|
![]() |
#31 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ma ne, evo upravo sam instalirao 8.9(iako nisam imao namjeru ici gore sa 8.7) i normalno rebootao komp. Vidi cuda, usao u windoze i igrao CoD4 bez problema. Driveri sasvim normalno rade, kao i svaki, ne kuzim ja tu nikakvu razliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
da, driveri su krivi. Sta ti tu nije jasno? Normalno da nece apsolutno svi useri imati problema, moze to ovisiti i os, ali konkretno kod mene 8.8 driveri ostavljaju par fileova u samom registriju i u system folderu od windowsa nakon klasicnog uninstalla. I bilo koji driveri nakon toga koji se pokusaju staviti na visti 64 bitnoj uzrokuju super message : "drivers could not detect ati " i sto vec tu ide i kao da uopce grafa nije instalirana. Rjesnje? Prvo par sati muke i isprobavanja xxx drivera da bi nakraju morao rucno brisati u registryu sve vezano uz ati, te onda u safe mode-u josh s driver cleaner pro. Tek nakon toga idu drugi driveri. Nadalje zasto loshi driveri? Recimo jer kod 8.8 u visti 64 bitnoj svi, ali bash svi dobiju u aoc-u lijepu korupciju slike u vidu razlicitih sarenih linija koje podsjecaju na artefakte. Gle cuda, toga s 8.8 beta i prijasnjim verzijama nema. itd... ima toga puno tu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() tak i ja uninstall starih i gore novi. a to ti je tak kad ekipa stavlja bete, alfe, game i svako malo nesto mjenjaju "optimiziraju" tool-aju zbog 2-3 fpsa. Mjenjam drivere kod reinstalacije winsa ili svaka 3-4 mjeseca kad ekipa bas nahvali da su super izdanje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Prema ComputerBaseu, 8.9 driveri donose dobitak na performansama od čak 3% posto u prosjeku na 4870. U Crysisu čak 10 posto na 1600x1200! http:///www.computerbase.de/artikel/hardware/grafikkarten/2008/bericht_ati_catalyst_89/8/#abschnitt_performancerating Ima li ko takva iskustva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Chaotic
Datum registracije: Jun 2007
|
S obzirom da se ne igram previše, snimam nove drivere samo prilikom reinstalacije Windowsa. Trenutno imam Catalyst 8.9 instaliran i ne mogu reći da primjećujem neke probleme u radu, tako da sam zadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Banned
|
Spavaš s Fleksom u krevetu? Baj d vej,driver cleaner pro ne radi na visti,bar kako čitam po forumima,zna se dogoditi da,ajmo reći, zahakla sa čišćenjem i koji .dll, tako da sam ja na Driver Sweeperu,isti qrc,ali nešto pouzdaniji. Stavio 8.9 isto,a neloše..koji freeze,koji VPU recover,ali radi,i performanse su dobre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Jset iznenaden sam koliko su bolji od 8.8 verzije. Osjetno se to vidi na Crysis-u, koji je znao zblesirati i zahaklati igru tu i tamo. Ovi super vucu igru, nema stekanja na istim pozicijama gdje je 8.8 znao zastekati... Ja zadovoljan ![]()
![]() |
#39 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
ATI RADEON 9600 problem
Problem je sljedeci. Nakon instalacije windowsa xp i ostalih drivera instaliram atijeve drivere (8.9) i nakon restarta poslije instalacije, nakon bootanja i prikazivanjem xp pozadine se restarta racunalo, i onda iz safe moda izbrisem drivere i onda radi bez da se restarta (to sam probao nekoliko puta)! Stavio sam radeon 9250 i catalist 6.11 i sve radi bez problema! Maticna je asus k8v-x se! Da li je problem u kartici ili? Napominjem da bez drivera odnosno sa defoltnim driverima od xp sp2 gold radi, al naravno da su ti driveri katastrofa. Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Instaliraj Catalyste 7.5 ili starije jer noviji nisu baš dobri za stare kartice.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
odg
Instalirao sam catalist 7.5 i sad sam ga restarto nekoliko puta i sve radi kak treba! Hvala na savjetu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Premium
Datum registracije: May 2002
|
![]() Moram se priključiti ekipi i reći da imam problema sa 8.9. Nakon restarta prođe login ekran i onda ugasi monitor a komp i dalje radi. ![]() Srećom sam ga vratio restore pointom. win xp sa sp3.
![]() |
#44 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ljudi, ja sam zbog ovog "gašenja ekrana" na kraju ikrenuo reinstalirat Windowse. U safe modu sve radi, kad maknem driver sve radi, ali sa bilo kojim driverom - crni ekran. Na kraju sam se sjetio i preštekao monitor na drugi DVI izlaz - i sad sve radi! Nemam pojma zašto se to desilo, ali odjednom mi je (očito) zamijenio izlaze #1 i #2 i nisam to nikako uspio kasnije riješiti (uključujući i reinstall; ne nisam samo zbog toga, ne brinite ![]() ![]()
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
To nije problem,nego je to neispravna kartica koja treba ić na reklamaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
3.14zda ®
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
evo i ja pokusao ovo stavit ali... prvo ovo mi 2x dodje: http://www.imagesforme.com/show.php/167488_prvo.jpg I nakon svega: http://www.imagesforme.com/show.php/167489_drugo.jpg Skinuo sa vise razlicitih mjesta ali nista. U pitanju je Vista 64 bitna... |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Super Moderators
|
Moraš biti logiran kao admin i imati barem 2.0 verziju NET Framework-a instaliranu.
![]() |
#53 |
Super Moderators
|
Možeš ući nekak u safe-mod pa mu ručno dat putanju do drivera?
![]() |
#55 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Pa sve ti je isto samo sto je reza manja i manje dubine boja, sve ostalo isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
ma da to.lol Mislio sam na brisanje drivera i to. Sada sam upravo stavio na novo sistem,probat cu sada... EDIT Windowse na novo,instalko 3.5 framework i radi sve kao podmazano. Preporucate jos nesto uz drivere? (znam da postoje na microsoftu neki dodaci za crossfire i to...) Zadnje izmijenjeno od: Orgazmatron. 27.09.2008. u 15:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ako nisi skinuo sp1 za vistu,onda treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |