|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Wireless čudan problem
Molim za pomoć! Imam laptop acer aspire 5520G i u njemu neku atheros wireless karticu.Do neki dan je sve dobro radilo.Postavljeni su parametri ručno i pokaže da se spoji ali ne mogu na net.To mi radi na svakoj mreži.Što je najbolje kao što sam več napisao pokaže da se spoji i pinga uredno,ali avaj,ne idu podaci.Ima li netko ideju šta bi moglo biti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
DNS postavke, spajaš se na tuđu mrežu pa te ne pušta na net, vrati sa Restore point xy dana nazad kad je radilo ok |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
da je kartica crkla to ti se uopce nebi pojavilo.ispravnost kartice lako provjeris da u cmd upise ping 127.0.0.1.a sto se neta tice probaj reinstall/update drivera.mozda pomogne
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Netočno, pinganje localhosta tj. 127.0.0.1 ne potvrđuje ispravnost mrežne kartice (nebitno sad žična ili bežična). S "Polu-ispravnom" karticom možeš dobit "pozitivan" odgovor. U konkretnom slućaju (bežična), provjeri da li ista "vidi" bežične mreže. Po postu se zaključuje da ih vidi ali se ne želi spojiti, također nisi naveo važan podatak koji je OS i tko "uređuje" tj. upravlja sa konekcijama (WZC ili program od kartice). Ponekad oba "poblesave" i nežele se spojit na zaštićenu mrežu iako imaju uredne postavke (tip zaštite i šifra). Probaj privremeno maknit zaštitu na AP / Routeru (što također nisi naveo) i probaj se spojit. Utvrdi točnu seriju kartice / čipa po Atheros nomenklaturi i probaj napravit update samo drivera sa ove stranice: ATHEROS Wireless LAN 2.4/5GHz WiFi drivers |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ili odinstaliraj karticu i neka ponovo pronađe drivere postojeće. Ponekad se driveri zmrdaju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|