|
![]() |
#1 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Cudan problem s P4 overclockom
Bok ljudi! Uletio mi je turbo jeftino 3.2GHz P4 (Northwood) pa sam odlucio to malo overclockat.. E sad, proc radi savrseno stabilno na 3.5GHz na default voltazi (1.55v). Na 3.6GHz radi jedno 10-15 minuta Prime95 pa se skrsi, dakle tu je negdje. Na 3.7 GHz se boota u Windowse al ga Prime rusi jako brzo. E sad, problem nastaje kod dizanja voltaze.. Naime sto mu dam vecu voltazu to se brze skrsi, kad je overclockan. Na 1.7v uopce ne POST-a ! S druge strane bizarno mi je to da sve radi normalno na 1.7v na default taktu. Jel imo netko slican problem sa svojim procesorom? Mislim nije 3.5 GHz za bacit, al cini mi se da bi proc mogo i vise, samo ne kuzim sta ga koci. Memoriju sam probao staviti sve na ultra sporo, da iskljucim mogucnost da je RAM.. A i specificiran je za PC3700 tak da je RAM zapravo underclockan cijelo vrijeme.
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Probaj stavit samo jedan stick memorije, pa probat. Probaj isključit HyperThreading u biosu, pa probaj. Da nisi dobio jedan od procesora koji nisu overclockabilni? Imao sam ja takvog 1.8 koji nije htio ići preko 2, a svima radi na 2.4+. Napiši mi BatchNo. CPUa
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
Slično je i kod mene, moj 2.4 radi na 3.2 na default voltaži, a ako dignem Vcore, onda se pocne rušit. A, pazi ovo, ako dignem Vcore na 1.575 i stavim 275FSB (3.3G), onda radi bolje (dulje bez errora u prime-u) nego na 270FSB. Zbunj.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
od LemilicE
|
Ti si svog već digao skoro Gigahertz. Mislim da vas mući ili ploča ili power supply koji koristite. Ne može održavat stabilan visok napon kad je CPU pod opterećenjem
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
Nema bas tu logike, radi na 3.2 na default, ali ne radi sa povisenim naponom? Ne bih rekao da je u napajanju rijec, jer napajanje daje veci napon tako i tako. A, i nije rijec o nekom losem napajanju, nego Zalmanu 400W. Ja bi prije rekao da imaju temp limit do kojeg rade (meni je oko 55C) i ako ga predju, bez obzira na voltazu, ruse se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Veća voltaža = veća temeratura = nestabilni proc Pogotovo na P4 koji ima ogromnu amperažu pa vam pomak sa 1.5 na 1.65V daje 120W umjesto 100W, čak bi vam preporučio i smanjivanje voltaže!
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Probaj sa jednim stickom memorije, bez HT-a. Mozda je i do maticne. Probaj jos negdje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
od LemilicE
|
Citiraj:
A da čitaš cijeli topic prije nego odgovoriš?
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|