|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
GIGABYTE-ove matične ploče
Problem je u kombinaciji matične ploče i DDR2 1066Mhz. Prije nekih 13 mjeseci u vemilu sam kupio 2 skoro identična računala. U oba imam GA-P35-DQ6 (GIGABYTE) matičnu. Ovo skoro identična se odnosi na RAM. U prvoj konfiguraciji koja radi besprijekorno imam DDR2 2x1GB kingmax 800Mhz. U drugu konfu stavio sam OCZ 2x1GB 1066Mhz i podesio napon i latencije po uputama proizvođača, RAM izgara svaki drugi mjesec te sam do sada promjenio 6 pari (dualchannel), jamstvo na RAM je 5 godina tako da me ove izmjene ne koštaju ništa osim živaca. Za problem kombinacije RAM-a 1066Mhz i bilo koje GIGABYTE-ove ploče saznao sam u VEMILU nakon što sam umalo ponovio pogrešku i kupio još jedan ispaljivač RAM-ova. U 4 od 6 izgaranja RAM-a komp se neprestano pali-gasi. Mišljenja sam da bi u ovom slučaju trebalo izvršiti zamjenu matične ploče pošto je ona u stvari problematična dok je izgaranje RAM-a posljedica nestabilnog napona, regulator kojeg bi trebao biti mainboard. PS: U Vemilu će ti dati kamion RAM-ova prije nego što ti zamjenu matičnu. uimeocaisinaiduvkesvete ENTER ![]() Zadnje izmijenjeno od: theAxe. 13.07.2008. u 02:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jesi probao staviti ram bez dizanja napona i latencija tj. napraviti jedan dobar Clear CMOS? Uvjeren sam da bi radio, a ne bi izgorio.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
eo imam sličan problem... Gygabite EP35-DS3P i DDR2 4GB ( 2x2GB kit ) PC8500 (1066MHz) OCZ prilikom podešavana OSa, pojavio mi se BSoD, išao testirat hardveraj i naletio na problem... naime: test prođe uspješno kad je samo jedan keks rama utaknut u matičnu, ali kad su oba dolazi do errora... (QuickTech pro 5.80) sve je po defaultu, ništa nisam clockao niti flashao bios.. ima li ko kakav dobar savjet? Edit: cijeli dan vrtim memtest86 v2.00 na svakom keksu pojedinačno i ispada da je ipak ram u banani... jel pametnije zamijeniti ova 2 keksa OCZa za 4 komada Bafala? Zadnje izmijenjeno od: hornyBsensitive. 13.07.2008. u 17:49. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Nije ista maticna ali je slican problem kod mene, Imam Abit Ip35 i crucial 2x2gb 800mhz i naizgled radi bolje sa jednim, jel', keksom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Jul 2007
|
ko bi ga znao... za sad je moj problem riješen novim OCZ keksovima, al ako se još jednom to desi uzet ću bafalo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Moram da se nadovezem. Probajte vama kojima ne radi flashat BIOS na ploci. Cak probat razne verzije. Ako nejde uzet drugog proizvodaca memorije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
ma ne vjerujem da je sad bas toliko hardveraj kriv..Fkt probajte sa flashanjem BIOS-a i takim "glupostima" ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|