|
![]() |
#31 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
zakon!!! evo flashan xt bios gore, komp normalno prepozno karticu kao x800 xt platinum edition... clock se digo sa 450/475 na 520/560 ! sa vodenjacom temperatura gpu-a ne prelazi 45 stupnjeva.. po netu vidim da ljudi sa originalnim coolerom na default brzini x800 pro-a imaju preko 70c.. ma mrak rade svi pajpovi... sve sam nafrljio na max, digo rezu na 1600x1200, i sve radi glatko! nisam bencho jos, al ovak odokativno u halo-u mi sve radi jednako brzo na max-u 1600x1200 ko sto je radilo na radeonu 9700 pro 1024x768 ! fala onom ko je zajebo pakiranje u club3d-u !!!
![]() |
#32 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Nekaj sam čul sličnoga i za Sapphire VIVO... Glavno da sve dela kak treba. Kaj si nakeljio i one pasivce? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() @ dpajur - You are very lucky. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
PC Ekspert
|
nakeljio sam i pasivce.. neznam dal ima neke velke koristi od njih, sretan sam s ovim ko malo dijete tak da nebum vise eksperimentiro dal se da jos dodatno overclockat.. sve radi kak treba, prezivjelo je i testiranje prek noci.. jedini bed je kaj se to sve skup grije za poludit. p4 na 3+ ghz, x800 xt i i875p chipset u petlji na vodenom hladjenju.. a cijelu stvar hladi jedan radijator sa jednim 120mm panaflo ventilatorom. slijedeca stvar koja dolazi na red kad cu imat puno puuuno vremena je preslagivanje vodenog... ne svidja mi se kaj je radijator dolje, pa zapravo upuhuje topli zrak u kuciste, umjesto da ga izvlaci van... drugo, mislim da je za sve ove vruce komponente ovo vodeno doslo do svog maksimuma.. mislim zamijenit radijator za novi 2x120mm i preselit ga na vrh kucista. tu me sam malo brine to kaj ce radijator bit najvisa komponenta u sustavu, pa ce se zrak nakupljat u radijatoru umjesto u rezervaru.. mmmh.. i da, sjede mi doma dva dangerden bloka, za graficku i za chipset.. skupljaju prasinu dok sve ne prerostam.. eh nikad dost vremena i novaca. al sad se bar mogu igrat ko covjek! hehe
![]() |
#37 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Šta dpajur nema više rezultata ili?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
PC Ekspert
|
pa eto sve radi.. core se da clockat do 540 Mhz, nevjerojatno. svih 16 pajpi radi ko ludo. sam me brine kaj sam opet poceo trosit pare na komp, a to nije dobro... kad jednom pocnes prckat skuzis da nikad nema kraja... recimo, sad bi nakon ovog htio odma athlona64 i nforce 250 plocu. pa se to sve skup prevec grije, a to treba hladit.. pa bi novi radijator, sa dva 120mm ventilatora.. pa onda vrijeme je vec progutalo ovog 36GB raptora, treba kupit novog brzeg boljeg.. hijao.. treba stat na loptu, mislim da bum zvadil radijator opet van kucista jer se nutra prevec grije. al osim toga - v.happy sa novom grafickom! ![]()
![]() |
#39 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2004
|
Ne kužim
E care reci ti meni što je to tebi uopće trebalo. Što ti nije bilo bolje da si odmah kupio 6800 GT koja ima 16 pajpa nego se tu išo zaje sa BIOSom. A vjeruj mi da nečeš dobiti rezultate jednake x800xt. 6800GT se može klokat na 6800 Ultra bez ikakvog dodatnog hlađenja. Već si tu uštedio para i vremena. Mislim, bezveze kupovat vodena hlađenja kad več imaš provjeren proizvod (6800GT) za kojeg si 100% siguran da ni u jednom trenutku neče zakazat. Za 6800Gt garantiraju da ga možeš dignut na razinu 6800 Ultra, a dobro znamo da x800Xt zaostaje za 6800Ultra i u kvaliteti slike i pomalo i u igrama. I još uz sve to ni vodeno hlađenje ti nije dovoljno da održiš normalnu temperaturu cijelog stroja. 4 dodatna pajpa koja nisu tvornički predviđena vjeruj mi nisu normalna za rad cijele kartice (mislim na zagrijavanje) Priznajem da više cijenim nVidiju nego Ati ali moraš priznati da sam u pravu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Ne kužim
Citiraj:
Kao prvo očito nisi čitao cijeli post. Connect 3D je iz ovog ili onog razloga X800 XT stavio kao X800 pro. Connect 3D X 800 pro je XT model s krivim BIOS-om. Tako da ..... dpajur je kupio model XT za cijenu pro i dobio kick ass makinu. I da .... rezultati su identični XT modelu - jerbo je BIOS od XT-a stavljen na grafulju. Kaj se tiće vodenog - ako se ne varam ono je za cijeli sistem u cilju boljeg hlađenja uz minimalnu buku. Ne eksluzivno za VGA. Što se tiće OC-a ua GT, to ti nitko ne garantira. To što ljudi ( a i ja također ) spomju pod OC su prvi primjerci koji su namjerno pušteni van samo zbog marketinga. Jednom kada se serija 6800 ustali i dobje se više škarta - 6800 GT je 80% neće moći klokati na Ultra. To je čista ekonomija, nije Nvidi glupa. Isto to radi i Ati. Osim toga još uvjek ima jko malo tih grafulji na tržištu da se može govoriti o 100% OC-u na Ultru. Oh i BTW - PRAVILA Ati vs Nvidia, AMD vs Intel bez povoda se ne radi. To je veliki - NO, NO. Na kraju dana nema pobijednika, samo iritacija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
PC Ekspert
|
Re: Ne kužim
Citiraj:
pa zato da pojasnimo neke stvari 1) Nemoram kupovat vodeno, vec ga imam od prije. 2) 6800 GT nitko ne garantira da se clocka na 6800 Ultra. Vecina ih se da overclockat blizu Ultra brzine no tu nema apsolutno nikakve garancije. 3) X800 XT je poprilicno brzi od 6800 Ultre. Pogledaj ovdje: http://www.hardocp.com/image.html?im...1fMl81X2wuZ2lm. X800XT ima iste performanse na 1600x1200 2xAA/8xAF kao 6800 Ultra na 1280x1024 bez AA i sa 8x AF. Dakle daleko bolja slika na X800 XT i osjetno bolje performanse. 4) 43 stupnja full-load je fenomenalna temperatura za overclockani X800 XT. Jednog dana kad si kupis Ultru i vidis temperature od 70C bit ce ti jasno.
![]() |
![]() |
#43 | |
Super Moderators
|
Re: Re: Re: Ne kužim
Citiraj:
Ako imaš kaj pametno za reći-reci. Ak misliš samo neargumentirano njatke-nemoj, jer ću te ubuduće brisati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Re: Re: Re: Re: Ne kužim
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Super Moderators
|
Re: Re: Re: Re: Re: Ne kužim
Citiraj:
I nije jedan od onih koji će lagati kak je njegova konfa najbolja na svijetu. I zato mu ne možeš TI sa svojim godinama i iskustvom sa hardwareom bezobrazno uletavati "da ne priča gluposti" i "sere". Neću ti dva puta govoriti isto. Ako hoćeš pričat hvalospjeve Nvidii-otvori si temu na Nvidia forumu i melji koliko hoćeš. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
PC Ekspert
|
gle, opce je glupo prepucavati se na tom nivou. ak ti je tata astronaut i imas najvecu karu u svemiru blago tebi. poanta threada je u tome da postoji x800 pro koji je zapravo xt, i postaje pravi xt jednostavnim upgradeom biosa. a to tko bu kakav benchmark vrtio na njemu zbilja nema nikakve veze s tim. nije mi jasno kaj si se naso pjenit sad, bas me briga za 6800 kartice, ko hoce nek ih kupi. sigurno se nebum javljo na thread "6800 gt na ultra mod" i nekom solio pamet kak prica gluposti. mod radi savrseno, jednostavan je, i onome tko si misli kupit x800 pro vjerojatno ce bit vrlo koristan.
![]() |
#47 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A joj. Otvori čovjek thread s temom "prodaje se kartica ta i i ta pod slabiji model a u biti je iz ko zna kakvog razloga jača i potrebno je samo staviti BIOS od jačeg modela i imaš karticu skupu ko sam vrag po osjetno nižoj cijeni" a završi na tome da je neka druga brža od nje. Ista fora kao i s starim XP1700, Bartonima XP 2500. Dobro se znalo da su zbog veče potražne za jeftinijim procevima skidani jači na slabije jer je njima isti kurac proizvesti XP 3200 i XP 2500 a veča je potražnja bila za XP2500. Kakve tu veze ima jel je PIV 2,5 Ghz jači od njega? Čovjek je samo dao korisnu informaciju. Ako hočeš iskoristi je, ako ne kupi Nvidiu i otvori drugi thread "kupio sam Nvidiu". |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Freek bolje ti je da pažljivije čitaš postove nego kaj melješ gluposti , a naročito od Jelca ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|