|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
neće da formatira?!?!?!?
donio od rođaka nekakav komp da mu instaliram 98SE, na njemu je trenutno Windows NT, pa bi mu ja to trebao formatirat i instalirat NO kad u dos-u upišem: format C:, on mi kaže ovo: format not suported on drive C: Format terminated...... koji mu je k.... disk je maxtor od 15 GB - to je taj maxtor |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
to je zato što je disk u NTFS sistemu ,a ne FAT 32 ljepo skoči ovdje i skini maxblast3 >> http://www.maxtor.com/portal/site/Ma...&downloadID=57 instaliraj na disketu i formatiraj hard u fat32 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
partibrejker
Datum registracije: May 2004
|
Ja se nadam da ću biti dovoljno jasan...(i točan) Windowz NT i XP koriste NTFS file system, dok windows 95, 98SE i ME koriste FAT16 i FAT32! E sad, iz MS-DOSa možeš formatirat 95, 98SE i ME ali ne možeš NT i XP zato što MS-DOS ne podržava NTFS fajlove sa naredbom format! Ne znam da li je ovo najjednostavniji način i da li se može primjeniti i na NT, ali kod XPa radi! Dakle pokreni instalaciju XPa, i u onom djelu gdje se bira na koju particiju želiš snimiti XP, postoji mogućnost kreiranja/brisanja i formatiranja već postojećih particija u kojem god formatu to želiš (u tvom slučaju je to FAT32) Ti tu samo DELETEaj već postojeće NTFS particije i izađi iz instalacije XPa. Zatim pokreni komp sa sistemske diskete (od 98SE) i pomoću programa FDISK kreiraj FAT32 particije. Dalje znaš i sam ![]() P.S. Viči, ako neće tako! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
inače ova google-ova tehnika isto pali (ako imaš windows xp pri ruci) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
partibrejker
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() Cvita slušaj MentalHarikiri, jer on zna bolje! Laku noć! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
inače komp je tu pokraj mene, pa sam odmah probao, pokrene on maxblast, ali čim gA upali piše : tri pua : commannd or filename not recognized pa ispod Batch files nested too deply...... a nemogu formatirat |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
hmmm nisam dugo koristio maxblast....da je bar western digital u pitanju (definitvno njabolje disk utility-ije ima) ajde ovako probaj >> 1. pokreni komp sa sistemskom od win98 2. pokreni fdisk 3. pobriši sve particije 4. resetiraj komp 5. ponovno pokreni fdisk 6. naparavi novu particiju/particije 7. formatiraj |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#15 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
pa zasto ne bi odma particije pobrisa s fdiskom????
![]() |
![]() |
#16 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
sad je sve sredio. radi ko spori puz ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|