|
![]() |
#1 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Wifi, još koje pojašnjenje molim
Ok ljudi, za početak vas molim za malo strpljenja i da pročitate sve do kraja. Dakle nikad se nisam bavio wirelessom,nisam uopće bio zainteresiran za to do jučer. Naime jučer sam dobio od frendice laptop acer travelmate 5320 da joj pokušam osposobit zvuk,što nisam uspio,ali nije niti bitno. Fora je u tome da sam se bežično spojio na internet sa laptopa,a nisam vidio nigdje nikakve antene iz njega,kliknuo konekt,program mi našao nekakav zyxel i to je to, ja na netu. Lokacija je otok brač,nekih 200m od kuće je turistička agencija koja ima hotspot, pa vjerujem da sam se spojio na njih iako nemam LOS. E sada slijede pitanja: Kako je to upalilo bez ikakve antene, i dali se takvo nešto može primjenit na desktop pc. Dali itko zna jel ima kakva ekipa na vukomercu u zg wireless,da platim i da se priključim. Šta mi je sve potrebno da pokušam spajanje kao sa tog laptopa. Eto,to bi bila moja pitanja,molim vas još jednom konkretne odgovore,a ne linkanje na sticky-je jer sam ih prolistao i izgubio se u svemu,pošto velim,totalni sam noob na tom polju a dobro bi mi došla nekakva veza. Ovo je s moba tipkano,pa ako sam kaj fulao,sorry i hvala unaprijed na konstruktivnim odgovorima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Hotspot na koji si se spojio je zyxel wireless router. On ima antene koje odasilju Wi-Fi signal. U laptopu je ugrađena Wi-Fi mrezna kartica s malom antenom. Taj hotspot je izgleda bio nezasticen i lako si se spojio na njega. Za desktop racunala mozes kupiti Wi-Fi karticu u obliku obicne PCI kartice koja ima iza antenu, ili u obliku USB sticka kojem se antena ne vidi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U laptopima je antena najčešće ugrađena u poklopac lcd-a (slično mobitelima) i zato se ne vidi. Za desktop komp preporučujem pci karticu obzirom da usb stickovi znaju biti dosta mušičavi i raditi probleme. Konkretno meni je blokirao komp nakon 5min surfanja. Otkad imam pci karticu, 0 problema.
![]() |
#4 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Ok, ja koristim onu predplatu od t-scuma, web 'n walk,pa sam od njih dobio usb stick i sim karticu. Na programu od usb sticka mi piše da podržava wireless,tj u software-u imam opciju traženja wireless network connection-a. Dali su ti stickovi na neki način kodirani,pa mi zato nemože naći nikakvu mrežu ili je nešto drugo u pitanju,jer svaki put kad probam,piše mi da provjerim postavke i da provjerim dali mi je wireless on. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Očigledno da nešto ne radiš kako treba. Sumnjam da su stickovi kodirani i pretpostavljam da negdje u softvareu imaš opciju da uključiš wlan stick jer on po defaultu nije uključen. Zamisli to kao da imaš softverski on-off dugme umjesto hardverskog tj. prekidača vulgaris.
![]() |
#6 | |||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
A takva se ne vidi u: Web'n'walk Stick iCON 225® Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
Cek cek malo, ajmo da razjasnimo neke stvari koje ni ja neznam, a vec dugo vremena me kopkaju. Taj T-com stick za bezicni internet od t-coma dobija signal (od) preko GSM antena. Znamo da gsm radi na 1800-1900 mhz, pa tako onda i njihove antene na baznim stanica odasilju signal na tim ferkvencijama. Kako ce te antene na baznim odasiljat signal na 2400 mhz na kojim radi Wi-Fi ? Iako bi mozda tecomovi stikovi mogli raditi dual ferkvencije (znaci da radi i na 1800-1900 mhz , i da se nekako softvrski prebacuje u wi-fi mod na 2400 mhz) sumnjam da bi to tekom dozvolio. Nasli bi neki firmware kod kojeg je onesposobljen 2400 mhz mod (mozda je vec tako i uradjeno, mozda nije, neznam). Znaci..taj bezicni internet od t-coma nije Wi-Fi , nego se radi o nekom drugom standardu, jer wi-fi je 2.4 ghz , a nesto nevjerujem da njihove antene mogu odasiljat tu ferkvenciju. Nadam se da ste me skontali sta hocu da kazem i sta hocu da vas pitam. Ako neko moze malo detaljnije da napise o ovome bio bih mu zahvalan. Hvala
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Par činjenica, EU GSM 900/1800 Mhz, USA GSM 1900 Mhz i opće poznato WiFi 2400 Mhz. Netko gore je već radio asocijaciju na ime Trotter = kultna serija Mućke, daljni komentar nepotreban. "Taj bezicni internet od t-coma nije Wi-Fi", toćno. Stick radi isključivo u GSM data modu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Treba dodat da su se ovdje dotakle teme o bežičnim mobilnim tehnologijama koje nemaju veze s temom o Wi-Fi u. T-Mobile ne dijeli nikakve uređaje s integriranim WLAN-om. To ne znači da takve i ne postoje: Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|