![]() |
kupiti Dlink 584T?
Treba mi neki adsl modem + router da mogu jednostavno spojiti kompjutore u ordinaciji(prizemlje) i u stanu (prvi kat). Tako da istodobno mogu s oba na internet. Jedan kolega mi je preporucio ovaj modem zbog jednostavnosti i cijene.
E sad, citala sam malo po vasem forumu i vidim samo nekakve postove sa problemima. Zar je toliko los? (na forum.hr su ga popljuvali) Meni se prema specifikacijama cini dovoljno dobar. Ali jedno su specifikacije, a drugo je praksa. Ako netko misli da zaista ne valja, neka mi preporuci nesto u tom cijenovnom rangu. Zahvaljujem, dr. Vlasta Matec |
Router je kvalitetan, ali ima problema kad je u router mode-u tj. kad je stalno spojen na internet. Obzirom da imate 2 kompjutera i da bi zbog toga vjerojatno morao biti u router mode-u, dotični nije dobar izbor.
Nađite polovni Siemens 515 ili 555, Zyxell 660, D-Link G684T ili Thompson SpeedTouch koji su bolji izbor za tu namjenu. Osim toga, svi navedeni imaju i WLAN tako da se možete i laptopom bežično spajati na njih. U slučaju da vam bežična veza ne treba, možete je isključiti u postavkama samog uređaja. |
Zahvaljujem na zaista brzom odgovoru.
No sada ste me jos vise zbunili. Ne mogu izabrati između tih 5 modela zato što se uopce ne razumijem u mreze i modeme. Ima li nesto sto ih razdvaja? Nesto po cemu je neki specifican? Neki koji se najlakse konfigurira? I da, bezicno spajanje se cini kao dobar dodatak. Ili da jednostavno kupim prvi kojeg nađem povoljno na "Trznici"? Mozda ima ikakve veze: jedan kompjutor ima Vistu, jedan XP, a na laptopu su XP. Hvala. |
neću ništa pomoć sa svojim postom, al stalno čitam da ne radi dobro u ruter modu.. kod mene sve 5.. niti jedan problem do sad nisam imao... stavio sam zadnji Dlinkov firmware, znači ne onaj Tcomov, sam si kofigurirao sve manualno i nikakvi problemi.. radili 3 kompa odjednom, sve 5... nemam zamjerke nikakve...
|
Ove gore spomenute uređaje sa wirelessom na tržnici nađeš za 200 - 300 Kn a novi 584T ćeš platit više ako i on nije sa tržnice.
Ako ne visiš po torentima onda će i 584T željeno radit sasvim ok (svakako preporuka stavit origigi fw šta reće kolega poviše). Vjerojatno sad imaš Kasdu i sve je bolje od nje. |
Trenutno imamo onaj Siemens koji se spaja direktno na USB. Imamo ga vec godinama i radi savrseno. Ali, kao sto sam vec rekla, pojavila se potreba da dva kompjutora budu odjednom na internetu pa nam treba novi modem.
|
Ako se ne varam, taj usb Siemens ne radi pod Vistom. Od gore navedenih, bilo koji će obavljati svoju funkciju bez ikakvih problema. Svi oni imaju 4 LAN porta (za 4 PC-a) + WLAN (bežični).
Za detalje oko podešavanja istih, pogledati članak 'Sve o ADSL-u' koji se nalazi na vrhu ovog podforuma. |
..a Upute za instalaciju i konfiguraciju za one kojih nema tamo.
|
Zahvaljujem svima na odgovorima
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:54. |