|
![]() |
#1951 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
nene čistio sam sa wdom a podmazivao sa onim ''posebnim'' sredstvom od 30ak kn ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1952 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Momci (primarno Renesis jer ju on ima, a i valjda je upoznat sa time dobro ![]() ![]() Nekako si gledam kočnice, trenutne XC vožnje mi V-brake u potpunosti zadovoljava, pa ne mislim rokat pare u diskove (eventualno kupiti XT V-brake kad se ove potroše), pa čisto da znam unaprijed ![]() EDIT: Koji V-brake je onako, odličan best buy ? Vidim Avidov Single Digit 7 i Deore XT kao neki best buy.
![]() |
#1954 |
Moderator
|
Iskreno, razmatrao sam Toru i Recona, dosta gledam težinu kao i namjenu (XC). Tora mi se također sviđa, samo je malo teža (računam da mi trenutačan Dart2 ima oko 2.5kg što se doista osjeti naprema Skarebu kojeg je ima frend od ~1.4kg). Ali cijenom nema premca u svakom slučaju. No pajdo nabavio SID-a za 1600kn, pa valjda mogu i ja dobit neku laganiju vilju u tom rangu novaca (polovna of kors). SID sam uzeo kao primjer dobre vilje za malo novaca. ![]()
![]() |
#1955 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Reba nema vbrake mountove, tako da ti to moze bit problem, iako je vilja odlicna. Catkiller ti prodaje svoju jumf Rebu SL za male novce, i to bijelu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1957 | |
Moderator
|
Citiraj:
Sad sam se malo ohladio u glavi, što je potrebno više, a što manje. Diskovi su mi šminka izgledali (iako vjerujem da obavljaju svoju funkciju jako dobro), ali trenutno mi izgleda kao nepotrebna investicija. Rađe si kupim novu vilju (Reba mi je bila favorit, ali vidjet ću nakon mora koliko će mi ostati novaca za bajk) i opremu do kraja, nego li disk kočnice. I da, ono iza na rami, jesu mountovi za disk ![]() ![]() EDIT: Kako ste se samo zaredali ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1958 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Znaš da moj kotač nije samo zbog diska, nego je i puno čvršći od tvog. ![]() Na tvom mjestu bi išao na jeftiniju vilicu (Recon umjesto Rebe) i jeftinije diskove, jako velik a ne preskup upgrade. ![]() Diskove ćeš stavit kad tad ![]()
![]() |
#1959 |
Moderator
|
Čvršći, no mislim da je i teži ![]() ![]() Vilica će ići sigurno ako će biti para nakon mora, 7-8. mjesec će se ići vozit. Vidim da je po težni tu sve negdje. Frend se fino sprasio sa SID-om za siću. Papak ![]()
![]() |
#1960 |
Ex-Gastarbajter
|
ma SID ima premali hod, to je pravo XC, vidjet ces kad se pocnes zivlje spustat, falit ce :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#1961 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Tako je, moja jumf Reba se daje u dobre ruke i za manje nego što je napisano ![]() BB5 je također odličan, vozio sam par mjeseci avidovu mehaniku, sad je kod BDa. Prednji disk se svakako isplati, iza može i v-brake, a sa mehanikom ne moraš mijenjati ručice.
![]() |
#1962 |
Moderator
|
CK, koju novu vilicu si si kupio ? Sve se bojim da ću biti primoran napred na disk, jer čak niti Tora 318 U-Turn Coil nema V-brake mountove ![]() @ Renesis Frend (usotalom, salvarez ovdje na forumu) je bivši XC natjecatelj (sad bi sa svojom masom puno bolje išao nizbrdo ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1963 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Samo jebi Vuco. Evo da vidite onda taj SID decki, meni je 80mm hoda i previse. Mozda da je 100 bi bilo ok, tak i onak ne volim kad je vilica mekana i zabija se u krunu. A ti Vuco bus videl u cetvrtak ili petak kaj SID moze na uphillu ![]() http://www.imagesforme.com/show.php/524384_P5300269.JPG http://www.imagesforme.com/show.php/524383_P5300268.JPG http://www.imagesforme.com/show.php/524382_P5300267.JPG Evo i slike cijelog bajka, ali sa starim Skarebom ELite. http://www.imagesforme.com/show.php/524385_P3160213.JPG Ak bu love, dolaze novi diskovi (Magura Marta SL il Shimano Deore XT), cijeli pogon (kazeta, lanac), karbonski volan i karbonska sic stanga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1965 |
Premium
|
To su Michelin COMP S LIGHT model, super gume za manje blato i makadam. Debele su 2,0, po meni nisu bas za cestu. Za cestu imam Schwalbe Fast Fred ili Continental Explorer. Debele su 1,9 i ne usporavaju. A ako se samo vozim po cesti, onda imam gore Ritchy Tom Slick 1,4. To narokas na jedno 7 bara i ides po cesti ko blesav, jos ak je cesta ko špigel, nema kraja. Bez vjetra i po ravnici ides bez problema 35-40 kmh. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1966 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Idem ja i s svojim 1.75 40+ po ravnici, al ne dugo ![]() Bome fine setove guma imaš, kako ti se da stalno mijenjat hehe ![]()
![]() |
#1967 |
Ex-Gastarbajter
|
pa rekao sam ja da je SID cisto XC vilica, nije nesto sto meni treba ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1968 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() |
#1970 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
uff saval ![]() ![]() Prva mi je trenutno Haro HD DownHill 2.45/2.75 2.25mm debela stijenka gume, mogu reć da je masivna ali i skupa 70tak kn u DSG-u, a zadnja je neka sugava ( nisam otvarao ) al predpostavljam prema bivsoj prvoj un. da je neka 1.75... pa bi to htio srediti, nije stabilan bajk uopće, djeluje labavo zadnji kraj i zna plesat u zavojima. Na 2.7 bara ju drzim. Eh da, bajk nije Kona Stuff 05, nego 2001 model, opet, ko nov je ![]() ![]() Hussefelt Isis pogon, Deore nabe obadvije, Deore shifteri, Avid Single Digit 5 brakes, Marzocchi 2002 WEdge, Aheadset SX-1 lageri volana, lulica je Konina neka sugava ( to moram s kracom sredit ). U planu je: Shimano 525 za vilju pa kasnije nju skinem i ostavim ze rezervu. Avid Juicy 3 iza stavit - Hayes V6 160 rotor Avid Juicy 5 napred - Hayes V7 180 rotor I vilju promjenit naravno s 66 VF2 2006 modelom Nakon toga ga dat nekam na lakiranje, jer je ružan u 3 plava mora ovako iz daljine ![]() Trebal bi preporuku i za zatezač lanca, osim ako se to kupuje onako bezveze neki da stoji, il ima neki semi model za DH. TIA! Zadnje izmijenjeno od: Juggernaut. 03.06.2009. u 15:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1971 | |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1972 |
Premium
|
Evo napokon slozeno sve da dela kak se spada. Valjda sutra Vuco i ja jurimo po Samoborskom gorju da isprobam kak dela SID. Ovisi samo jel bu kise il ne. Evo slika: http://www.imagesforme.com/show.php/525631_P6030272.JPG http://www.imagesforme.com/show.php/525630_P6030270.JPG |
![]() |
![]() |
![]() |
#1973 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
jel to nekakav cudan kut slikanja ili ti je sic brutalno visoko iznad guvernala? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1974 | |
Premium
|
Citiraj:
Nije, to mi je taman. To ti se mozda cini na slici da je tak, ali geometrija je takva. Oduvijek sam imal slozeno visoko sic i lulicu u minusu. Jos sad samo cekam dulju lulicu jer mi je ova 110mm malo prekratka. 120mm bu taman |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1975 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
ne znam, meni se cini da je polozaj tijela puno prema naprijed kad je ovako dignut sic, ali ako tebi pase.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1976 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() Znaš kako sad fino radi ? Ulja nije bilo niti u u lowersima. Sad ima fino 20/10ml u nogama i radi tako fino da sam se iznenadio. Hebo me pas, ako nije 50% sad bolja. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1977 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Pozdrav! Nedavno sam kupio novi bike, Giant Rock. Nije bio skup i znam da to nije nesto vrhunsko,ali ja ga samo po gradu vozim tako da nemam potrebe za necim skupljim. Jedini problem koji imam, a zbog cega ovo i pisem je sljedeci: Naime prelazim preko rudnika, ili bilo kakve vece neravnine, zadnja masinica mi prilicno jako lupa po zadnjim zupcanicima. Mene zanima, da li je to jednostavno tako jer tako mora biti na toj opremi (Shimano Tourney) ili se tu nesto moze nastimati dodatno? Lupanje prilicno zivcira, jer cijela rama zazvoni...ne znam da li moze stetiti zupcanicima ili masinici... Pa eto ako netko zna bio bi zahvalan na svakom savjetu. Hvala
![]() |
#1978 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
na ovo mislim... (sry nemam sliku di je bajk cist a da se vidi ta zastita ![]() http://www.imagesforme.com/show.php/528510_untitled.JPG
![]() |
![]() |
#1979 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Ne nuzno, moze i masinica lupati (smjer lupanja oznacen zeleno). Tako je meni mlatarao Buljin Deore ![]() Editirana Minotaurova slika: http://img195.imageshack.us/img195/14/32071203.jpg Upute, to sto ti trazis je u gornjem desnom kutu. http://techdocs.shimano.com/media/te...9830638298.pdf Eh da, da se ti slucajno ne vozis po gradu na najmanjem lancaniku naprijed i jednom od manjih odostraga? Ako tada lupa, to je normalno i ne bi se trebao tako voziti iz 2 razloga: -krizanje lanca, tj. lanac dosta "skrece" i povecano je opterecenje na isti -lanac ja labav |
![]() |
![]() |
![]() |
#1980 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Hmm...definitivno je ovaj drugi slucaj. A vozim se uglavnom u 12. brzini, naprijed srednji, iza 2 (od dole naravno). Morat cu malo probati to postelati. Taj saraf za tenziju, i mislio sam si da bi to moglo biti to,ali koliko sam primjetio bas i ne pomaze previse. Dobro, hvala svejedno na odgovoru, sada barem znam sto je i sto bi moglo pomoci. Inace na proslom bajku kojeg su mi zdimili, Trek, mi to nije tako lupalo bez obzira u kojoj brzini sam bio.
![]() |
|
|