? znam da gnjavim, al nemam bas iskustva s tim coolerima, a ni hardverom opcenito...(zapravo ovo mi je prvi komp koji sam solo slagao) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Moderator
|
pa ne bi ga preporučio da nemam ![]() više manje sve kad preoporučujem imam ili osobnih iskustava ili je netko u kog imam puno povjerenje imao iskustva ![]() Kabuto sam imao prilike koristiti na Core i7 940 i vrlo je tih (ko većina Scythe coolera) a hladi slično ko Mugen2
![]() |
#52 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Katastrofa...mijenjaj kuler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Moderator
|
To su ''normlane'' temp za taj takt i taj napon uz HT kod mene se 940ica na 4GHz uz 1,43V sa truljom grije toliko pod opterećenjem
![]() |
#55 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Registered User
|
nisam na kraju kupio scythe kabuto jer ga nije bilo i nikako da dođe u dućane (sad vidim da ga ima)...tak da sam na kraju uzeo zipang 2 i jos jedan ventilator od 1500 rpm za kuciste za naprijed da upuhuje zrak unutra. ful sam zadovoljan, sad mi na idle temperatura oko 40-tak, a pod Prime95 mi nije isla preko 72°C ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|