|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Chieftec - neki novi modeli?!
Evo, konacno uzeh Chieftec napajanje cime sam zamjenio ono smece sto mi je doslo uz kuciste. Trazio sam 360W model kojeg svi po forumima hvale, cak i u PCChipu je dobio najbolje ocjene, ali nisam uspio nabaviti taj, vec neki model od 350W sa 12 centimetarskim ventilatorom. Sve je u redu, napajanje se bukvalno ne cuje, ali me malo cudi ovaj proizvodjac samog napajanja, nekakva DELTA TECHNOLOGIES? Sta to konkretno znaci? Pise i pored na naljepnici "Made FOR Chieftec"? Mislim, malo sam zbunjen, zar ga ne proizvodi sam Chieftec? Cini mi se da sam negdje citao da i Antecu proizvodi napajanja neko drugi... sto to tocno znaci i ima li nekakva "tablica" gdje mogu vidjeti tko kome proizvodi i sklapa kakva napajanja??? Nadam se samo da nisam zabrljao u kupovini ili da je ovo neka "kopija originala"? Inace, naponi su puno stabilniji, ali izgleda da mi Epoxica pogresno ocitava, ili nedo bog undervolta 3.3V rail (ocitava 2.7V! i sa ovim i sa proslim napajanjem), ali 12V je 12.2, dok 5V daje 4.8V (sve to na 2530MHz pri 1.775V). Jedva cekam da dodje NF7-S sa Ultra400GB chipsetom(ako uopce i dodje), i nadam se da cu onda biti konacno zadovoljan ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Malo koji proizvođać - kako napajanja, tako i ostalih komponenti ima svoje pogone. NPR. Procove za Apple radi IBM ![]() Isto tako - napajanja za Antec, Enermax i Chieftech se rade u istim pogonima ( ovisno doduše o državi ) - no ne nužno od istih komponenti i prema istim specifikacijama. Nije bitno tko je sastavio napajanje - već kako i od čega ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
Re: Chieftec - neki novi modeli?!
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ma nemoguće je da dava 2.7V, ipak uzmi unimer i izmjeri. sigurno je sigurno. Ostale voltaže su ti OK pogotovo 12V, a ona ti je najvažnija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
to ti je novi Chieftec, bez brge to je Chieftec, t afirma ti dela za nijih napajanja. Isto kao što FPS group dela za AOpen, Fortron. Firma koja dela za Chiefetc dela i za Thermaltake pogledaš specifikaciej i istes u čak i broj modela. Nemoj se brinut oko napona ja sam u petak nabavio multimetar baš zbog napona jer mi ploča pokazuje male napone multimetar veli totalno drugu priću naponi su OK i stabilni.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Vec pomislih da mi je tema mrtva, kad ono... ![]() Steff, fala na odgovoru, isprobat cu cim skupim volje da opet vadim i otvaram kuciste... Renesis, nemam unimetar (multimetar)... ![]() Inace, primjecujem da kako vise podizem napon procesoru, tako se lagano povecava voltaza na 12V railu ( u jedinicama od 0.01-0.05V), lagano smanjuje na railu od 5V, a lagano povecava na railu od 3.3V !! Kao sto sam i rekao, postoje 2 mogucnosti, da ploca ili pogresno ocitava, ili undervolta, ali opet da na 3.3 ovoliko undervolta (vise od 20%!), nesto bi mi se sigurno srusilo ili pregorilo, mozda graficka ili bi memorija bila nestabilna... srecom, Epox mi nece jos dugo bit u kompu.. ![]() P.S SpeedFan ocitava varijacije u naponu procesora od 0.01-0.04 V (npr. kad je komp. idle, pri BIOS postavkama od 1.825V, SpeedFan ocitava 1.81-1.82, ali cim ukljucim Prime, padne i na 1.79. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja mislim da Chifac ima ono podešavanje voltaže ovisno o opterećenju, ne? U tom slučaju da nema toga pod opterećenem bi ti voltaža padala, i to ne bi bilo dobro. A za mjeriti sa multimetrom dok je komp upaljen bi bilo dobro da napajanje ima dodatni 6-pinski konektor(onaj sa +5V i +3.3V), a da matičnoj ne treba. Tako onda imaš 12V i 5V na molexu, a 3.3V i opet 5V na tome, pa možeš izmjeriti bez beda... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
pa vrlo je bitno gdje se mjeri ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Headbangig Grunf!
|
Ti govoriš o 4 pinskom 12V priključku koje skoro sve moderne ploče imaju. Napon koji mjesiš mjesiš u mlexu, fino zabiješ sonde u molex optzeretiš komp s recimo 3Dmarkom ( zato da grafa ) potegne struju i mjeriš napone.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Headbangig Grunf!
|
gledaj ovak 12V izlaz za AZX ili molex ide iz istog dijela napajanja samo kaj su PARALELNO spojeni, znači naponi na mlexu su slični ili isti onima na ATX-u, provjerio kod ljudi koji se time bave ( Horza), Znači popikaš sve molexe u diskove, DVDove, prže, grafičku, floppy u Floppy ili grfau, sve ventove uključiš opteretiš komp to maxa i gurneš u slobodni molex, i na multimetru mjeriš pad naopna i napone.
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
to kak ti mjeriš je po prilici ko da odeš na susjedovo brojilo pogledat koliko si ti struje potrošio prošli mjesec, nema veze sa preciznim mjerenjem, kako češ na molexu izmjerit koliki je pad napona do matične ploče ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
Chieftec = Enhance Fortron = Sparkle = AOpen |
|
![]() |
![]() |