Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.04.2009., 22:42   #1
Čiovo
Premium

Datum registracije: Oct 2007
Router DSL-2543B i AP G700

Poštovani,

nikako na ruteru Dlink DSL-2543B ne mogu ukljuciti opciju DHCP tj. ja je ukljucim i stavim "apllay setings" i nakon prelaska u drugi meni ili izlaska iz postavki routera, router opet pokazuje da je opcija iskljucena. Na spomenuti router su spjena dva AP 700 koji imaju ukljucen DHCP u rasponu do 50-100 i od 101-200, i samo bih još htio ruteru stavit da krece od 4-49, ali to nikako da ukljucim, kad ukljucim i namjestim sve se vrati na pocetak. Može li neki savijet kako da riješim problem. (ijako je na routeru iskljucen dhcp on uredno racunalima spojenim na žicnu mrezu daje ip adrese i ja ih vidim na popisu, ali nekad zna dati istu koju je dao i ap, pa dođe do sukoba. Mreža ukupno ima 12 računala, ovo poklapanje se desi jednom u 1000 puta, ali se javi.)

Hvala Vam
Čiovo je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2009., 22:53   #2
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Probaj resetirati ruter (putem cackalice u rupu na straznjoj strani) pa onda sve konfiguriraj kako zelis.
Ako ne ide, onda ces najlakse napraviti tako da das svakom racunalu lokalnu fiksnu IP adresu.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.04.2009., 22:58   #3
Čiovo
Premium

Citiraj:
Autor pipe Pregled postova
Probaj resetirati ruter (putem cackalice u rupu na straznjoj strani) pa onda sve konfiguriraj kako zelis.
Ako ne ide, onda ces najlakse napraviti tako da das svakom racunalu lokalnu fiksnu IP adresu.
probat cu kompletno resetirti, ali ne mogu svima dati fiksnu adresu, jer neke mašine se spajaju na druge mreže, pa se korisnici izlude... ;-)
Staro 18.04.2009., 23:44   #4
Čiovo
Premium

problem rijesen,

ako se postavke riješavaju preko Opere eto problema ;-) ... preko IE i firefox-a nema problema, pa sad ti budi pametan
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno