|
![]() |
#1 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Crkao LCD (inverter) servis ili otpad?
Danas ujutro pržio DVDe neke, ljepo spalio sve odigrao malo krenuo čitati mejl i puf mrak na ekranu... ![]() Pretpostavljam da je inverter ruknuo i da mi se to ne isplati popravljati na ovoj staroj ragi od LCDa i da je to za njega RIP ali s obzirom da nemam puno iskustva s kvarovima na LCDima možda neko ima drugo mišljenje/sugestiju...
![]() |
#2 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
radi provjereno. (ako imaš sliku, samo nema backlighta) tu vidis kako sam nagurao u kuciste od auto-DVDa cijeli inverter od neonke. morao se rastaviti na dijelove i povezati zicama... ti u kucistu od ekrana imas i više mjesta za kemije pa vjerojatno stane bez da ga rastavljas na komponente ![]() a mozes cijeli inverter sa kucistem ljepilom ucvrstiti straga za ekran i provesti zice do neonke od ekrana.
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 08.05.2008. u 12:32. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
|
Potpuni mrak je na ekranu i uopće se niti ne pali ništa kad klikam gumb... Probao sam s drugim 12V adapterom tako da nije do njega tj ako je crkao adapter onda je fritirao i elektroniku sa izmjeničnom... ![]()
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Budi sretan šta si u Zg i sigurno ćeš naći neki ok servis (barem za defektaciju kvara). Po opisanom najvjerojatnije nešto sa napajanjem (vanjski ili unutarnji dio). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
|
Ma kaj god to nema smisla, da nekome dam 200-300kn da mi veli da će me servis koštati 500kn + djelovi? Ide novi monitor i gotovo a ovaj ide u scrap...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|