|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
Termovodljive paste
Evo ovako.. prije sam bio imao neku sivu pastu.. neznam koji je proizvodac tocno bio i temp kompa mi je bila 45.. promijenio sam sada pastu tocnije Arctic Silver Ceramique i temp kompa mi je oko 60.. dali ima kakve veze pasta? jer ova je ko neka gumena jedva sam je razvukal.. koju pastu da uzmem ili koji vrag? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
krivo si stavio hladnjak. nemoze radi paste biti 15C razlike |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
onda ju nisi dobro nanio na procesor ili nisi dobro očistio staru, inače pasta je u redu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Pa jel pasta Arctic Silver ili je Arctic Ceramiqe? Makar je nebitno jer i jedna i druga su sasvim dobre nešto nisi dobro napravio ili ti nije dobro sjeo cooler ili je previše paste ili imaš mjehur zraka ili ili... Sve rastavit oprati cooler i proc i samo kap na sredinu proca i onda dobro stisnuti...
![]() |
#6 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Jesi li siguran da si sve dobro sastavio, da nisi slučajno zaboravio spojit ventilator? Previše paste isto može izazvat negativan učinak,doduše neznam baš da može toliko koliko ti kažeš ali svakako trebaš pazit da ne pretjeraš sa pastom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
ako su takve varijacije od 15 stupnjeva sigurno nije do paste...ili si je previse stavio, a da je nisi ni stavio svejedno nebi bila tolika razlika....postoji i mala sansa da je problem do senzora....sve ponovno ocistit i montirat pa vidi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
ma vraga.. kad sam stavio manje paste da pokrije samo vrh onda mi je bila 80 temperatura.. stavil sam je sada malo vise samo da se bijelo vidi i opet tem 60.. stisnul sam hladnjak ko sivonja.. prisarafil ga do kraja i nista ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a ceramique se istina cesce koristi kod GPUa. Ne zato sto je za njih super i bolji od recimo silver 5 nego jer je puno ljepljiviji sto se kod GPUa zbog manje povrsine ne pravi probleme dok se HS procesora obavezno totalno zaljepi za cooler. I naravno, ne provodi struju a kako oko GPUa obicno ima elemenata manje je stete ako zamazes oko jezgre ili se visak paste istine na njih nakon stavljanja coolera. Moguce je da je lik koji ti je to napisao dobio dojam iz tudjih preporuka da je ceramique i slicne paste moguce koristiti samo kod GPUa. I sam koristim ceramique za graficke a silver 5 za CPU ali samo i jedino iz spomenutih razloga. Ipak vise puta sam ceramique koristio za procesore sto zbog nedostatka silvera sto zbog lijenosti (tipa AC5 mi je bio na katu, ja dole a bome i ceramique ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
kazu na webu ovo : Not Electrically Conductive: Arctic Silver 5 was formulated to conduct heat, not electricity. (While much safer than electrically conductive silver and copper greases, Arctic Silver 5 should be kept away from electrical traces, pins, and leads. While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths.) Meni osobno je lakse imati dvije paste nego izazivati vraga. Pogotovo sto takve pizdarije obicno radim drugima i to preko volje. Jos da im kasnije krepa ili ne radi kad ju ubodu morat cu slusati price tipa "Kud mi je napravio preko kurca tu mi je i karticu unistio". Ovako se zadrzimo na prvom dijelu i svi sretni ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Outlaw Torn
Datum registracije: Mar 2007
|
Nu, ima li doticna Ceramique neki period prianjanja? Stavio sam je danas dovoljno, mozda mrvu viska, i temperatura proca u idleu ide oko 40, u loadu 52, u igrama jos nisam probao. Inace Pentium D 915 na 2,8. Je l' to normalno ili da kupim mlazni motor da puse po njemu? ![]()
![]() |
#18 |
Premium
|
ona ima, obicno par ciklusa grijanja i hladjenja. a Dizel, ne znam kakva ti iskustva imas i imas li ih uopce s ceramique na procesorima ali kod mene je svaki put zavrsavalo tako da srafcigerom odvajam procesor od coolera (isti sam naravno iscupao iz socketa vadeci cooler bez obzira sto je radjeno na vruce ![]() Osnovni razlog zasto u svojim kantama nikad ne koristim ceramique na procesoru, tu cak prevladam i svoju lijenost pa se prosetam po nju ako mi bas nije pri ruci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ne boj se za tatino iskustvo, poprilicno je. Ja sam keramajku traljao i na procesore bez HS-a (PIII i slicne) i ove sa HS-om i gazio ih poprilicno, pogotovo P4 serije, ali nikad se nije pricvrljila za hladnjak, mozda si imao neku fake pastu ![]() Sad korisitim AS5 jer mi ju frend schenkao, jebe mi se zivo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Keramika je kamilica, koristim ju otkad znam za sebe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Osim kada se fajn ohladi, jedva smo je ostrugali nožem ![]() ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
hm ja sam par puta stavljo keramiku na athlona 64 i svaki put se zaljepila... :S silver mi je malo skupa ![]() EDIT: cini se da sam krivo gledo,ova silver 5 nije skupa nego ona silver 2(dvokomponentna) kaj 100kn kosta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja sam dugo vozio AS5 onda sam je potrošio i nije mi se dalo ić po drugu, sad sam na Zalman pasti (onoj bjeloj koja dolazi s coolerima - imam već par tuba) i ama baš nikakve razlike nema...
![]() |
#27 |
Premium
|
a kakve bi trebalo biti? Ima malo razlike izmedju AC5 i one sive vulgaris ali nije to nista posebno, ova sto dolazi sa zalman coolerima nije losa i prilicno podjeca na ceramique. Vjerovatno i je. Nema razloga da bude losa. Kod paste je ionako bitno da je ima, koja je....manje bitno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ja jos imam u rezervama one Arctic Coolingove, jedno 5-6 sprica sto su dosle uz ATi silencere i Freezera 4 i 7...imam vjerovatno do kraja zivota, posto kompove drugima vise ne sastavljam jer mi je dosta odlazaka po kucama i objasnjavanja da windoze mogu pasti i da to nije kvar racunala... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|