Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 16.06.2008., 17:09   #1
zole052
Premium
Moj komp

zole052's Avatar

Datum registracije: May 2006
Problem s hardom

ovako imam seagatea od 120 gb i 3 particije, ovako ovu zadnju particiju ne mogu formatirati uopce te kada pokusam onda mi komp cijeli uspori...

nedaje mi nikakve greske jednostavno kada odaberem format i stisnem da mi formatira disk jednostavno stane te nakon toga mu dam cancel i onda prije restarta kompa menogu ni desni klik - properties na ni jedan disk iako mogu otvoriti sva tri te mu treba puuuno vremena dok ne napravi shut down...

cak sam pokuso i pomocu instalacijskog diska od xp-a izbrisati particiju i nakon sto je izbrisem dobijem dva unpartitioned space, jedan velicine particije koju sam izbriso a drugi onaj standardni od 8 mb ili koliko vec... nekon toga opet napravim particiju ali ovaj put pored njezinog imena pise <RAW> a cini mi se da prije nije to pisalo kod tek stvorene particije te kada udjem u win opet je nemogu formatirati...

inace dok ne pokusam formatirati taj disk windowsi rade skroz normalno, barem mislim...

disk sam pregledo sa svime i svacime (error checking iz windowsa, disk doctor iz tuneup utilities-a te SeaTools diagnosticki alat za seagate diskove i sve po njima ok.... jedino sto je bilo sumljivo je prvi put kada sam ga pregledo sa disk doctorom izbacio mi je "DELETING AN INDEX ENTRY FROM INDEX $0 OF FILE 25" a poslije toga sve ok.... uff
zole052 je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2008., 17:18   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja bi ti preporučio da napraviš backup tog diska i onda jedan dobar zero fill format cjelog diska i nakon toga probaj napravit nove particije i radit s njim, ako će i dalje sraćkat onda je za penziju...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno