|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
![]() Imam jedan AP koji stavljam na vanjski zid, ispod krova kuce (cca 1m), pa me zanima čime bih ga mogao zaštititi od nanosa snijega, kiše... Susjed je blizu (100m) signal je taman da je, znači nebi ga se smjelo prigušiti. Razmišljal sam da stavim neki plexiglas ili lexan. (tj da ih sljepim u kutiju) Jel probal tko stavljati navedene materijele, dal prigušuju kaj signal? Hvala, pozdrav ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako te strah gušenja možeš antenu provuć kroz rupu i "zabrtvit" silikonom. Odmah možeš kombinirat i refleksnu površinu i tako pojačat i usmjerit signal. Također nezaboravi na dnu kutije stavit sitnu(e) rupu za kondezat a i paketić Silca - Gela bi isto dobro došao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Htio bih to lijepo sloziti, da se sve skupa cim manje vidi. Kuciste bih naravno prosarao rupicama da cirkulira zrak da mi se ne AP ne pregrije, jer sam mu snagu povecal s 70 na 250mW :-) Znaci ideja je da slozim kutijicu prosaram je rupicama, obojim u neku smeđu boju i pricvrstim na drvenu nosecu gredu. Tako da to donekle izgleda |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako si toliko "napumpao" snagu jesi li rješio dodatno hlađenje ćipa / izlaza? Dodavanje ili povećavanje površine hladnjaka + ventilator(i)? Izbjegavaj bojanje jer mnoge boje imaju metalne primjese / čestice pa ćeš dobit Faraday - ev kavez. Bolje koristi PVC u boji, bijeli. Bijela boja najmanje absorbira toplinu (sunce), a i manje uočljivo ako montiraš na zid kuće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
time što si povećao snagu sa 70 na 250mW nisi napravio apsolutno ništa, jer ti se i količina šuma povećala, pa zapravo imaš jednaku kvalitetu signala kao i prije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Imaš sreće onda, jer obično kombinacije sa plexijem su skuplje nego te gotove klutije za struju... a da si bliže, ja bi ti platio za par komada plexia, baš mi treba nešto za mali pc, a tu prodaju samo na m2 i više. da uzmem ostalo bi mi previše viška onda(uz to što je skupo)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|