|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Hercules 9800 Pro
Evo nasel sammalo vremena da se pozabavim sa ocom i onih 400/355 ipak nije max. naime prvi rezultati su bili takvi jer mi je dlok na CPU-u bio malo nagnut pa se proc grijao za 5 °C vise sto jako puno utjece na stablnost. sad kad sam to sredio isao sam opet pogledati rezu i vidio da je na 400/355 full stabina i da moze ici dalje ali tu je problemcic, naime zbog loseg coolera kartica se grije ko luda, artifakta nema tak da je sve u redu ali cooler tj na donjoj strani na barku je tak vruce da bi se mogla jaja kuhat a nis nije bolje ni sam memorijom. e sad znam da se moze sa OC-om ici dok se ne pojave artefakti ali dali je to univerzalno? ja mislim da je ali svejedno pitam vas tak da vidim jel se mozda kome dogodilo da se malo pregrijala.
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
|
Za grafičku ne znam, ali na mom pasivnjaku na Solteku si mogao peći jaja bez beda, i tako radi i dan danas(već je ocana nekih skoro 1 god ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Na toj grafi je NORMALNO da se ta bakrena piramidica grije. Zbog toga je i tamo ![]() Evo-išao sam i ja malo clocknuti da vidim, dela fino na 412/365 ![]() ![]() ![]() Eventualno bih spustio memoriju na 360. Gpu dakle dela na taktu XT-a bez beda, na 420/365 tak-tak... Napominjem da je sve testirano u zatvorenom kućištu sa samo jednim ventom. A ovo da je cooler loš je budalaština, tih svakako nije-ali loš:confused: ... Herc se ne da našiljiti kao neke-ali zato dela fino oveclockan STABILNO. Mislim-moja NP koja dela po defaultu na 340/290 dela od kad sam ju kupio na PRO taktu, a zadnja tri dana superstabilno na 412/360. 20% i za proc i memoriju preko tvorničkog je overclock ko bog. Eh da...sve to sa XT BIOS-om ![]() ![]() ![]() Bum ti skopal Blade taj BIOS i DOS disketu, pa bum ti poslal navečer ili sutra ujutro, tek sam se vratio dimeka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ma nije u pitanju to kak hladi neg koliko je bucan, a bucan je stvarno jako, ipak malo vise od stock coolera kaj dolaze sa oridjdji ATI karticam dakledrito iz atijevih tvornica.
![]() |
#5 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Dela fino i stabilno. Meni dela trenutno na 412/360, sa ovakvim ventiliranjem kućišta kakvo ja imam je ok. I ne može ići stabilno puno više ako nemaš bolje hlađenje. Oni pasivci na memoriji malo smanjuju krajnji overclock ali dosta daju na stabilnosti. 420/365 je bilo mrvicu nategnuto ali 412/360 je i nakon dvije vure bez artifakata. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ma kak se grije nije ni to sigurno. nis idem ja malo testirat na 412/360
![]() |
#8 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() I ne ide s mjesta...deca nemojte mi njatke po dobroj grafi da se ne bih naljutio i stavio Dr.Thermala na GPU, onda budete vidjeli "di pes jajca nosi" ![]() ![]() ![]() Evo-baš sam malo prije malo izvrtio par testova i rezultati su ok. Bez posebnog hlađenja, zatvoreno kućište i masakriran registry ![]() Malo sam se igrao ne bi li uspio natjerat ploču da dela sa PowerNow spikama i počeo sam njuškat da vidim da li se mogu fore sa mjenjanjem takta mobilnih ATI-ca primjeniti i na desktopu...pa registry baš i ne liči na onaj od prije par dana ![]() ![]() ![]() http://service.futuremark.com/compare?2k3=2624332 Nije loše 427/363 za dobri stari Herc 9800 NP ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|