|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
(riješeno) Nova konfa nece da upali...
Naime danas sam slozio "novu konfiguraciju", sve je novo iz ducana osim procesora i RAM-a. Kod paljenja se nista ne dogadja, apsolutno nista, zelena ledica na ploci svijetli ali ne pale se ni ventilatori niti nema zvuka. Komponente su sljedece: C2D E4300 1.83GHz proc - uzeo od frenda kojem je radio ali stoji nekih pola godine KINGMAX RAM 4x512Mb 800MHz - od istog frenda Ostalo je novo: MBO Asus P5Q Graficka Gainward HD4850 Golden sample Napajanje Raptoxx 750W HD Siget 500Gb Sumnjam na plocu ili proc, sto vi kazete? Dali monitor mora biti spojen kod paljenja? Probao sam i sa njim, ali prvo sam bez... Pomagajte, tnx
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
provjeri jesu ti konektori od napajanja dobro sjeli. monitor nema veze.. moze i nemora bit spojen. nebitno za bootanje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Probaj akumulator promjeniti, ako nece onda na guranje ![]() Ozbiljno, probaj izvaditi CMOS baterijicu na 10 sek i vratiti. Ako nece, probaj izvaditi sve osim proca i rama. Ako postoji integrirana graficka na ploci onda izvadi i graficku karticu. Odspoji sve diskove i vanjske uredjaje osim monitora i tipkovnice. Ako i dalje nece onda reklamiraj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Pod "ostalo je novo:" mi najvise smrdi to napajanje. Zasto si ga pobogu kupovo kada si mogao proci i bolje. Ruku na srce, napajanje nije nesto i ja mislim da je on krivac. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Premium
|
Citiraj:
Jep, probao i tako i kratko spojiti ali ni trc... Citiraj:
![]() Sutra prvo nosim procesor nekom na probu, zatim napajanje vracam ak je proc ok, a na kraju maticnu jer sam sve uzeo u Karlovcu osim maticne i graficke, njih sam u Zg. Kaj kazete opcenito na konfiguraciju, dali je ok za igranje? ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
probaj izvadit sve iz kučišta i spojit na podu, meni je pomoglo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
freak
|
i meni smrdi na napajanje,ali,nikad se ne zna ![]()
![]() |
#12 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() 0.) PSU - isprobat na prazno (zelena+crna zica) paljenje i napone na izvodima multimetrom (ako su u redu naponi, eventualno isprobat na drugoj "provjerenoj" konfi) 1.) Ponovo upiknut sve dijelove: MBO spojit 12V/4-pin kabel i 24-pin (provjerit ga triput jel dobro "sjeo") 2.) RAM - 1 plocicu za pocetak (po potrebi kasnije isprobat i s drugim plocicama), 2.) VGA popikat sve dodatne PCIe naponske kablove 6-pin i/ili 8-pin 3.) CPU - pripazit na orijentaciju trokutica i ustekat 3-pin/4-pin konektor od venta na cooleru 4.) HDD - ushtekat na 1. SATA konektor i spojit SATA naponski kabel 5.) Spojit ponovo konektore od upravljackog sklopovlja na MBO - power/reset/HDD/LED... (provjerit orijentaciju + i -) 6.) PSU - ushtekat u uticnicu (drugu po potrebi) i provjerit sklopku na njemu 7.) clear CMOS prije bootanja 8.) Poiskljucivat sve ventove osim onih na VGA i CPU 9.) Na PSU-u vjerojatno imas onaj regulator za vent (3-pozicijski H-A-L) pa isprobaj sve tri pozicije reda radi i dobro provjeri konekciju ("nasjedanje") modularnih kablova u PSU 10.) Najjaci 12V rail na tom napajanju je drugi (+12v #1-16A, #2-25A, #3-17A), pa probaj spojit na njega grafu i ostatak potrosaca (ako ne upali, onda probaj odvojeno #2-VGA i #3-ostatak konfe) 11.) Provjeri napon na uticnici multimetrom ("~220V") 12.) Zamijeni modularne kablove (isprobaj drugim ako postoji dodatni) EDIT: *) Ako je sve navedeno u redu (ne rijesi problem), a komp i dalje ne daje apsolutno nikakve znakove zivota, onda je vrlo vjerojatno doslo do fizickog ostecenja MBO (u slucaju kvara bilo koje druge komponente VGA, HDD ili CPU komp bi trebao davat nekakve znakovi zivota kao sto su ledice/ventovi/zvukovi, pod uvjetom da je PSU provjeren) i na zalost jedino rjesenje je servis (MBO ili PSU).
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 04.10.2008. u 07:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
![]() ako se i fula kod ledica (plus/minus), nikome nista, ledice nece svjetliti. ali to nikako ne utjece na paljenje samog racunala, barem ja nisam imao slucaj. sto se tice samog problema, ili procesor ili maticna. posto je nova maticna, ovako odokativno bi se kladio da je procesor krivac mrtvilu kompa ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Banned
Datum registracije: Mar 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Osobni opis - pitaj me
|
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Ma to je: Citiraj:
![]() Citiraj:
Ili Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: thopok. 04.10.2008. u 14:41. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Osobni opis - pitaj me
|
(ovo se ocito odnosi na moje "sve je ispravno spojeno"). da se objasnim. ispravno je spojeno sto se tice paljenja i resetiranja racunala. nije se odnosilo na to kako je spojen hard, jel procesor uopce na maticnoj, jel jumper na slave kod druge optike i slicno. jer kako god okrenuo taj trenutni prekidac, ako je na tocnom polozaju na maticnoj koji oznacava power stanje, taj prekidac treba upaliti komp. mislim, to se dalo zakljuciti jer sam odgovorio odmah iza posta di covjek kaze da se mozda krivo spojene zicice sa kucista na maticnu. na to se odnosilo, kasnije u istom postu sam napisao sto je najvjerovatnije po mome, i sto bi prvo provjerio.
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Problem rijesen, promaknula mi je jedna sitnica koja po defaultu na novoj maticnoj nebi trebala bit tako poriktana, barem mislim... naime jumper je bio na clear CMOS, sto vise da kazem... Hvala kolegi iz servisa(znat ce on tko) sto je otkrio problem jer ja nisam niti provjeravao to... Misljenja sam da se netko "igrao" s maticnom te je prije vracanja u kutiju isao obrisati CMOS ali je zaboravio vratiti jumper natrag, neka me netko ispravi ako nove maticne dolaze s takvom postavkom...!? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|