![]() |
neće da formatira?!?!?!?
donio od rođaka nekakav komp da mu instaliram 98SE, na njemu je trenutno Windows NT, pa bi mu ja to trebao formatirat i instalirat NO kad u dos-u upišem: format C:, on mi kaže ovo: format not suported on drive C: Format terminated...... koji mu je k.... disk je maxtor od 15 GB -
to je taj maxtor |
to je zato što je disk u NTFS sistemu ,a ne FAT 32
ljepo skoči ovdje i skini maxblast3 >> http://www.maxtor.com/portal/site/Ma...&downloadID=57 instaliraj na disketu i formatiraj hard u fat32 |
ovako.... ja sam skinuo maxblast, snimt ću ga na cd i šta onda....
|
Ja se nadam da ću biti dovoljno jasan...(i točan)
Windowz NT i XP koriste NTFS file system, dok windows 95, 98SE i ME koriste FAT16 i FAT32! E sad, iz MS-DOSa možeš formatirat 95, 98SE i ME ali ne možeš NT i XP zato što MS-DOS ne podržava NTFS fajlove sa naredbom format! Ne znam da li je ovo najjednostavniji način i da li se može primjeniti i na NT, ali kod XPa radi! Dakle pokreni instalaciju XPa, i u onom djelu gdje se bira na koju particiju želiš snimiti XP, postoji mogućnost kreiranja/brisanja i formatiranja već postojećih particija u kojem god formatu to želiš (u tvom slučaju je to FAT32) Ti tu samo DELETEaj već postojeće NTFS particije i izađi iz instalacije XPa. Zatim pokreni komp sa sistemske diskete (od 98SE) i pomoću programa FDISK kreiraj FAT32 particije. Dalje znaš i sam:beer: P.S. Viči, ako neće tako! :D Jer, ipak se oslanjaš na pomoć pijanog bećara u 2:55!:clap: |
žao mi što te ''razbuđivam'' u ovoliko sati ali niti imam cd od xp-a niti sam ga mislio instalirat već 98 SE.....
|
ovo gore što si rekao ne bi bio problem da imam cdo od xp-a
|
Citiraj:
inače ova google-ova tehnika isto pali (ako imaš windows xp pri ruci) |
Citiraj:
Cvita slušaj MentalHarikiri, jer on zna bolje! Laku noć! |
inače komp je tu pokraj mene, pa sam odmah probao, pokrene on maxblast, ali čim gA upali piše : tri pua : commannd or filename not recognized pa ispod Batch files nested too deply...... a nemogu formatirat
|
hmmm nisam dugo koristio maxblast....da je bar western digital u pitanju (definitvno njabolje disk utility-ije ima)
ajde ovako probaj >> 1. pokreni komp sa sistemskom od win98 2. pokreni fdisk 3. pobriši sve particije 4. resetiraj komp 5. ponovno pokreni fdisk 6. naparavi novu particiju/particije 7. formatiraj |
ako ni ovo ne upali prebaci disk u svoj komp i formatiraj ga u windowsima (samo pazi da odabereš fat32)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
BTW, jel valjaju filmovi:D |
Citiraj:
pa zasto ne bi odma particije pobrisa s fdiskom???? |
sad je sve sredio. radi ko spori puz :D ...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:30. |