|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
![]() Pozdrav! Evo mene tu jer više nemam živaca sam to rješavati. Nedavno sak kupio novi komp (svaku komponentu posebno i sam ga sastavio), komp radi A1 u svemu osim u igrama (toćnije: svi NFS i UT3). COD4 i 5 rade ok. Konfa je MBO AMD770-DS3, AMD x2 6000+ na 3,21, 4GB Kingmax, HD4850 Zalman 512MB, Linkworld 460W. Instalirana je Vista x64 SP1 i radi A1. Probao sam i s XP ali igre rade isto. Vista mi radi puno bolje od XP pa je imam. Kaj se tiće mojih muka po živaca, probao sam sve... Mijenjao sam grafu, memoriju, napajanje, proc, sam matičnu nema niko. Temperature su ok (proc idle 38/load 48, grafa idle 42/load 56, samo je NB malo vruć al i na prošlom kompu mi je NB bio vruć pa nije trzalo). Išao sam s matičnom do trgovine u kojoj sam je kupio i rekli su mi da je ne mogu mjenjat sve dok komp stabilno radi, a meni sve radi ok osim tog trzanja. Help, help, help.... Očajan sam. Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Možda malo glupo al jesi probao reinstalirat igru...mene je jednom tak jebalo sa san andreasom prije gro...nebi ga majka normalno pokrenula stalno štucalo al je reinstal pomogao...sumnjam da je hardverski problem ovo
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Ak smijem primjetiti, imaš najšrot napajanje... Dali to napajanje ime 6pin za grafičku ili spajaš preko molex->6pin prilagodnika? Ako imaš onaj sa 1X molex -> 6pin, nabavi 2X molex -> 6pin, te spoji sa dvije grane. Premda mi se čini da jednostavno napajanje nomože u određenom trenutnu nafilati sve uređaje. AK je napajanje dovoljno, defragmentiraj disk, stavi 8.10 drivere... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a pazi da se radi o napajanju za 120 kn a konfa ima finih potrosaca u sebi. Ako mu je raspored snage kao na vecini tih srotex napajanja onda nije ni cudo. Bilo bi idealno da isproba s nekim boljim tako da bude siguran iako ja bi to zamjenio bez obzira na sve prvom prilikom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Prvo sto mi je palo na pamet kad sam vidio konfu je napajanje. Nemoj kupovati bezveze, prvo posudi od prijatelja neko malo bolje napajanje tipa Fortron, Chieftec, Seasonic, Corsair itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2006
|
Apsolutno pokusaj sa drugim napajanjem.. Iako palo mi je na pamet da te mozda muce moje muke: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=141131
![]() |
#8 |
Registered User
|
kaj se tiće reinstalacije igri, probao sam ali isti kurac... a napajanje nisam probao pošto mi se komp nije rušio. a nebi se možda komp gasio da imam preslabo napajanje? iz napajanja puše umjereno topao zrak (nije vruć) nakon 4 sata na COD5 (1440 sve na max, cca 50-75fps) pa mislim da se ne napreže previše p.p. ima 6pin izlaz za grafičku, probao sam i preko molexa ali isto Zadnje izmijenjeno od: jesus_tm1. 16.03.2009. u 14:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Instaliraj taj AMD Dual-Core Optimizer iz 7. posta, trebalo bi pomoći...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
instaliral sam taj AMD dual core optimizer i opet isto... ![]() ima ko još kakve savjete? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Koliko je ozbiljno to trzanje? Ako je neko minimalno (i to može bit iritantno) pokušaj u ati tray tools (ili u ccc-u ako ima tu opciju, ne bi zna) stavit flip queue size na 0. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
mislim da su problemi sa zvučnom na matičnoj. default joj je 48kHz, kad smanjim na 41kHz ondsa manje trza al još uvijek trza i JAKO je iritantno. sad je NB postao jako vruć, da možda to nije razlog? (i bez OC je vruć) u kučištu imam 2 dodatna 120 venta i airflow je ok |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
sjecam se kada je meni BF1942 trzao zbog maticne. Sve igre rade osim njega, prosle godine , promjenilo se sve osim maticne i govno opet isto trza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
ok, još sam jedno pitanje: Koje napajanje? 1) 550 W ATX 2, CHIEFTEC (http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=025831) 2) 530 W ATX 2, HIPER (http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=021505) 3) Hoće li biti dovoljno 450 W ATX 2, CHIEFTEC? (http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=020274) 4) 500W OCZ (http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaz...&Sifra=7710027) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|