![]() |
Problemi sa GTX 280
Ukratko, trzaju mi sve igrice u pravilnim vremenskim intervalima.. Da li je moguce da mi steka grafika jer je ubodena u pci express 1.0 slot a ne 2.0???
Ima li razlike i sta da napravim da to rijesim?? |
A zašto je stavljena u PCI-Ex 1.0?
Koju matičnu imaš? I napiši ostatak konfiguracije. |
AMD Athlon 5000+ BE, Abit fatal1ty an32x, 2x2 GB DDR2 800 MHz, Nvidia GTX 280, OCZ Game XStream 1000W
Imao sam 2 7600 GT u SLI-u, pa sam to zamjenio sa gtx 280. A ova abitova ploca je stara 1 god. Ako kupim novu plocu onda sam mogao kupit i novi komp. Maticna je sa pci express 1.0 slotom.. Jel ima kakvo rijesenje?? |
Probao si staviti druge drivere? Koja je temp. grafe u loadu?
|
Grafika se ne grije tako strasno.. cca 75 C. Zadnji driveri.. Mozda Vista zeza??!
|
mozda nisam u pravu al mislim da je proc preslab za tu grafu... ja kad sam stavio ati 4850 na msi plocu sa nforce cipsetom i pcie 1.0 i amd x2 4800+ neke igre su mi stekale i u 3dmarku se vidlo da nije iskoristen puni potencijal grafe.. kad sam ju stavio u komp sa q6600 na sitnoj intelovoj ploci i s istim ramima, sve je letilo savrseno...
a gtx280 je puno zahtjevnija kartica od 4850... |
definitivno mi je problem negdje u hardveru.. Nemoguce je da igre idu isto sa 7600 gt i gtx 280.. Na 7600 GT idu sporo, usporeno, a gtx 280 nerealno brzo i onda zasteka 2-3 sekunde pa opet tako!!
U 3dMark Vanrage mi je rezultat 13004, ne znam koliko je to dobro, ali nemogu pokrenut nijednu zahtjevniju igru bez stekanja.. |
Citiraj:
Moj ti je savjet da si instaliras FRAPS i pogledas koliko FPS-a imaš te da pogledaš na koliko FPS-a ti padne renderiranje kada ti igrica zatrza. LP |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa kaj nisi pital prije kupnje? Ljudi bi ti odma rekli da GTX 280 nema smisla s 5000+ X2 procesorom i da se može kupiti ili bolji procesor ili grafička koja je "taman" za taj procesor, a opet da je bolja od 7600GT SLi.
|
Citiraj:
|
Kako god okreneš McG,sa GTX280 i na bilo kojem takvom 2ghz x2 procesoru bi morao dobiti najmanje 5x bolje rezultate nego sa 7600GT SLi postavom.
Ovo je zaista poražavajuće,makar i čitati. Mislim da bi friška instalacija Viste spasila stvar,i to x64 ultimate verzije,da ne bude gluparija da sistem vidi 3.25gb RAM-a i ostalih zbunjola efekata. Nego lijepo najjaču Vistu staviti, i zadnje drivere za GTX. Ne vidim zašto bi trzalo,ostatak konfiguracije je na mjestu,do psu nije i ne može biti. Ako je sve dobro spojeno 6 i 8 pin u grafi niti 2ghz proc ga ne bi smio kočiti,a 5000+ BE se da solidno clockati. http://www.tomshardware.com/reviews/...er,1708-3.html Navodno evo primjera radi,piše 3.1ghz na stock voltaži,ma i da nije 3.1,pa 2.6 bi moralo potjerati na GTX280 svaku igru danas 5x brže nego 7600GT SLi, nemjerljivo uopće. Više od 5x. |
Potpis @thedream.
Znači, friški Windows, zadnje drivere za ploču i grafu i možda nadogradnja na 7750 BE? |
13000 u Vantage i nije baš loše s tim procom, kaj ne...
ak su 260-ce oko 11000 . . . |
Citiraj:
Citiraj:
|
puno hvala za savjete... sve je spojeno dobro. na napajanju sam imao i 6 i 8 pinski konektor. Probat cu ponovno instalirat vistu, ovog puta x64, valjda ce bit bolje.. Doslovno sam se razocarao. Grafika radi mozda 10 % bolje od 7600 GT kod mene.. Ode rusit sistem! :)
Javit cu rezultate!!! |
Instalirao sam vistu ultimate x64 i rijesio sve probleme!!!! Hvala!! :) Ode sad igrat igre!!! :)
|
Citiraj:
A šta ti je ludi dream rekao... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
thanks svima!!! :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:53. |