|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Router DSL-2543B i AP G700
Poštovani, nikako na ruteru Dlink DSL-2543B ne mogu ukljuciti opciju DHCP tj. ja je ukljucim i stavim "apllay setings" i nakon prelaska u drugi meni ili izlaska iz postavki routera, router opet pokazuje da je opcija iskljucena. Na spomenuti router su spjena dva AP 700 koji imaju ukljucen DHCP u rasponu do 50-100 i od 101-200, i samo bih još htio ruteru stavit da krece od 4-49, ali to nikako da ukljucim, kad ukljucim i namjestim sve se vrati na pocetak. Može li neki savijet kako da riješim problem. (ijako je na routeru iskljucen dhcp on uredno racunalima spojenim na žicnu mrezu daje ip adrese i ja ih vidim na popisu, ali nekad zna dati istu koju je dao i ap, pa dođe do sukoba. Mreža ukupno ima 12 računala, ovo poklapanje se desi jednom u 1000 puta, ali se javi.) Hvala Vam |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Probaj resetirati ruter (putem cackalice u rupu na straznjoj strani) pa onda sve konfiguriraj kako zelis. Ako ne ide, onda ces najlakse napraviti tako da das svakom racunalu lokalnu fiksnu IP adresu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
probat cu kompletno resetirti, ali ne mogu svima dati fiksnu adresu, jer neke mašine se spajaju na druge mreže, pa se korisnici izlude... ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
problem rijesen, ako se postavke riješavaju preko Opere eto problema ;-) ... preko IE i firefox-a nema problema, pa sad ti budi pametan |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|