PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Pomoc (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10066)

Renci 04.05.2004. 21:54

Pomoc

S kojim programom vi ono testirate stabilnost kompa? (onak ga mucite po par sati?)
Ak se dobro sjecam onda je to Prime95, al neznam se bas s njim sluzit ili me nekaj jebe. Kad tam neki test odaberem onda mi prestane i napise nekaj u stilu da je 0.5s, a expected je kao manje od 0.4, ma pojma nemam...
Ajd molim nekog da mi malo pojasni.
Tnx.

Isus 04.05.2004. 22:05

to znaci d ati proc radi gresku u racunanju. Ak ti je stabilan komp ovak nemoj se obaziarti.Osim ak komp nije OC-an

Renci 04.05.2004. 22:29

Ne kuzim kak radi gresku?
Ma proc je clockan sa 2.4 na 3.2 (radi se o kompu u sigu) i sve je je stabilno itd, temp je oko 50˙C, al bi htel taj test izdrzljivosti napravit pa da vidim jel stvarno stabilan ili samo prividno.
Ajd daj neki savjet kak da to istestiram.
Tnx.

Srky 05.05.2004. 10:50

To znaci da ti i nije bas 100% stabilan, al nemoj se obazirat na to ak ti se ne rusi inace.

Bipe 05.05.2004. 11:12

al nemora ti biti do proca, mozda su ti preagresivni tajminzi od rama, previsok clock rama, lose napajanje... al kak srky veli, ak ti inace (igre, razni benchmarkci) radi ok, nemoras se previse zabrinjavat

Mailman 05.05.2004. 12:48

Kopirano iz Stress.txt datoteke iz Primeovog foldera:

Citiraj:

CAN I IGNORE THE PROBLEM?
Ignoring the problem is a matter of personal preference. There are
two schools of thought on this subject.

Most programs you run will not stress your computer enough to cause a
wrong result or system crash. If you ignore the problem, then video games
may stress your machine resulting in a system crash. Also, stay away from
distributed computing projects where an incorrect calculation might cause
you to return wrong results. Bad data will not help these projects!
In conclusion, if you are comfortable with a small risk of an occasional
system crash then feel free to live a little dangerously! Keep in mind
that the faster prime95 finds a hardware error the more likely it is that
other programs will experience problems.

The second school of thought is, "Why run a stress test if you are going
to ignore the results?" These people want a guaranteed 100% rock solid
machine. Passing these stability tests gives them the ability to run
CPU intensive programs with confidence.

LorD ClockaN 05.05.2004. 15:26

Probaj kodirat film u DivX. Ako ti je Prime javio grešku, onda će ti i VirtualDUB

Probaj povećat voltažu, ako to ne ide onda probaj smanjit voltažu

Stavi memoriju na skroz labave postavke da bi bio siguram da je CPU u pitanju

Renci 05.05.2004. 17:19

Ok, hvala. Sad budem.
Stavil sam ga na 2.8 i onda nist ne prijavljuje, a mozda me i napajanje jebava... Imam Chiefteca 300W, mislim da mi je to malo na takvim frekvencijama...
To Lord:
Iznad 3.2 mi je nestabilan, kaj mislis jel to radi napajanja ili kaj?
Btw, na 3.2 mi je voltaza na samo 1.6V, al metnul sam za svaki slucaj 1.65, a do 3.0 mi ide bez ikakvog diranja voltaze.
Zbog toga ja mislim da bi trebao ici preko 3.2, al da cujem strucno misljenje?

The_Sin 05.05.2004. 19:52

Citiraj:

Originally posted by Renci
Imam Chiefteca 300W, mislim da mi je to malo na takvim frekvencijama...

cuj to ti i je malo premalo, kad povećaš voltažu odmah ti i proc može ići na veće frkvencije, ali pitanje dal ga napajanje može opskrbit strujom

Isus 06.05.2004. 00:25

Citiraj:

Ne kuzim kak radi gresku?
Ma proc je clockan sa 2.4 na 3.2 (radi se o kompu u sigu) i sve je je stabilno itd, temp je oko 50˙C, al bi htel taj test izdrzljivosti napravit pa da vidim jel stvarno stabilan ili samo prividno.
Ajd daj neki savjet kak da to istestiram.
Tnx.

gle tak je i kod mene na 2500 mi javlja grešku na 2400 radi ko urica.
AK te ruši u svim testovima i tam di se RAM ne koristi ti je to do proca 100%, i sam veliš da na 2,8 radi normalno, ak te ne ruši u igrama pusti g atako, više napona ti tu nećepomoći jer jednmostavno proc nakon određe frekvencije krivo računa.

Prime ti u biti služi za nalaženje primarnih brojeva i to je jako zahtjevno te se zato koristi za testiranje stabilnosti.

ZMAJ 06.05.2004. 21:42

...

Citiraj:

Imam Chiefteca 300W
daj ne lazi :D.

moguce je da su latencije na memorijama...

Renci 07.05.2004. 00:04

Re: ...

Citiraj:

Originally posted by ZMAJ
daj ne lazi :D.

Dobro, sad vise nemam... Danas mi je Zmaj donio Chiefa 360W s dual fanom itd, dobro je napajanje... E da, s artic sliver 5 mi je pala temp za 5˙C, a onaj pasivni Zalman nemogu metnut na plocu jer ne pase... Morat cu im ga vratit u Links prvom prilikom kad budem isao ako budu htjeli uzet ili zamjenit za nesto (makar CD-e).
Morat cu sutra testirat s novim napajanjem pa cemo vidjet... ;)

Isus 07.05.2004. 02:25

Re: Re: ...

Citiraj:

Dobro, sad vise nemam... Danas mi je Zmaj donio Chiefa 360W s dual fanom itd, dobro je napajanje... E da, s artic sliver 5 mi je pala temp za 5˙C, a onaj pasivni Zalman nemogu metnut na plocu jer ne pase... Morat cu im ga vratit u Links prvom prilikom kad budem isao ako budu htjeli uzet ili zamjenit za nesto (makar CD-e).
Morat cu sutra testirat s novim napajanjem pa cemo vidjet... ;)

Ne paše jer nemaš rupa oko chipseta ili se tuče s nekom drugom komponentom?
Ak je do rupa pa ubodi si lijepilo i malo na sva četiri kuta i to bi trbalo držat.

Renci 07.05.2004. 06:55

Re: Re: Re: ...

Citiraj:

Originally posted by Isus
Ne paše jer nemaš rupa oko chipseta ili se tuče s nekom drugom komponentom?
Ak je do rupa pa ubodi si lijepilo i malo na sva četiri kuta i to bi trbalo držat.

Ma nemam rupa. Northbridge mi je goli, uopce nema one plasticne kape, nego je ko onaj procesor koji sam davno kupio od Lorda, znaci samo 1x1cm onak sjajna plocica i okolo su neki cipovi sitni. Kaj mislis da na to kapnem po coskovima moment ljepila i zaljepim? Nekak mi se cini da nebi bilo efektivno. A i kak bi to skinul u slucaju da nebi valjalo?

Isus 07.05.2004. 13:41

kaj više čipova? OK ja imamn nForce al kaj se intelovi chipseti sastoje od više čipova? gle kapni na kuteva Zalmana to ljepilo tek toliko između toga ide pasta. Skinuti ne bi trebao biti problem jer nisi ga cileog zalijepio nego samo rubove ili dva ruba pa prodrmaj dok ne ode.

Renci 07.05.2004. 17:58

Steta kaj nemam fotic da to poslikam, al se bum potrudil ovak objasnit.
Iz ove slike bi se trebalo sve vidjet, ja u bit nemam kud stavit tog Zalmana, tj. nemam ga na kaj zaljepit... Kad skinem cooler ispod njega ovak nekaj ko na slici...

Isus 07.05.2004. 19:09

p onda kapni po kap lijepila na središnji NB chip na dva suprotna kuta ( dijagonalno stavljenja), prije toga razmaži pastu i po onim čipovima ak ih Zalman pokriva i po NB-u ostaviš malo mjesta i nakalemi zalmana na to.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:35.