|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Pregrijavanje grafe.
Pozz ekipa, evo imam jedan problem pa ako znate pomagajte. ![]() Nedavno me grafička x1950pro zeza u igrama, tj. odjednom se zamrzne ekran i počne nakratko treperit (najčešće slijedi restart kompa automatski) - u WoW-u , assassins creed. Gledo sam u čem je prob. kad tamo Everest očitava 100+ Celzijusa u loadu na grafi :S (normalno je oko 70 C° kad ništa neradim..) grafa me služi ok već od prošlog lita i nisam imo nikakvih problema, skino sam nove drivere da vidim oće se išta prominit al ostade isti prob. pomagajte ak znate |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Možda prašina?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 |
Premium
|
mhm, pa punö sam par puta juče (prašinu ![]() baš ono iz čista mira je grafa počela za¨jeb. Nije valda da moram vadit vent i novu pastu stavljat..hmm |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Nov 2007
|
koje marke je grafa i kakav kuler ima??? bilo bi pozeljno da skines kuler s grafe usisas ga usisavacem stavis novu pastu i vratis nazad Ak to nepomaze znaci da grafa na def posavkama nije ispravna mozes ju zamjenit ak ima garu Edit: da mogao bi biti i vram pa si upikni neki mali ventic i stavi ga na kraj grafe |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Sapphire x1950 pro 512 Mb Kuler nemam pojma koji je : ovo je grafa -> http://www.hothardware.com/articleim...eX1950ProC.jpg Evo sad sam testiro u igri : u loadu temp. se kreće na oko 95 °c što je previše zar ne? (dodje do 100 čak nakon 10-ak minunta) na max postavkama u WoW-u i rezi 1440x900 A kad smanjim rezu na 1280x800 temp se kreće oko 90+ znači smanji se malo šta misliš za vram? videomemorija? da to bolje hladim znači a |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
frend mi kaže da je 100 stupnjeva normalno za ovu moju grafu u loadu , a sad stvarno nisam siguran. Ako tko ima dotičnu molim temperature normalno i u loadu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Imao sam ja tu grafu. Pasta je ocajna, kada sam ju promijenio pala je temp za 6 stupnjeva. Ja sam to odmah napravio. Ali ti ju imas malo duze vremena, pa se mozda i zapekla. Promijeni pastu, nije tesko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
70ak stupnjeva je za nju normalno, toliko je vrtila i moja gecube (koja je usput imala puno bolji cooler) u zatvorenom kucistu. u otvorenom 63-65. skiniti sve, promijeniti pastu i dobro ocistiti cooler, ispod one sarene plastike se vjerovatno do sada nakupilo prasine da moze ko smelc za temelje posluziti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Mhm, oki, budem. hvala svima za info. ;D |
![]() |
![]() |
|
|