Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.11.2008., 14:32   #1
forumer9
Premium

Datum registracije: Nov 2008
kupiti Dlink 584T?

Treba mi neki adsl modem + router da mogu jednostavno spojiti kompjutore u ordinaciji(prizemlje) i u stanu (prvi kat). Tako da istodobno mogu s oba na internet. Jedan kolega mi je preporucio ovaj modem zbog jednostavnosti i cijene.

E sad, citala sam malo po vasem forumu i vidim samo nekakve postove sa problemima. Zar je toliko los? (na forum.hr su ga popljuvali)

Meni se prema specifikacijama cini dovoljno dobar. Ali jedno su specifikacije, a drugo je praksa.

Ako netko misli da zaista ne valja, neka mi preporuci nesto u tom cijenovnom rangu.

Zahvaljujem,

dr. Vlasta Matec
forumer9 je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 14:44   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Router je kvalitetan, ali ima problema kad je u router mode-u tj. kad je stalno spojen na internet. Obzirom da imate 2 kompjutera i da bi zbog toga vjerojatno morao biti u router mode-u, dotični nije dobar izbor.
Nađite polovni Siemens 515 ili 555, Zyxell 660, D-Link G684T ili Thompson SpeedTouch koji su bolji izbor za tu namjenu. Osim toga, svi navedeni imaju i WLAN tako da se možete i laptopom bežično spajati na njih. U slučaju da vam bežična veza ne treba, možete je isključiti u postavkama samog uređaja.
Oglas

Oglas
Staro 04.11.2008., 15:17   #3
forumer9
Premium

Zahvaljujem na zaista brzom odgovoru.

No sada ste me jos vise zbunili.
Ne mogu izabrati između tih 5 modela zato što se uopce ne razumijem u mreze i modeme.

Ima li nesto sto ih razdvaja? Nesto po cemu je neki specifican? Neki koji se najlakse konfigurira?
I da, bezicno spajanje se cini kao dobar dodatak.
Ili da jednostavno kupim prvi kojeg nađem povoljno na "Trznici"?

Mozda ima ikakve veze: jedan kompjutor ima Vistu, jedan XP, a na laptopu su XP.

Hvala.
Staro 04.11.2008., 16:41   #4
T0mB1ll
420
Moj komp

T0mB1ll's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
neću ništa pomoć sa svojim postom, al stalno čitam da ne radi dobro u ruter modu.. kod mene sve 5.. niti jedan problem do sad nisam imao... stavio sam zadnji Dlinkov firmware, znači ne onaj Tcomov, sam si kofigurirao sve manualno i nikakvi problemi.. radili 3 kompa odjednom, sve 5... nemam zamjerke nikakve...
T0mB1ll je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 17:22   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ove gore spomenute uređaje sa wirelessom na tržnici nađeš za 200 - 300 Kn a novi 584T ćeš platit više ako i on nije sa tržnice.
Ako ne visiš po torentima onda će i 584T željeno radit sasvim ok (svakako preporuka stavit origigi fw šta reće kolega poviše).
Vjerojatno sad imaš Kasdu i sve je bolje od nje.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2008., 18:07   #6
forumer9
Premium

Trenutno imamo onaj Siemens koji se spaja direktno na USB. Imamo ga vec godinama i radi savrseno. Ali, kao sto sam vec rekla, pojavila se potreba da dva kompjutora budu odjednom na internetu pa nam treba novi modem.
Staro 04.11.2008., 21:15   #7
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako se ne varam, taj usb Siemens ne radi pod Vistom. Od gore navedenih, bilo koji će obavljati svoju funkciju bez ikakvih problema. Svi oni imaju 4 LAN porta (za 4 PC-a) + WLAN (bežični).
Za detalje oko podešavanja istih, pogledati članak 'Sve o ADSL-u' koji se nalazi na vrhu ovog podforuma.
Staro 04.11.2008., 21:35   #8
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
..a Upute za instalaciju i konfiguraciju za one kojih nema tamo.
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2008., 11:52   #9
forumer9
Premium

Zahvaljujem svima na odgovorima
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja