PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   GIGABYTE-ove matične ploče (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113340)

theAxe 13.07.2008. 02:10

GIGABYTE-ove matične ploče

Problem je u kombinaciji matične ploče i DDR2 1066Mhz.
Prije nekih 13 mjeseci u vemilu sam kupio 2 skoro identična računala.
U oba imam GA-P35-DQ6 (GIGABYTE) matičnu.
Ovo skoro identična se odnosi na RAM.
U prvoj konfiguraciji koja radi besprijekorno imam DDR2 2x1GB kingmax 800Mhz.
U drugu konfu stavio sam OCZ 2x1GB 1066Mhz i podesio napon i latencije po uputama proizvođača, RAM izgara svaki drugi mjesec te sam do sada promjenio 6 pari (dualchannel), jamstvo na RAM je 5 godina tako da me ove izmjene ne koštaju ništa osim živaca.
Za problem kombinacije RAM-a 1066Mhz i bilo koje GIGABYTE-ove ploče saznao sam u VEMILU nakon što sam umalo ponovio pogrešku i kupio još jedan ispaljivač RAM-ova.
U 4 od 6 izgaranja RAM-a komp se neprestano pali-gasi.
Mišljenja sam da bi u ovom slučaju trebalo izvršiti zamjenu matične ploče pošto je ona u stvari problematična dok je izgaranje RAM-a posljedica nestabilnog napona, regulator kojeg bi trebao biti mainboard.

PS:
U Vemilu će ti dati kamion RAM-ova prije nego što ti zamjenu matičnu.

uimeocaisinaiduvkesvete ENTER :care:

coconut 13.07.2008. 06:54

Jesi probao staviti ram bez dizanja napona i latencija tj. napraviti jedan dobar Clear CMOS? Uvjeren sam da bi radio, a ne bi izgorio.

hornyBsensitive 13.07.2008. 13:31

eo imam sličan problem...

Gygabite EP35-DS3P i
DDR2 4GB ( 2x2GB kit ) PC8500 (1066MHz) OCZ
prilikom podešavana OSa, pojavio mi se BSoD, išao testirat hardveraj i naletio na problem...

naime: test prođe uspješno kad je samo jedan keks rama utaknut u matičnu, ali kad su oba dolazi do errora... (QuickTech pro 5.80)

sve je po defaultu, ništa nisam clockao niti flashao bios..

ima li ko kakav dobar savjet?

Edit:
cijeli dan vrtim memtest86 v2.00 na svakom keksu pojedinačno i ispada da je ipak ram u banani...

jel pametnije zamijeniti ova 2 keksa OCZa za 4 komada Bafala?

Blade Laser 18.07.2008. 15:31

Citiraj:

Autor hornyBsensitive (Post 1084872)
eo imam sličan problem...

Gygabite EP35-DS3P i
DDR2 4GB ( 2x2GB kit ) PC8500 (1066MHz) OCZ
prilikom podešavana OSa, pojavio mi se BSoD, išao testirat hardveraj i naletio na problem...

naime: test prođe uspješno kad je samo jedan keks rama utaknut u matičnu, ali kad su oba dolazi do errora... (QuickTech pro 5.80)

sve je po defaultu, ništa nisam clockao niti flashao bios..

ima li ko kakav dobar savjet?

Edit:
cijeli dan vrtim memtest86 v2.00 na svakom keksu pojedinačno i ispada da je ipak ram u banani...

jel pametnije zamijeniti ova 2 keksa OCZa za 4 komada Bafala?

Nije ista maticna ali je slican problem kod mene, Imam Abit Ip35 i crucial 2x2gb 800mhz i naizgled radi bolje sa jednim, jel', keksom:fiju:, ali nakon duzeg perioda se ponovo pojavljuju errori(u memtestu). i stvarno bih volio znat ima li kakva solucija za to. Novi bios, ram, maticna? :-/

hornyBsensitive 18.07.2008. 17:47

ko bi ga znao...
za sad je moj problem riješen novim OCZ keksovima, al ako se još jednom to desi uzet ću bafalo...

Rain Man 19.07.2008. 01:16

Moram da se nadovezem. Probajte vama kojima ne radi flashat BIOS na ploci. Cak probat razne verzije. Ako nejde uzet drugog proizvodaca memorije.

mislav_os 19.07.2008. 02:20

ma ne vjerujem da je sad bas toliko hardveraj kriv..Fkt probajte sa flashanjem BIOS-a i takim "glupostima" :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:18.