|
![]() |
#481 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
OCCT je ovako odoka jedno 3x osjetljiviji na errore od prime95 i njegovih klonova.Bilo bi bolje da je duže,naravno,ali ako prođe test u OCCT-u,to je jedan jako dobar i povoljan znak da si na pravom putu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
Dat ču vam i presliku osobne, i snimak donje i gornje vilice, te vjenčani i rodni list ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
@ Wiz3m4n odličan OC! imash dobar primjerak. mislim da moj ne želi ni prismuditi 4Ghz ![]() sad sam smanjio multy na 11 a fsb je 340 1.45v ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Wiz3m4n, koji napon trebas za 4.5GHz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Premium
|
Hvala....izgleda da sam ugrabio dobar primjerak....radi na voltaži 1.456/1.46V kako pokazuje cpuz i everest. Inače moja ploča dosta undervolta, te mi je u biosu namještena voltaža na 1.497 ili tako nešto, što ispada kojih 1.46V kao što rekoh u everest/cpuz....od voltaža dignuta je još ona za chipset za +0.2V, memorija radi na +0.3V većoj, te je fsb voltage regulator isto dignut za +0.1V Inače mislim da bi skoro svaki morao barem do 3.8Ghz-4.0Ghz...ako imate dobra hlađenja dajte im malo više struje....možda bi kome i naovi bios na matičnoj pomogao...ajde sretno gospodo! |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Civic (ab)user
Datum registracije: Jul 2006
|
Pa ak ti tako radi već 6 dana uz svo to maltretiranje onda je stabilan. Btw ajd da napokon netko ugrabi pošteni primjerak proca, ja kad sam svoj ubo sam isto vidio na par foruma da idu na cca 4ghz, jedino tu kod nas nešto štrajkaju. Btw ti imaš odlične temp, da li si polirao TTjca......moj je bio full neravan i nakon prvog poliranja uspio sam skinut temp na slične tvojima, ali ja sam 3850 mhz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#490 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Autor C.J.B. ![]() Fenomenalan procesor, odusevljen sam... 4.2Ghz na stock hladnjaku, ploca asrock p43, voltaza 1.325, a temperature u full loadu <50 stupnjeva, nevjerojatan procesor... Ja imam isto Asrocka p43. Intersira me koji ti je napon u Bios-u za ovih 1.325 u cpu.z. Mislim imas neki vdrop. Ja sam trenutno u biosu 1.3, vdropp mi je 1.27, 1.28V. 10.5*333!! Mislim za sve koji gledaju da ubodu e5200 da ozbiljno uzimaju u obzir ovu nasi plocu asrock p43de: http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=6661 izgleda da je njena karakteristika da ne treba ekstermne voltaže da proc dobro radi!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Napon u biosu je 1.35, vise od toga nisam ni dizao, a max na tom naponu je bio 12.5 x 335 Za temperature sam stvarno iznenaden posto se radi o stock hladnjaku (jedino je pasta nanesena posebno) Siguran sam da ide i dalje, ali ce mi memorija sigurno biti problem.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo da ja ubacim svoj rezultat.. Dobio sam sa E5200 4,1 Ghz,(12,5*325) voltaza ocitana u cpu-z 1.224, u biosu ne zna tocno koliko je..Memorija je sad trenutno na 962 mhz CL5@1,8V.. Nije bas gold sample, ali nakon vjerovatno najdefektnijeg E4500 koji je ikad proizveden (za 3,0 Ghz mu je trebalo 1,65 V) ovo je cisto ugodno iznenadjenje... Edit: ali tek sad vidim da mi ne radi Tat, kaze mi: Invalid procesor-Terminating tool? Ali malo mi je banana jer u loadu dolazi do 80 celzijanera.. Hladnjak je jedan od boljih sve stavljeno kako treba, nije mi jasno da se tako grije ![]() Ili su samo mozda senzori u banani? Nije senzor u banani, vec je cijeli hladnjak onak, fino topao, baza pogotovo.. Sad sam skinuo stranicu sa kucista, temperatura je pala za 17 stupnjeva..LOL Zadnje izmijenjeno od: srale7. 08.04.2009. u 23:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Premium
|
Yes, 1.225 u cpuz a u biosu 1,3V. da, propouh u kucistu je do yaya, sad sam zatvorio kuciste i ostavio orthos i test za grafu na par sati, dodjem, proc na hladnih 90˙C ![]() ![]() Mislimda cu malo morat smanjit clock jer inace bude se nesto zdimilo iz kompa.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Premium
|
I meni je nesto smrdilo, i cini mi se da smrad dolazio iz kompa ![]() Sad sam ustanovio koji mi programi pokazuju tocno, a koji ne..Zakljucak je da mi tocno pokazuju CoreTemp i RealTemp i sad s njim mjerim..Imam mali problem sa kucistem, jer sam ga totalno zatvorio sa debelom spuzvom, tako da je ostao samo na jednom upuhu i to onom preko diskova koji je btw jako slab i gotovo nista ne dolazi do cpu coolera..morat cu to malo drugacije slozit ako necu da mi se komp prekuhava, a jos sad pogotovo dolazi ljeto, bit ce pakleno ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Ma batalite OCCT i Tat itd... Ja stavio prvo re-encodirat jedan .mkv od 10GB na 7GB sa Avidemux 2.4 i uključio onaj Ati tray tools za grafu i da vidite veselja u kućištu nakon 15min. Ne pregrijava mi se ništ ali mogu komotno ruke grijat gore na kućištu na onoj plohi iznad napajanja, ili jaja zapeć ![]() To OCCT ne može. |
![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Premium
|
Citiraj:
Tko je u mom slucaju spomenuo OCCT? ![]() Izgleda da malom ne treba gotovo nista za 3,5 Ghz ![]() ![]() Znaci da za 500mhz se temperatura dize za laganih 30C ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() btw 85-90c je debelo previše/mislim da bi dogurao do tih temp s 1.6v(moj slučaj) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
@srale7 Nemoj gledat te programe. Nema sanse da je takva temp osim ako cooler nije dobro sjeo. Probaj prstom tj. stavi prst sto blize bazi coolera. Ako se opeces onda nevalja, ako se ne opeces onda senzor laze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
Premium
|
Kazem, imao sam malo problema sa propuhom u kucistu.. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
E5200@4162
Zadnje izmijenjeno od: antebr. 12.04.2009. u 01:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
temp
Dobivam čudne temperature za E5200, pa me zanima jeli ima ko sličnih iskustava. Proc radi na 2.5Ghz, opterećen u prime95 za obje jezgre. Tempereture se razlikuju i do 12 -13 C. Ploča je Gigabyte EP45-DS3, a cooler Scythe ninja. Zadnji bios je stavljen na ploču. Ista je situacija i u idle-u. Inače temp u biosu je manja vrijednost. ![]() Koja je temp ispravna, i bili se treba zabrinit. Inače dok sam ima E6400 obje temp. su bile iste. Hvala Zadnje izmijenjeno od: antebr. 15.04.2009. u 07:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#510 |
Premium
|
Naravno da ne..Imam xigmatek 1283. I sad sam kuler skinuo dolje, opet sve fino stavio pastu, sve lijepo stavio gore, ali temperature opet 75C u loadu. @Pupo Tebi je isto clockan na 4 gh i sa pasivom ga imas na 50 C??? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|