![]() |
Crkao LCD (inverter) servis ili otpad?
Danas ujutro pržio DVDe neke, ljepo spalio sve odigrao malo krenuo čitati mejl i puf mrak na ekranu... :fuming:
Pretpostavljam da je inverter ruknuo i da mi se to ne isplati popravljati na ovoj staroj ragi od LCDa i da je to za njega RIP ali s obzirom da nemam puno iskustva s kvarovima na LCDima možda neko ima drugo mišljenje/sugestiju... |
Citiraj:
radi provjereno. (ako imaš sliku, samo nema backlighta) tu vidis kako sam nagurao u kuciste od auto-DVDa cijeli inverter od neonke. morao se rastaviti na dijelove i povezati zicama... http://www.imagesforme.com/out.php/t61637_P2110365.JPG ti u kucistu od ekrana imas i više mjesta za kemije pa vjerojatno stane bez da ga rastavljas na komponente :) a mozes cijeli inverter sa kucistem ljepilom ucvrstiti straga za ekran i provesti zice do neonke od ekrana. |
Potpuni mrak je na ekranu i uopće se niti ne pali ništa kad klikam gumb...
Probao sam s drugim 12V adapterom tako da nije do njega tj ako je crkao adapter onda je fritirao i elektroniku sa izmjeničnom... :( |
Budi sretan šta si u Zg i sigurno ćeš naći neki ok servis (barem za defektaciju kvara).
Po opisanom najvjerojatnije nešto sa napajanjem (vanjski ili unutarnji dio). |
Ma kaj god to nema smisla, da nekome dam 200-300kn da mi veli da će me servis koštati 500kn + djelovi?
Ide novi monitor i gotovo a ovaj ide u scrap... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:55. |