PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   neće da formatira?!?!?!? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11038)

cvita 24.06.2004. 01:36

neće da formatira?!?!?!?

donio od rođaka nekakav komp da mu instaliram 98SE, na njemu je trenutno Windows NT, pa bi mu ja to trebao formatirat i instalirat NO kad u dos-u upišem: format C:, on mi kaže ovo: format not suported on drive C: Format terminated...... koji mu je k.... disk je maxtor od 15 GB -
to je taj maxtor

MentalHarikiri 24.06.2004. 02:38

to je zato što je disk u NTFS sistemu ,a ne FAT 32

ljepo skoči ovdje i skini maxblast3 >> http://www.maxtor.com/portal/site/Ma...&downloadID=57

instaliraj na disketu i formatiraj hard u fat32

cvita 24.06.2004. 02:51

ovako.... ja sam skinuo maxblast, snimt ću ga na cd i šta onda....

google 24.06.2004. 02:54

Ja se nadam da ću biti dovoljno jasan...(i točan)
Windowz NT i XP koriste NTFS file system, dok windows 95, 98SE i ME koriste FAT16 i FAT32! E sad, iz MS-DOSa možeš formatirat 95, 98SE i ME ali ne možeš NT i XP zato što MS-DOS ne podržava NTFS fajlove sa naredbom format!
Ne znam da li je ovo najjednostavniji način i da li se može primjeniti i na NT, ali kod XPa radi!
Dakle pokreni instalaciju XPa, i u onom djelu gdje se bira na koju particiju želiš snimiti XP, postoji mogućnost kreiranja/brisanja i formatiranja već postojećih particija u kojem god formatu to želiš (u tvom slučaju je to FAT32) Ti tu samo DELETEaj već postojeće NTFS particije i izađi iz instalacije XPa. Zatim pokreni komp sa sistemske diskete (od 98SE) i pomoću programa FDISK kreiraj FAT32 particije. Dalje znaš i sam:beer:

P.S. Viči, ako neće tako! :D Jer, ipak se oslanjaš na pomoć pijanog bećara u 2:55!:clap:

cvita 24.06.2004. 03:00

žao mi što te ''razbuđivam'' u ovoliko sati ali niti imam cd od xp-a niti sam ga mislio instalirat već 98 SE.....

cvita 24.06.2004. 03:01

ovo gore što si rekao ne bi bio problem da imam cdo od xp-a

MentalHarikiri 24.06.2004. 03:02

Citiraj:

Originally posted by cvita
ovako.... ja sam skinuo maxblast, snimt ću ga na cd i šta onda....
nećeš ga snimiti na cd već češ ga pokrenuti na svom kompu,on će te tražiti disketu, ti češ ju ubaciti,on će ti napaviti sistemsku disketu sa automatskim pokretanjem programa,odnjeti češ disketu kod frenda, ubaciti ju u floppy drajv i upaliti komp,kad se pokrene maxblast u njemu formatiraj hard

inače ova google-ova tehnika isto pali (ako imaš windows xp pri ruci)

google 24.06.2004. 03:12

Citiraj:

Originally posted by MentalHarikiri

inače ova google-ova tehnika isto pali (ako imaš windows xp pri ruci)

he,he! Zna google - išao je i on u školju :D
Cvita slušaj MentalHarikiri, jer on zna bolje!
Laku noć!

cvita 24.06.2004. 03:15

inače komp je tu pokraj mene, pa sam odmah probao, pokrene on maxblast, ali čim gA upali piše : tri pua : commannd or filename not recognized pa ispod Batch files nested too deply...... a nemogu formatirat

MentalHarikiri 24.06.2004. 03:27

hmmm nisam dugo koristio maxblast....da je bar western digital u pitanju (definitvno njabolje disk utility-ije ima)

ajde ovako probaj >>

1. pokreni komp sa sistemskom od win98
2. pokreni fdisk
3. pobriši sve particije
4. resetiraj komp
5. ponovno pokreni fdisk
6. naparavi novu particiju/particije
7. formatiraj

MentalHarikiri 24.06.2004. 03:39

ako ni ovo ne upali prebaci disk u svoj komp i formatiraj ga u windowsima (samo pazi da odabereš fat32)

tor 24.06.2004. 11:24

Citiraj:

ako ni ovo ne upali prebaci disk u svoj komp i formatiraj ga u windowsima (samo pazi da odabereš fat32)
To se čini najednostavnije.

MentalHarikiri 24.06.2004. 11:27

Citiraj:

Originally posted by tor
To se čini najednostavnije.
ma u 3 ujutro niš nije jednostavno :D

tor 24.06.2004. 11:34

Citiraj:

ma u 3 ujutro niš nije jednostavno :D
Začudio bi se:D
BTW, jel valjaju filmovi:D

Tooma 30.06.2004. 02:01

Citiraj:

Originally posted by google

Dakle pokreni instalaciju XPa, i u onom djelu gdje se bira na koju particiju želiš snimiti XP, postoji mogućnost kreiranja/brisanja i formatiranja već postojećih particija u kojem god formatu to želiš (u tvom slučaju je to FAT32) Ti tu samo DELETEaj već postojeće NTFS particije i izađi iz instalacije XPa. Zatim pokreni komp sa sistemske diskete (od 98SE) i pomoću programa FDISK kreiraj FAT32 particije. Dalje znaš i sam:beer:

pa zasto ne bi odma particije pobrisa s fdiskom????

MadBoY 30.06.2004. 11:18

sad je sve sredio. radi ko spori puz :D ...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:30.