|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Overclocking pitanja...
E ovako, prvi put se javljam ovdje sa nadom da mi neko moze prosvijetliti put prema novom kompu ![]() Odlucio sam si kupiti sljedece : AMD Mobile 2500+ Epox 8rda+ ThermalTake Silent Boost 1GB KingMax PC433 Club3d Radeon 9800SE Artic Silver 5 Codegen 400W Namjera mi je imati sto brze i sto tise racunalo (kao i svima, vjerujem), pa s tim na umu pitam sljedece : Hoce li Silent Boost (nasao sam ga za 120kn) biti dovoljan za clocking mobilca na barem 2,5 GHz? Razmisljao sam i o Zalmanu, ali mi je preskup ![]() Znam da svi pricaju o Abit nf7-s, ali mi ne treba S-ATA jer vec imam 160GB P-ATA disk na ovom starom kompu. Isto tako, nf7(bez S!) je u cjenovnom rangu epoxsice, ali nema SoundStorm, tj MCP-T. Koliko je dobra ova Epoxova za clocking i koja je verzija ove ploce najbolja (koje se verzije prodaju kod nas)? Znam da nema onaj jos jedan 12v naponski utor na maticnoj, pa se bojim da joj nece falit napona kad budem klokao. Isto tako, ima 4bit multiplier, za razliku od 5bit kod abita, i koliko bi to moglo utjecati na clocking? Koliko je tih Silent boost cooler? Volio bi da mi to kazu oni koji ga vec posjeduju ![]() Sto se tice ove Clubove Radeonke, cuo sam da se SVE CLUBOVE 9800SE daju modati u 9800pro, jel to istina? Da li se jos uvijek daju modati, ili su na trziste dosle verzije sa "line-in" rasporedom memorije? I posljednje pitanje, ali ne i najmanje vazno. Duboko se dvoumim izmedju Codegen 480W i Codegen 400W. Mislim da mi je dovoljno ovo od 400W, ali isto tako mi je bitna tisina, tako da me ovo Codegen 480W vise privlaci jer ima 2 ventilatora a ima i dovoljno snage za nadolazece nv40 i r420 koje trebaju puuno struje, koliko znam. Isto tako, po meni imaju najbolji odnost price/performance. Koliko su ova napajanja tiha i da li su stabilni naponi? I na ovo pitanje bi volio da mi odgovore pojedinci koji imaju navedena napajanja... Hvala svima na koji su smogli snage da sve ovo procitaju... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Ovako EpoX ica je izvrstan izbor. Nemoj si to učiniti i kupiti TT, neznam koliko je tih ( tišina i TT mi nekak ne idu zajedno). NEMOJ KUPITI GIGU KINGMAXA ja sam se nazajebavo s time pogledaj po ostalo i threda "Hardware i firma koji su me raspizdili". Moje je iskustvo da su 512MB moduli jako loši a u ostalom toliko su poskupili da se više isplati kupiti Corsair. Codegen, joj 300W Codegen je OK napajanje svi iznad su u rangu s Maxpower i JNC napajanjima znači bjeđ od toga radije si kupi 360W Chieftec, 350W AOpen/Fortron ili pak 380W Tagan, jer su daleko kvalitenija od Codegena.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Kad vec uzimas tak dobre komponente uzmi i neko bolje napajanje da ne bi kasnije imo problema, ovaj Codegen 400W ko sto i ja imam nije nista posebno (osim sto je dosta tih) tak da ti predlazem isto ko i Isus..... Fortron, Enermax, Chieftec, Tagan....
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Procesor...super matična...super cooler...za nekih 100KN gore imaš Jet 7+ koji je po meni bolji rami...sad dođu oko 900-1000KN kingmax moduli od 512Mb...rađe corsair (isus zna koliko dođu ![]() grafulja...e sad ![]() pasta... : goood : i Ceramique je odlična (i upola jeftinija) napajanje....NIKAKO!!!! ja imam codagen 400W i mjenjo sam ga za mjesec dana...može posužiti dok se ne skupi keš za nekaj bolje (ova koja je hesus nabrojo + zalman ili ENERMAX) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja bi rađe Chiefteca 360W nego Codegen 480W ![]() Sad kad su cijene memorija ovako visoke rađe uzmi corsair, dođu ti tu negdje (nažalost ili na sreću?) Rađe skupi još malo para i kupi neki bolji cooler. Ostalo je ok. My 2lipas |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Hvala svima na odgovorima! TT Silent Boost je odlican cooler s obzirom na buku koju proizvodi, evo pogledajte charts na http://www.digit-life.com/articles2/...2k4-part2.html Ja nekako najvise vjerujem ruskim reviewima ![]() A sto se tice napajanja, eto odlucio sam se za Codegen 480W kad skupim novce, a sad cu uzeti ovo od 400W koje dolazi uz Midi Tower kuciste... Ono je 320kuna ovdje u Sarajevu, tako da je prilicno prihvatljivo... (PS Citao sam u Bugu o njegovoj tezini i kazu da je 2.1KG sto je, jel, prilicno dobro za 480W napajanje) Ima li itko kombinaciju Kingmaxa, Epox 8rda+ i Mobilca? Je li ova kombinacija stabilna i da li se dobro clocka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
I jos nesto, sto se memorije tice, nabavio sam prije par dana 1GB ovog PC433 za 1400kn tj. tocno 350KM koliko ovdje dodje u Sarajevu. Vidite, ponekad je fino zaostajati za ostatkom modernog svijeta ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
nemoj bacat novce na codagen 480W...jer če ti kvalitetno napajanje od 350W raditi bolje od nekvalitetnog od 480W (zbog amperaže na pozitivnim rail-ovima) |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
sto se tice club3d 9800se, imam ju ja, ali nemoj se previse zaletavati, sanse da ju uspješno modas su ti oko 40-50%, to je ok ak zelis riskirati ![]() ![]() meni je mod uspio recimo od prve, ali je zato u LORD CLOCKAN morao promijeniti njih 3 da bi dobio pravu ![]() ![]() lorde, javi se...:burn: ak imas volje kemijat, uzmi 9800se pa vidi, al ak si ziheras, radije 9600xt ili cak fx5900 (koja se isto da modat u 5950 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
e da, i napajanje ti je los izbor, kak su decki rekli, bolje uzmi neko kvalitetnije napajanje od cca 350W, nego codegen 480W(ili 400W) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Ja ti imam Silent boost i zadovoljan sam njim...za 200kn divota prava.Nije 21db kao sto pise na kutiji ali je svejedno nevjerojatno tih za TT-a ![]() U nekom reviewu sam procitao da je 27-29db sto je meni prihvatljivo,jer pored starog diska nema sanse da se to cuje. Full je bakreni i hladi odlicno,za to nemas beda... E da...frend ima Jet 7+ i nije bolji od ovog...dapace dosta losiji. Uzivaj!
Mobile 2500+ @ 200x12=2400MHz @1,7v Buffalo Value 3200 2x512MB (6-3-3-2.5, 2.6V) @ 400MHz Abit NF7-S rev. 2.0 + Zalman plavi Tagan 380W PSU Thermaltake Silent Boost cooler Albatron 6600GT + Zalman VF700-CU Seagate 120Gb SATA Midi Tower CHIEFTEC bx-01bbsl-w, srebrno Samsung SyncMaster 957MB Logitech MX500 Windows XP |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
dobar ti je sig blejd ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Nova Abitica i vodenjača. A vozi na 166x15:clap: Kvragu...ja sam mislil da te NForce idu barem na 200 FSB-a ![]() ![]() Sad bu ziher rekel da ga memorija štopa... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Kaj je najbolje njegova memorija je mučo zajeban ana Abiticama, toje 400Mhz CL2,5 memorija a njemu neće preko 190. Zakaj ga sad pak drži na 166×15 nitko ne zna.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Obavezno Chieftec , Tagan ili Fortron minimum 350w . Memoriju zamjeni sa 256 MB modulom i pazi koji češ uzeti hladnjak za proc sretno sa konfom . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Imaš u INFO GAMi Chieftec 420w za nkih 460 kn. |
![]() |
![]() |
|
|