|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
kako napravit bootabilan cd???
malo glupo pitanje ali jebi ga neznam... e da win xp |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Napraviš boot disketu, ubaciš je, otvoriš Nero, make boot cd, staviš sadržaj, next, on pokupi boot fajlove s dikete i eto. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
I dobiješ boot CD koji ne vidi NTFS particiju, jer si stavio win 9x boot disketu. Čemu će ti služiti taj boot CD ?
![]() |
#5 | |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
ici u dugo nema smisla, pitanje je bilo kako napraviti boot cd ![]() ja mislim da je postavljaca pitanja zanimalo kako napraviti bootabilni win xp cd. e sad neznam smijemo li o tome da pricamo, i mislim da se to moze naci na ovom forumu vec |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Gle, slipstreaming service packova je legalan postupak, a moguć je jedino na korporativnim verzijama MS-os-a. Slipstreaman OS možeš staviti na network share ili zapržiti na CD, legalno je sve dok poštuješ ostale uvjete iz Eule (broj licenca, prava pristupa i sl). E sad, volio bih vidjeti zašto bi izrada backup kopije instalacijskog CD-a Windowsa bila legalna, kao i izrada slipstream-anog CD-a, a da nije legalno napraviti Windows OS+SP_n boot CD ? Microsoft boli briga hoćeš li ti prilikom instalacije dizati računalo s flloppy-a (komada 6) ili boot CD-a, ukoliko imaš valjanu licencu. Nisam vidio da se na forumu ikog pita ima li licencu za neku igru, no kad se spomene SP_n + boot CD odmah netko skoči... Zanimljivo, postove tipa..molim program xy na PM nitko ne briše. Correct ?
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
|
Pa naravno da je dozvoljena kopija originalnog XP i ostalih sranja. I naravno da je legalno ubacivati SP u postoječe verzije windoza. Nitko nije ni rekao da nije. Ja imam XP original windoze (ne pitaj kako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Administrator
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ok, sve mi je jasno. Jedino još razmišljam o promjeni serijskog broja windowsa, mislim da je to u određenim situacijama legalno, no do sada nisam imao potrebu to raditi. Zna li netko u kojim je slučajevima legalno mijenjati serial ? Npr. kupiš windowse s 1 licencom, instaliraš na 2 stroja i odmah (naravno) nakon toga dokupiš još jednu licencu . Druga licenca ima isti serial, ili dobiješ od Microsofta drugi, pa ga treba promijeniti na stroju ? (Mislim da ću zbog ovog posta mijenjati sig, u nešto kao "svi su postovi dani u najboljoj namjeri i u skladu s zakonom, sami ste odgovorni za svoje akcije na vlastitom PC-ju) ![]()
![]() |
#12 |
Administrator
|
Moguče je legalno mjenjati serijski broj licence u određenim uvijetima. Neznam kada i zašto, ali znam da ide. Mislim da je nešto slično bilo kad se pojavio SP1 i u njemu neki serijski brojevi označeni kao black a u biti i nisu bili tak da je M$ omogučio naknadu promjenu licenci. Negdje sam naletio na njihovom sajtu kako se to radi, onako legalno. Naravno morao si imati dokaz da si kupio Xp bla, bla, bla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
|
|
Oglas
|
|