|
![]() |
#1 |
DD9512
Datum registracije: Jun 2009
|
![]() Ukratko, trzaju mi sve igrice u pravilnim vremenskim intervalima.. Da li je moguce da mi steka grafika jer je ubodena u pci express 1.0 slot a ne 2.0??? Ima li razlike i sta da napravim da to rijesim?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
A zašto je stavljena u PCI-Ex 1.0? Koju matičnu imaš? I napiši ostatak konfiguracije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
DD9512
|
AMD Athlon 5000+ BE, Abit fatal1ty an32x, 2x2 GB DDR2 800 MHz, Nvidia GTX 280, OCZ Game XStream 1000W Imao sam 2 7600 GT u SLI-u, pa sam to zamjenio sa gtx 280. A ova abitova ploca je stara 1 god. Ako kupim novu plocu onda sam mogao kupit i novi komp. Maticna je sa pci express 1.0 slotom.. Jel ima kakvo rijesenje?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
mozda nisam u pravu al mislim da je proc preslab za tu grafu... ja kad sam stavio ati 4850 na msi plocu sa nforce cipsetom i pcie 1.0 i amd x2 4800+ neke igre su mi stekale i u 3dmarku se vidlo da nije iskoristen puni potencijal grafe.. kad sam ju stavio u komp sa q6600 na sitnoj intelovoj ploci i s istim ramima, sve je letilo savrseno... a gtx280 je puno zahtjevnija kartica od 4850... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
DD9512
|
definitivno mi je problem negdje u hardveru.. Nemoguce je da igre idu isto sa 7600 gt i gtx 280.. Na 7600 GT idu sporo, usporeno, a gtx 280 nerealno brzo i onda zasteka 2-3 sekunde pa opet tako!! U 3dMark Vanrage mi je rezultat 13004, ne znam koliko je to dobro, ali nemogu pokrenut nijednu zahtjevniju igru bez stekanja.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Moj ti je savjet da si instaliras FRAPS i pogledas koliko FPS-a imaš te da pogledaš na koliko FPS-a ti padne renderiranje kada ti igrica zatrza. LP |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
DD9512
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
-------
|
Pa kaj nisi pital prije kupnje? Ljudi bi ti odma rekli da GTX 280 nema smisla s 5000+ X2 procesorom i da se može kupiti ili bolji procesor ili grafička koja je "taman" za taj procesor, a opet da je bolja od 7600GT SLi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Kako god okreneš McG,sa GTX280 i na bilo kojem takvom 2ghz x2 procesoru bi morao dobiti najmanje 5x bolje rezultate nego sa 7600GT SLi postavom. Ovo je zaista poražavajuće,makar i čitati. Mislim da bi friška instalacija Viste spasila stvar,i to x64 ultimate verzije,da ne bude gluparija da sistem vidi 3.25gb RAM-a i ostalih zbunjola efekata. Nego lijepo najjaču Vistu staviti, i zadnje drivere za GTX. Ne vidim zašto bi trzalo,ostatak konfiguracije je na mjestu,do psu nije i ne može biti. Ako je sve dobro spojeno 6 i 8 pin u grafi niti 2ghz proc ga ne bi smio kočiti,a 5000+ BE se da solidno clockati. http://www.tomshardware.com/reviews/...er,1708-3.html Navodno evo primjera radi,piše 3.1ghz na stock voltaži,ma i da nije 3.1,pa 2.6 bi moralo potjerati na GTX280 svaku igru danas 5x brže nego 7600GT SLi, nemjerljivo uopće. Više od 5x. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
Potpis @thedream. Znači, friški Windows, zadnje drivere za ploču i grafu i možda nadogradnja na 7750 BE? |
![]() |
![]() |
#16 |
-------
|
Nije da ima neki izbor. More probati s nekim boljim procesorom, pa ako se ispostavi da sve radi bolje nego s 5000+ X2, nek razmisli o kupnji novog procesora. Jasno, ali očito da s tim procesorom ne vidi ama baš nikakav pomak. Kak sam i rekel daleko od toga da je procesor loš, ali jasno je da bi cijela stvar daleko bolje "disala" s nekim procesorom poput tvojeg ili nekog novijeg Phenoma. Makar nek napravi ovo kaj si mu rekel za Windowse, nek instalira Dual-Core Optimizer da mu igre rade kak spada, tj. da nema više naglih padova frejmova i iznenadnih zastajkivanja i nek (ako zna i ima volje) stavi procesor na 3.0GHz, pa lako javi kakva je situacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
DD9512
|
puno hvala za savjete... sve je spojeno dobro. na napajanju sam imao i 6 i 8 pinski konektor. Probat cu ponovno instalirat vistu, ovog puta x64, valjda ce bit bolje.. Doslovno sam se razocarao. Grafika radi mozda 10 % bolje od 7600 GT kod mene.. Ode rusit sistem! ![]() Javit cu rezultate!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() |
#22 |
DD9512
|