|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2004
|
overclock
Dali mi može netko reči postupak kako da napravim overclock na procesoru i možda na grafičkoj? Postupak od početka pa do kraja...samo želim malo više pc i 3d markova ![]() p4 3.0 ghz, 800 mhz asus p4c800 deluxe club 3d radeon 9600xt, 128 mb 512 mb kingmax, 400 mhz 120 gb seagate barracuda s-ata |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
pročitaj si članak "SVE O OVERCLOCKU"
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Prvo pročitaj članke o overclocku šta je napisao Kova. Onda ćeš biti pametniji i ići bios. Naći fsb vrijednost, promijeniti je u 230, naći fsb/memory ratio i staviti 5:4, naći voltažu i staviti na 1.65V. Ako proradi, to je tvoj prvi overclock. Onda ćeš se malo igrati svim tim silnim postavkama, dok ne nađeš najbrže. Hint: Imaš dosta slabu memoriju i u početku ju pokušavaj držaz ispod 205mhz odnosno 410ddr. to radiš s onim fsb/memory ratiom. do 250mhz je 5/4 a onda stavi 3/2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Šta kažeš da onda najbolje uzmem neku drugu memoriju...za početak? Npr....512 mb kingmax hardcore, 500 mhz ili neku dr? Da...uzet ću drugu memoriju! Samo...koju!? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Jeftina, a dobra - A-Data 500 v Linksu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Naručio sam 512 mb kingmax hardcore, 500 mhz....hmmm....valjda će mi raditi dobro sa matičnom!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Treba kaj skurit??
|
Ak zi naručio zelene keksiće onda si malo popuio. ![]() Zakaj nisi naručil A-Data koja je jeftinija od Kingmaxa, a bolja? :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
|
A šta brzaš, a ne lijepo uzeti 2x256Mb A-Data DDR500 Vitesta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Treba kaj skurit??
|
IMO si se zaznul. Trebao si zet A-Datu, a ne Kingmax. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Da....uzeo sam 512 jer bi vjerojatno uzeo idući mjesec još toliko. Hmmm...zašto misliš da su a-data memorije toliko bolje? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
E a sada....memorija je naručena....to je gotova stvar. Samo, kako sada natjerat memoriju da radi na tih 500 mhz, ako ploča prima kao max 400 mhz? Kako da to riješim? Jer ovaj u trgovini mi kaže da nezna dali će memorija radit na 500!!:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Treba kaj skurit??
|
rendula - pa ima intela, kaj ga briga za latencije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
@SunBlade teško da ćeš natjerati FSB na 500, proc bi radio na 3.75GHz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
BEMU!!! Čemu onda memorija na 500!? Onda ispada da nikakva korist od nje ako ne radi na toliko! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Memorija od 500 ti služi za to da ti dela stabilno na FSBu preko 230 i za AMD na kojima možeš mijenjat množitelj.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
Nigdje nema ddr 500 memorije!! U svakoj trgovini kažu da će je dobiti!! Ve-mil na svojim stranicama kao ima memoriju, a kada nazoveš...NEMA! Izgleda da svoje kataloge popunjavaju tek toliko radi reda. Naručio sam je u ve-milu...sada tko zna kada će doći! Užas!! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Treba kaj skurit??
|
Ma trebalo bi biti v Linksu. Kingmax : baad :, A-Data : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
Memorija stigla....e sada....kako ju netjerat da proradi kako treba!?? ![]() ![]() Evo konfe još jednom: asus p4c800 deluxe p4 3,0 kingmax hardcore 512 mb, ddr500 seagate barracuda 120 gb s-ata club 3d 9600 xt, 128 mb |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
Trenutno su mi u BIOS-u ove postavke: dram cas latency.....3,0 dram ras precharge.....4 dram ras to cas delay.....4 dram burst lenght.....8 performance acceleration mode.....enabled dram ide timer....auto dram refresh rate....auto cpu external frequency....200 dram frequency.....auto agp/pcy frequency.....auto cpu vcore voltage....auto ddr reference voltage.....auto performance mode....auto pcy latenci timer....64 Kada dignem fsb na oko 235 procesor radi na 3601, 67, ali mi padnu mhz na memoriji-piše da memorija radi na 266 mhz!! Probao sam staviti na postavke 2,5-3-3-7...ali memorija radi užasno sporo ili uopče ne digne win. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ex-Gastarbajter
|
dram cas latency..... 2.5 ili 2(bolje 2 treba isprobati) dram ras precharge.....2,3 (manje je bolje) dram ras to cas delay. 2,3 (manje je bolje) dram burst lenght..... 6,7 (manje je bolje) performance acceleration mode.....enabled dram ide timer.... 1:1 bi trebalo raditi ako ne onda 5:4 dram refresh rate....(koje su opcije?) cpu external frequency....235 dram frequency.....ovo bi trebalo biti ovisno o omjeru FSB ![]() agp/pcy frequency.....66/33 ili LOCKED cpu vcore voltage....1.600V, ako ne onda malo više. ddr reference voltage.....2.8V performance mode....enabled pcy latenci timer....64 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
Dram idle timer....opcije: infinite 0t 8t 16t 64t auto Dram refresh rate....opcije: auto 15,6 uSec 7,8 uSec 64 uSec 64 T Performance mode...opcije: standard turbo auto agp/pcy frequency....opcije: auto 66.66/33.33 77.73/36.36 80.00/40.00 To su još neke opcije. Nemogu to sranj... nikako najmestit da radi!! Nemam dovoljno znanja! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
Napokon sam uspio bar nešto napravit na ovim postavkama: dram cas latency.....2,5 dram ras precharge.....3 dram ras to cas delay.....3 dram precharge delay.....6 dram burst lenght.....8 performance acceleration mode.....enabled dram ide timer....8T dram refresh rate....15,6 uSec cpu external frequency....220 dram frequency.....400 agp/pcy frequency.....72.73/36.36 cpu vcore voltage....1,6250 ddr reference voltage.....2,75 performance mode....turbo Kada to stavim procesor dignem na 3300,60 Mhz, a memoriju na 440,08 Mhz. U Aidi brzina čitanja iz memorije iznosi 3289, a zapisivanja u memoriju 1259. Pošto sam neke postavke kako bi se reklo "blebnio" dali mi može netko reči kako da to još poboljšam? Npr. totalno nemam pojma šta znači DRAM BURST LENGHT, DRAM IDLE TIMER, DRAM REFRESH RATE! Po čemu gledajući da to namjestim? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|