Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.05.2008., 10:05   #1
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Exclamation Restartanje IP adrese - HOW?

Bok. Prije par dana dobio sam Edimaxov AP i zanima me kako restartati IP adresu na njemu, spojim se na 192.168.2.1 admin/1234, i što onda? Ne vidim nikakvu opciju restartanja ip adrese, na t-comu je to bilo 192.168.1.1 i reboot! Radi se o tome da skidam stvari sa rapidshare-a pa moram često promjeniti adresu.

Usput, ako odem na optima stranice i uzmem optima blast (ona opcija da mi se poveća brzina za 6 sati), hoće li nakon promjene IP adrese još uvijek biti na toj brzini ili ne?

Hvala!
ALiEN17 je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2008., 10:11   #2
Berax0r
Registered User

Berax0r's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Koliko ja znam dovoljno je da se diskonektas sa neta i opet konektas...
Berax0r je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.05.2008., 10:42   #3
Gx25
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Dovoljno ti je rucno restartati modem tj. ugasiti ili upaliti ga i moze se jos ovako run-cmd-i upise se ovo bez navodnika "ipconfig renew" tako bi tribalo ici (nisam siguran)
Gx25 je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2008., 11:08   #4
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor dobri1
Dovoljno ti je rucno restartati modem tj. ugasiti ili upaliti ga i moze se jos ovako run-cmd-i upise se ovo bez navodnika "ipconfig renew" tako bi tribalo ici (nisam siguran)
ipconfig /renew
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2008., 11:45   #5
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Nece ici /release /renew.
Switch off/on router.
atha je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2008., 12:24   #6
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Citiraj:
Autor atha Pregled postova
Nece ici /release /renew.
Citiraj:
Autor atha Pregled postova
Switch off/on router.

Naravno da ne ide tako u cmd-u release/renew... Uspio sam, treba se spojit na 192.168.2.1 zatim Maintenance, SysRestart, pustiti na Current Settings i restart, to je to... I da, ona usluga Optima Blast ostaje uključena i nakon restartanja IP adrese, ipak nisam bacio 5 kuna u vjetar!

Usput, da ne otvaram novu temu bezveze, svaki put nakon restartanja ip adrese, pojavljuje mi se balon sa uskličnikom dolje - "There is an IP address conflict with another system on the network"

S time da mi je LAN disablan, radi samo wireless i nema više nijednog PC-ja u kući osim mog? Što mi je činiti?
Staro 31.05.2008., 18:54   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
A da fino poštimaš sve IP adrese žična / bežična manualno, onda nećeš dobivat taj error
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2008., 19:04   #8
jajec
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Upali-ugasi-upali router i to je to. IP promijenjen svaki put kad to napraviš!
Wireless je smeće,može ti se connectati bilo tko iz kvarta,a i sami problemi s njim...
jajec je offline   Reply With Quote
Staro 31.05.2008., 19:13   #9
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
A da fino poštimaš sve IP adrese žična / bežična manualno, onda nećeš dobivat taj error
Za sada je sve automatski namješteno, DHCP uključen. Još uvijek nisam kompetentan naštimati sam sve DNS-ove i IP adrese, trebao bi mi neki step-by-step, ako ne, ništa, rješit će valjda ovi iz optime... Nije ništa strašno, već se svako toliko pojavljuje onaj balon do sata, niti se disconnecta...

Citiraj:
Autor jajec Pregled postova
Upali-ugasi-upali router i to je to. IP promijenjen svaki put kad to napraviš!
Wireless je smeće,može ti se connectati bilo tko iz kvarta,a i sami problemi s njim...
Ne da mi se svaki put spuštati dolje, jednostavnije je spojiti se na ruter i promjeniti IP bez imalo napora. Joj, da, nisam smio uzeti wireless sada mi se svako može priključiti iz kvarta, još goru stvar sam napravio šta sam umjesto one 2-5dbi antene stavio onu 10dbi, sada i cigići u starom gradu hvataju moj signal, ma nema veze, neka se spajaju ionako imam flat, želim biti dobar im susjed . Dignut je WPA, šalim se

Jedino! ako nisi mislio da svaki put ukoliko se neko pokuša priključiti na moj ruter to mi pokaže dolje u prozoru kao neku obavjest da imamo iste IP-e? Lako moguće, ponekad vidim i po 5-6 signala u điru, možda se neko ipak igra. Nemam pojma o čemu se radi, valjda će se javiti neko!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno