|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Rami Mi Se Ruse!hlp!
evo ovako....imam 2x256 ddr 400 kingmaxovih rama,athlona 1800+,nf7s-2.0.rami mi sada rade na 266mhz(zbog proca brijem)i cim ih dignem recimo na 333mhz nakon pa minuta se pojavi plavi ekran,mislim da je u ramima problem.inace kolega je uspio dici fsb proca stabilno do 200x nesto...1850mhz je bio.mislim da nije problem u fsb jer spustim mnozitelj,bitno mi je samo da rami brze rade.inace rade u dual channelu pša ak neko zna nek mi pomogne.hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Latenicje rama? Ono 2.5-3-3-7...Kako kod tebe stoje? Povisi ih, pogotovo onu prvu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Jel ti OC-as i proc (dizes FSB na 166) ili samo stavis tamo u BIOS-u pod memorijom na 333? Jer, ako ne dizes memu tako da samo u biosu stavis na 333 (a da FSB ne diras) onda si samo staivo memorijski djelitelj, koji na Soc. A ne radi najbolje pa ti se moze bit zbog toga ruse... na Soc. A obavezno imati proc:rami=1:1
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
najbolje bi radio na SPD latencijama za odredjenu brzinu... pogledaj sa CPU-Z-om ili Everestom il mozda pise na samoj memoriji.. Uglavnom, SPD latencije su latencije na kojima memorija mora raditi na odredjenoj frekvenciji...ako ne radi, reklamacija (ako se moze) Inace, kingmax ti je cudna biljka, ili radi super (rijetko) ili ne radi kako spada (cesto)...
![]() |
#7 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
cuj koliko sam ja skuzio ti dizes FSB proca a ne brzinu meme - iliti clockas proc. daklem iz navednog mozemo zakljuciti da imas proc s aplomino jezgrom kaoja se neda bas clockat. tak da ti nije problem u memi nego u procu....
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
definitivno je prob u procu.svaki ddr400 kingmax bi trebao ici na 200 fsb sa 2.5 latencijom...buduci da tebi ne ide ni na 333...ostaje ti samo proc |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
eventualno mobilca...
|
|
Oglas
|