|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Pomoc
S kojim programom vi ono testirate stabilnost kompa? (onak ga mucite po par sati?) Ak se dobro sjecam onda je to Prime95, al neznam se bas s njim sluzit ili me nekaj jebe. Kad tam neki test odaberem onda mi prestane i napise nekaj u stilu da je 0.5s, a expected je kao manje od 0.4, ma pojma nemam... Ajd molim nekog da mi malo pojasni. Tnx.
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
to znaci d ati proc radi gresku u racunanju. Ak ti je stabilan komp ovak nemoj se obaziarti.Osim ak komp nije OC-an
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ne kuzim kak radi gresku? Ma proc je clockan sa 2.4 na 3.2 (radi se o kompu u sigu) i sve je je stabilno itd, temp je oko 50˙C, al bi htel taj test izdrzljivosti napravit pa da vidim jel stvarno stabilan ili samo prividno. Ajd daj neki savjet kak da to istestiram. Tnx.
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
To znaci da ti i nije bas 100% stabilan, al nemoj se obazirat na to ak ti se ne rusi inace.
![]() |
![]() |
#5 |
What's inside???
Datum registracije: Sep 2003
|
al nemora ti biti do proca, mozda su ti preagresivni tajminzi od rama, previsok clock rama, lose napajanje... al kak srky veli, ak ti inace (igre, razni benchmarkci) radi ok, nemoras se previse zabrinjavat |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Kopirano iz Stress.txt datoteke iz Primeovog foldera: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Probaj kodirat film u DivX. Ako ti je Prime javio grešku, onda će ti i VirtualDUB Probaj povećat voltažu, ako to ne ide onda probaj smanjit voltažu Stavi memoriju na skroz labave postavke da bi bio siguram da je CPU u pitanju
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ok, hvala. Sad budem. Stavil sam ga na 2.8 i onda nist ne prijavljuje, a mozda me i napajanje jebava... Imam Chiefteca 300W, mislim da mi je to malo na takvim frekvencijama... To Lord: Iznad 3.2 mi je nestabilan, kaj mislis jel to radi napajanja ili kaj? Btw, na 3.2 mi je voltaza na samo 1.6V, al metnul sam za svaki slucaj 1.65, a do 3.0 mi ide bez ikakvog diranja voltaze. Zbog toga ja mislim da bi trebao ici preko 3.2, al da cujem strucno misljenje?
![]() |
#9 | |
We called it "The Sin."
Datum registracije: Apr 2004
Lokacija: In your head, in your head, Zombie, Zombie, Zombie, eh, eh
|
Citiraj:
cuj to ti i je malo premalo, kad povećaš voltažu odmah ti i proc može ići na veće frkvencije, ali pitanje dal ga napajanje može opskrbit strujom
![]() |
![]() |
#10 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
AK te ruši u svim testovima i tam di se RAM ne koristi ti je to do proca 100%, i sam veliš da na 2,8 radi normalno, ak te ne ruši u igrama pusti g atako, više napona ti tu nećepomoći jer jednmostavno proc nakon određe frekvencije krivo računa. Prime ti u biti služi za nalaženje primarnih brojeva i to je jako zahtjevno te se zato koristi za testiranje stabilnosti.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
Citiraj:
![]() moguce je da su latencije na memorijama... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Re: ...
Citiraj:
Morat cu sutra testirat s novim napajanjem pa cemo vidjet... ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Headbangig Grunf!
|
Re: Re: ...
Citiraj:
Ak je do rupa pa ubodi si lijepilo i malo na sva četiri kuta i to bi trbalo držat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Re: Re: Re: ...
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
Headbangig Grunf!
|
kaj više čipova? OK ja imamn nForce al kaj se intelovi chipseti sastoje od više čipova? gle kapni na kuteva Zalmana to ljepilo tek toliko između toga ide pasta. Skinuti ne bi trebao biti problem jer nisi ga cileog zalijepio nego samo rubove ili dva ruba pa prodrmaj dok ne ode.
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Steta kaj nemam fotic da to poslikam, al se bum potrudil ovak objasnit. Iz ove slike bi se trebalo sve vidjet, ja u bit nemam kud stavit tog Zalmana, tj. nemam ga na kaj zaljepit... Kad skinem cooler ispod njega ovak nekaj ko na slici...
Zadnje izmijenjeno od: Renci. 14.10.2009. u 13:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Headbangig Grunf!
|
p onda kapni po kap lijepila na središnji NB chip na dva suprotna kuta ( dijagonalno stavljenja), prije toga razmaži pastu i po onim čipovima ak ih Zalman pokriva i po NB-u ostaviš malo mjesta i nakalemi zalmana na to.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|