|
![]() |
#1 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
(riješeno) Asus CUV4X-M i bilo koja VGA kartica u AGP slotu...
Dakle imam doticnu plocu i primijeto sam da AGP jako cudno radi, konstantno nesto "zatrzava" u igrama, a nekad komplet smrzne komp ili se ugasi monitor, probao i sa Gainward GF3 Ti i sa Radajnerom 9600XT, kartice su naravno, ispravne. Ne znam jeli do tih drkavih VIA-inih drivera ili je AGP stvarno u kurcu, enejblan je 4X mode i sve sto ide uz njega, ali igre bas ono rade...u kurcu. Svakih par sec trzne, cak i pod rendererom u ATT-u se skuzi kako onaj avion ili svemirski brod sto se rotira svako malo zatrza...blah ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
3.14zda ®
|
Anybody? Katastrofa od cipseta(to i sam znam) ili su potrebni neki posebni 4-in-1 driveri bas za taj 694X cipset? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Bilo je vec identicnih slucajeva. Ispalo je da je kriv VIA-in chipset koji se kolje sa uglavnom ATI karticama (pogotovo sa AGP suceljem). Pa ako mozes nekako probaj nac drugu plocu pa sa njom probat. Koji je ostatak konfiguracije? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
3.14zda ®
|
Ugasen je fastwrite i u driverima i u BIOS-u ploce. Kartica najnormalnije radi na i815E cipsetu, prijasnjoj ploci koja je jos u kutiji iz HP Vectre VL400. Problemi su poceli otkad sam zamijenio plocu, iako sam uredno formatirao disk i stavio nove WinXP. Kao da AGP ne daje dosta struje ili ne radi dobro jer se samo odjednom smrzne/resetira komp u pol igre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Samo bih potvrdio što je pipe rekao-VIA i ATI se nisu voljeli. Sjećam se da smo nekada davno mijenjali ATI kartice sa NVIDIA jer nisu korektno radile na tom chipsetu. Na Intel chipsetu iste ATI kartice nisu imale problema kao ni NVIDIA na VIA. S druge strane komponente su stare pa je možda i nešto drugo u pitanju. Ne sjećam se točno ali stvar je poslije radila stabilno ako su se instalirali Intel(ups- Microsoft) umjesto VIA drivera za AGP. Davno je to bilo pa nisam 100% siguran za ovo. Zadnje izmijenjeno od: herion. 03.05.2009. u 14:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
3.14zda ®
|
Mislim da je u pitanju koji AGP driver naguziti da ispravno radi. nVidia GF3 Ti200 ne smrzava nego ima artefakte i izlomljene teksture iako je kartica ispravna i radi kod frenda u kompu najnormalnije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ja bih reda radi probao i drivere iz serije 6.x. Sjećam se muka sa 1950pro i driverima iz serije 8.x(ili je to bila serija 7?). Nema veze. Srerija 6 je radila bez greške. Noviji ATI driveri izgleda nemaju baš neku podršku za AGP. Zadnje izmijenjeno od: herion. 03.05.2009. u 14:44. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
3.14zda ®
|
http://www.oldapps.com/list_drivers.php Evo momci ako nekome treba cijela kolekcija Catalysta i Forceware drivera...a ja sad ode malo isprobavati hoce li cudo proraditi kako spada u kombinaciji s tom ludom VIA-om... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
On Athlon motherboards with the VIA KX133 or 694X chip set, such as the ASUS K7V motherboard, NVIDIA drivers default to AGP 2x mode to work around insufficient drive strength on one of the signals. You can force AGP 4x by setting NVreg_EnableVia4x to 1. Note that this may cause the system to become unstable. Many Via-based motherboards allow adjusting the AGP drive strength in the system BIOS. The setting of this option largely affects system stability, the range between 0xEA and 0xEE seems to work best for NVIDIA hardware. Setting either nibble to 0xF generally results in severe stability problems. If you decide to experiment with this, you need to be aware of the fact that you are doing so at your own risk and that you may render your system unbootable with improper settings until you reset the setting to a working value (w/ a PCI graphics card or by resetting the BIOS to its default values).
![]() |
#13 |
3.14zda ®
|
Rijesen problem, nakon mase Catalysta isprobanih, 9600(9550XT) je najbolje proradila sa 5.7 Catalystima sa oldskul CP-om, bez onog sranja od CCC-a ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|