|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Problemi s web suceljem routera.
Ola. Dakle imam Kasda modem i ne mogu pristupiti web sucelju. Modem inace radi sasvim dobro no sad ga zelim prebaciti u router mod radi dijeljenja internet konekcije s drugim kompom. Problem je u tome sto mi uopce ne zeli pristupiti login ekranu kad utipkam 192.168.1.1; probao preko vise explorera i na obe masine... connection timed out ili cannot open. Inace se spajam preko tcom-a. Kad pingiram preko cmd-a javlja mi request timed out. U cem je problem? Hvala i moje isprike ako je vec bila ova tema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
TXS
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Jeli ti modem direktno spojen na to racunalo (znaci lan kabl iz modema u lan karticu u kompu) ja imam 2 kompa umrezena i na jednom radi na jednom ne ali kad im zamjenim kablove drugi radi
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
pa možda nije 192,168,1,1, probaj neku drugu kombinaciju iako mislim da svi oni imaju isto postavljen IP. mislim čudno mi je da ga ne možeš pingati a spajaš se na Net. Znaš kaj napravi, kad si spojen na internet otvori si CMD i utipkaj ipconfig /all i vidi kaj ti piše sa Default Gateway
![]() |
#5 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
A nista cini se da cu morat zvat t-com . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako ti je polje Default Gateway prazno znači da nisi pročitao i podesio prema uputama: SVE O ADSL-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
![]() |
#10 | ||||||||||
Premium
|
Evo sorry sto dizem ovaj topic iz mrtvih no opet imam problema. Prije par mjeseca modem mi je prestao radit u router modu i sam se vratio na bridge (kolko ja znam). Onda nisam obracao paznju posto mi nije trebao router. No sada kad hocu ponovo u router u sucelju modema imam 2 setupa. 1.) Router setup uredno podesen po uputama 2.) Drugi koji ne mogu uopce izbrisat, pretpostavljam da zbog toga ponovo radi u bridge modu . Ne znam kako je dosao tamo a jos manje znam kako ga izbrisat posto mi neda da ga removam. (Uopce ne mogu stavit kvacicu). Drugi setup glasi ovako:
Help please, ![]() |
||||||||||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Taj drugi "setup" je konekcija za MaxTv i namjerno je u "firmware" - u zaštičen od brisanja. I vrapci znaju već da ta nakupina silicija i plastike vrlo mušićavo i loše radi u router modu rada. Kako ti je već ranije rečeno u ovom threadu, pročitaj Sticky jer tamo piše kako da je podesiš. Mnogo jednostavnije je da nabaviš neki normalni router s tržnice. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|